Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina zlodějů se vloupá do kanceláře obchodníka s uměleckými předměty, kde nalezne trezor. Avšak místo vzácných uměleckých děl, skrývá tento trezor jiné překvapení:bezpečnostní kryptu, která nebyla otevřena posledních sto let. Díky této kryptě je Draculovi umožněno dostat se na veřejnost a rozpoutat tak jeho starověký teror vůči modernímu světu a všem, kteří se s ním setkají. Dracula společně s Abrahamem Van Helsingem, který zná hraběte Draculu již z minulosti a pracuje jako anglický obchodník se starožitnostmi a Simonem – jeho pomocníkem, se vydává na cestu do New Orleans, které kdesi ukrývá dceru Vana Helsinga - Mary, kterou Dracula míní nalézt. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

hans500 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela dobré, režie průměrná, ale Dracula v podání Gerarda Butlera byl výborný a démonický (lepší než Gary Oldman) a Christopher Plummer jako Van Helsing taktéž skvělý (škoda, že tu byl tak málo), ostatní herci takový lepší průměr a scénář není až tak špatný, dokonce docela zajímavý co se týče postavy samotného Draculy. Jinak ovšem kamera ani hudba příliš neoslní. Celkem za 3,5*. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak záživné, výživné a mocně relaxační béčko to mohlo být, kdyby... Kdyby Mary nehrála tak nesympatická a hnusně opižlaná pizda, nebo ještě líp kdyby její postava ve filmu vůbec nebyla. Kdyby Simona hrál někdo (kdokoliv) úplně jiný než Miller, nebo ještě líp kdyby jeho postava ve filmu vůbec nebyla. Kdyby Draculu hrál někdo (kdokoliv) úplně jiný než Butler. Kdyby v tom bylo míň Jéžíše a všeho křesťanského modlářství. Kdyby Seven of Nine konečně ukázala prsiska. Kdyby finále nepřišlo s tak retardovaným vysvětlením Draculova pravého původu a kdyby upíři taky jednou konečně vyhráli. Zkrátka kdyby v tom hráli úplně jiní herci a byl to úplně jiný film, napařím mu nejmíň čtyři hvězdy. ()

Reklama

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Tohle vůbec není tak zlé.Že se nebudu bát sem zjistil už před 11-ti lety,což je tak jediné co sem si z toho zapamatoval.Oni upíři už tu dneska stejně nejsou od toho aby se jich někdo bál a místo krku bych si chránil spíš jinou část těla (sem ted někde v knihkupectví viděl knihu ''Jak se stát upírem''.No ty vole).Po letech ten Butler dostává úplně jiné grády.Nevypadá zle (vlastně z jakéhokoli pohledu),ale ke konci se i trochu rozehraje.Originální pointa je možná mešuge pojetí,ale na podobný film může snad jen potěšit a ne urazit.Nic co by člověk musel vidět,kor když Oldmana/Coppolu stejně nikdo nikdy nepřekoná,ale přišlo mi to lepší než třeba přeplácaný a ultrablbý Van Helsing.A Jennifer Esposito je hodně sexy upířice. ()

djcremo 

všechny recenze uživatele

Bol som zvedavý na to aké to bude, keď bude dej zasadený do súčasnosti. Len mi to prišlo divné to hľadanie dôvodov, prečo niektoré veci ubližujú, či zabíjajú upírov. Ako pointa to bolo dobré, ale niektoré závery boli dosť trápne. A ten záver asi najtrápnejší. Ako očakával som všetko možné, ale toto bolo už aj na mňa veľa. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nadprumerne a originalni zpracovani klasiky, jakou Dracula urcite je. Tem co uznavaji stara zpracovani kdy je Drakula starej a chodi po hrade se tohle moc libit nebude, taky proto, ze pribeh je situovan do soucasnosti, ale tem kteri se chtej jen bavit se to urcite zamlouvat bude. Tvurci se vykaslali na originalni pribeh a jedine co zustalo jsou postavy Draculy a Van Helsinga. Helsing tu ale neni drtic jako v nedavnem filmu Van Helsing, ale stary muz se spoustou starosti, ktery se udrzuje na zivu krvi Draculy. A z toho vychazi cely pribeh - kuli loupezi se Dracula uzamceny ve sklepe domu Van Helsinga vzbudi a chce ziskat Helsingovu dceru Mary, ktera ma jeho krev. Jasne, zni to pritazeny za vlasy, ale kupodivu se to tvurcum docela povedlo. Bat se u toho nebudete, ale smat se tam, kde to autori nezamyslely taky ne. Proste se tvurcum povedlo vse dobre vyvazit. Co se tyce krvavejch scen, tak ty tu samozrejme jsou, ale nejsou tak krvavy, aby tam byli jako pest na oko. Proste dobre doplnujou pribeh. Co se tyce hercu tak ty hrajou tak prumerne, a mam k nim jen tri pripominky - nejlepsi mi prisel predstavitel Van Helsinga; potesilo me, ze se ve filmu na chvilku obevi "Sedma z deviti"; a pro predstavitele Drakuly bych nasel nekoho vic charismatickeho. Je dobre, ze se tvurci rozhodli spis pro takovou klipovost, trosku podobnou Bladeovy a je zde jen minimum dialogu, takze pribeh hezky odsejpa a nic vas nezdrzuje od docela hustyho, originalniho a slusne zpracovanyho finale. Ja se bavil dobre. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Scéna, kdy se Marcus zvedá z pytle, ve kterém je uloženo jeho tělo, je odkazem na film Upír Nosferatu. Orlock se stejně zvedá ze své rakve. (liquido26)
  • Během přehlídky Mardi Gras je možné si všimnout velké repliky Lugosiho Drákuly. (liquido26)
  • Doktor, se kterým se Dracula střetně na policejní stanici, se jmenuje Dr. Seward. Další reference na knihu. (liquido26)

Reklama

Reklama