V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 28. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias".
Scéna, kdy se Marcus zvedá z pytle, ve kterém je uloženo jeho tělo, je odkazem na film Upír Nosferatu. Orlock se stejně zvedá ze své rakve.
(liquido26)
Doktor, se kterým se Dracula střetně na policejní stanici, se jmenuje Dr. Seward. Další reference na knihu.
(liquido26)
MIMIC
Sexy Dracula? OK, ja to beriem, ale kde je horor? Alebo meno Dracula je synonymom existenciálnej drámy? D 2000 ako horor nefunguje (ani ako existenciálna dráma), to by musel byť nakrútený (a hodnotený) pred viacerými desaťročiami. Scény, pri ktorých by sa mal divák desiť, pripadajú divákovi buď trápne, v lepšom prípade zaujímavé (rakva na palube lietadla). Ak o dva roky starší Carpenterov upírsky film drží nad vodou len hudobný motív a pár brilantne zrežírovaných scénok, tu je to ohromujúca pointa, ktorú by človek v danom žánri nečakal (prečo sa Dracula bojí striebra), presnejšie - v danom žánri by nečakal žiadnu pointu. Áno, Dracula prežil rok 2000, ale neviem, k čomu to bolo dobré. Čo sa mňa týka, nemusel prežiť ani rok 1930 - stačí, keď si vybavím siluetu Maxa Schrecka v gotickom ostení portálu Oravského zámku a všetky ďalšie upírske filmy mi pripadajú ako mrhanie časom, energiou a prostriedkami.(7.8.2005)
skinny
Božinku...to byla blbost :D nejdřív jsem valila bulvy a pak jsem dostala záchvat smíchu :D tak jako o příběhu se tady moc mluvit nedá, že (Dracula jako Jidáš Iškariotský???? hm...hustý...:D) ale nebylo to zas tak špatné, když jsem se u toho nebála, aspoň jsem se zasmála, 2*. Gerard Butler byl a bude poořád sexy, ať hraje v jakkoliv špatných filmech ;) 1* za to, že jsem se bavila :D(19.3.2013)
Faidra
Geralt Butler démonický, Christopher Plummer přesvědčivý, holky pěkné, motiv zajímavý, nápady slušné, atmosféra nikde. Dohromady zmatený, nesoudržný, nudný a strach sebeméně nenahánějící snímek, který nijak zvlášť neurazí, ale v paměti nezůstane ani vteřinu po skončení titulků. Nic proti béčkům, ale i béčka se musejí umět.(22.6.2007)
estee
Lepšie ako dracula 3000, ale stále dosť pod priemerom. Na G. Butlera sa mi síce bude pozerať vždy dobre, ale on samotný na filmový zážitok nestačí. J.L.Millera nemusím vôbec a čo sa nesympatií týka, mal vážnu konkurenciu v J. Waddell. Totálne ma však zabil asi najškaredší obraz Ježiša Krista aký som kedy videla.(2.2.2010)
wosho
Spíše nevtipná komedie-parodie, než horor. Této mutaci nesmrtelného Dráculy chybí do života opravdu hodně a spousta toho je na víc. Film nemá atmosféru, není napínavý, či hrůzostrašný. Jsou v něm jen chcípácké postavy bez charismatu. i inteligence. Celkově film budí ve mě pocity spíše otrávenosti a znuděnosti, než cokoliv co bych si s takovým filmem měl předsatavovat!(5.10.2007)