Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná módní návrhářka Melanie Carmichaelová se zasnoubí se synem starostky New Yorku, který ale netuší, že jeho nová známost skrývá tajemství. Je to venkovan Jake, za nějž se Melanie provdala na střední škole. Přes veškeré snahy se jí díky Jakeově zamítavému postoji nedaří realizovat rozvodové řízení. S pevným odhodláním ukončit tento vztah jednou provždy se Melanie vydá do svého rodného městečka v Alabamě, aby donutila manžela k podepsání rozvodových papírů. Jenže změnila se nejenom Melanie. Z Jakea je najednou sympatický a oblíbený chlapík a Melanie si najednou není vůbec jistá, zda se s ním chce rozvést. Mezitím starostka, která šílí při pomyšlení, že její syn si chce vzít nějakou neznámou holku z Alabamy, začne pátrat v její minulosti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack George Fenton: 1. Sweet Home Alabama - Jewel [3:34] ,2. Mine All Mine - Shedaisy [3:56] ,3. Falling Down - Avril Lavigne [3:51] ,4. Gonna Make You Love Me - Ryan Adams [2:35] ,5. To Think I Used To Love You - Uncle Kracker [3:24] ,6. Keep Your Hands To Yourself - The Calling [3:11] ,7. Bring on the Day - Charlotte Martin [4:34] ,8. Long Gone Lonesome Blues - Sheryl Crow [2:48] ,9. You Got Me - Jason Chain [3:41] ,10. Now That I Know Of - Shannon McNally [4:36] ,11. Marry Me - Dolly Parton [3:08] ,12. The Weekend Song - The Freestylers [3:56] ,13. Score - George Fenton [4:59], ()

otík 

všechny recenze uživatele

Sice poněkud tápající a ne moc zrovna fungující romantika, ale velmi slušná komedie, při které se divák téměř vůbec nenudí. Film má určitý náboj a hlavně Reese Witherspoon má v sobě něco, co dokáže přitáhnout pozornost a zcela naplní prázdnotu, která by občas mohla z filmu zírat. Zkrátka povedená komedie s prvky romantiky, se kterou si scénarista evidentně nevěděl rady. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl být objektivní, tak za 3*, ale vzhledem k tomu, že jsem platonicky zamilovaný do paní Witherspoonové, tak nemůžu než ještě jednu hvězdu přihodit. Ona totiž film vytahuje z průměru. A zasmál jsem se taky dostkrát... Když nemáte na typickou romantickou komedii nesmyslné nároky, musíte být spokojeni. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Reese Witherspoon jako obvykle předvedla vynikající výkon, ale nezáživnosti celého dějství stejně nezabránila. Postava Melanie v jejím podání bloumá mezi dvěma vztahy a myslí si o sobě, že je z úspěchu ve světě modelingu někdo a že každý před ní padne na zadek. Příběh ze života? Charakterem snad, ale nad příběhem by se dalo polemizovat. Každopádně se jedná o šablonovitý typicky naivní romantický příběh, kterému ale chybí živost a hlavně humor a vtip. A je to škoda, neboť to mělo rozhodně navíc. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Efekty 4/10/// +ustřední trojlístek, závěr, citový dopad -v hodně momentech špatný film, snad až trapný nebo nevýrazný/// Z tohoto filmu mám rozporuplné pocity. Být po celou dobu takový jako byl závěr, tak jsem spokojen. Jenže větší část je docela o ničem a zbytečná. Co filmu musím pochválit tak to, že na mě působil takovým stylem, že jsem se vžil do hlavní představitelky a rozhodování mezi oběma borci bylo i pro mě velice těžké. Z rodičů ušel snad jen Fred Ward, jinak to bylo hodně trapné a nekoukatelné. Z tohoto filmu mám pocit, že buď nebyl využit potenciál příběhu úplně naplno a nebo je určen pro jiné publikum než to evropské./// Celkem 51%/// ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Dostat se k Oak Hillu je docela obtížné, leží zhruba 45 minut od nejbližší státní silnice a filmaři museli cestu označit speciálními směrovkami, aby členové štábu zbytečně nebloudili. Studenti z místní univerzity si později cedulky rozebrali a nechali jako upomínku na natáčení. (Karlos80)
  • Cintorín mývalích psov vo filme je skutočným miestom v Tuscumbii v Alabame. (Arsenal83)
  • Dakota Fanning (malá Melanie) se v tomto filmu poprvé líbala. Bylo jí tehdy osm let. (zajda404)

Reklama

Reklama