Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina zlodějů se vloupá do kanceláře obchodníka s uměleckými předměty, kde nalezne trezor. Avšak místo vzácných uměleckých děl, skrývá tento trezor jiné překvapení:bezpečnostní kryptu, která nebyla otevřena posledních sto let. Díky této kryptě je Draculovi umožněno dostat se na veřejnost a rozpoutat tak jeho starověký teror vůči modernímu světu a všem, kteří se s ním setkají. Dracula společně s Abrahamem Van Helsingem, který zná hraběte Draculu již z minulosti a pracuje jako anglický obchodník se starožitnostmi a Simonem – jeho pomocníkem, se vydává na cestu do New Orleans, které kdesi ukrývá dceru Vana Helsinga - Mary, kterou Dracula míní nalézt. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak záživné, výživné a mocně relaxační béčko to mohlo být, kdyby... Kdyby Mary nehrála tak nesympatická a hnusně opižlaná pizda, nebo ještě líp kdyby její postava ve filmu vůbec nebyla. Kdyby Simona hrál někdo (kdokoliv) úplně jiný než Miller, nebo ještě líp kdyby jeho postava ve filmu vůbec nebyla. Kdyby Draculu hrál někdo (kdokoliv) úplně jiný než Butler. Kdyby v tom bylo míň Jéžíše a všeho křesťanského modlářství. Kdyby Seven of Nine konečně ukázala prsiska. Kdyby finále nepřišlo s tak retardovaným vysvětlením Draculova pravého původu a kdyby upíři taky jednou konečně vyhráli. Zkrátka kdyby v tom hráli úplně jiní herci a byl to úplně jiný film, napařím mu nejmíň čtyři hvězdy. ()

estee 

všechny recenze uživatele

Lepšie ako dracula 3000, ale stále dosť pod priemerom. Na G. Butlera sa mi síce bude pozerať vždy dobre, ale on samotný na filmový zážitok nestačí. J.L.Millera nemusím vôbec a čo sa nesympatií týka, mal vážnu konkurenciu v J. Waddell. Totálne ma však zabil asi najškaredší obraz Ježiša Krista aký som kedy videla. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Slabý horor pre tínedžerov porovnateľný s obdobne nevydareným béčkom Johna Carpentera UPÍRI, ale s tým rozdielom, že nemá charizmatického Jamesa Woodsa (Christopher Plummer sa v deji dlho neohreje). Zato scenár je o čosi lepší, vrátane podarene šokujúceho rozuzlenia ohľadom Drakulovej pravej identity. Inak je to na môj vkus až príliš zamerané na mladých divákov, o čo sa postaral večne mladý Wes Craven v úlohe producenta (režijne debutujúci Patrick Lussier bol dlhé roky jeho dvorným strihačom). ()

skinny 

všechny recenze uživatele

Božinku...to byla blbost :D nejdřív jsem valila bulvy a pak jsem dostala záchvat smíchu :D tak jako o příběhu se tady moc mluvit nedá, že (Dracula jako Jidáš Iškariotský???? hm...hustý...:D) ale nebylo to zas tak špatné, když jsem se u toho nebála, aspoň jsem se zasmála, 2*. Gerard Butler byl a bude poořád sexy, ať hraje v jakkoliv špatných filmech ;) 1* za to, že jsem se bavila :D ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Zábavný béčko jak vyšitý! Od prvních minut se pořád něco děje, tempo je doslova nezadržitelné, fajn atmosféra, fungující napětí, až na jednu výjimku skvělý casting, a tak je vlastně v podstatě i úplně jedno, že co se zápletky týče, tak je to fakt velká ptákovina. I když pozor, krom toho si Draculu 2000 dovolím označit ale zároveň i za docela originální snímek, s ohledem tedy právě na postavu samotného Draculi, kdy především v úplně závěrečném odhalení přichází tvůrci s velice zajímavou a nevšední verzí o podstatě vzniku knížete temnot, která mě pobavila a i vylepšila celkový dojem z celého snímku. Jinak je to ale vážně poměrně zřetelně laciný snímek, ovšem musím opakovat, zpracovaný je opravdu záživným a svižným stylem, žánrově jde pak o fungující směs akce, hororu a thrilleru, okořeněného i špetkou černého humor, co se obsazení týče, Gerard Butler jako Dracula působí doslova otřesně, pokaždé, když se snažil o uhrančivý pohled, pod kterým se měla všem slečnám a ženám podlamovat kolena, se podlomili kolena akorát tak mě, smíchy, takže tohle byl prostě fakt castingový omyl jako prase, nicméně zbytek mě bavil maximálně, a taková Jennifer Esposito tu byla za neuvěřitelné sexy kotě, wow. V rámci možností tu zkrátka této podívané nemám vážně co vytknout, mě to bavilo fakt upřímně hodně, takže prostě jako nenáročnou, zábavnou jednohubku mohu určitě doporučit. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kde Lucy a Mary spolu mluví v obchodě s hudbou, stojí Lucy před regálem, ve kterém je vidět CD zpěvačky Vitamin C. Vitamin C je pseudonym herečky a zpěvačky Colleen Fitzpatrickové, která v tomto snímku Lucy hrála. (liquido26)
  • Od prvního dne natáčení do uvedení filmu v kinech uběhlo přesně 6 měsíců. (liquido26)
  • Scéna, kdy se Marcus zvedá z pytle, ve kterém je uloženo jeho tělo, je odkazem na film Upír Nosferatu. Orlock se stejně zvedá ze své rakve. (liquido26)

Reklama

Reklama