Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V letním táboře Camp Walden se kurážná jedenáctiletá Hallie, která žije se svým otcem v Kalifornii, setká se stejně starou elegantní Annie, žijící s matkou v Londýně. Střetnou se v šermířském souboji, a když si po jeho skončení sundají přilby, zjistí, že jsou si k nerozeznání podobné. Zatímco v šermu byla úspěšnější Annie, Hallie zvítězí v partii pokeru. Přes vzájemnou nevraživost se dívky dají do řeči o svých rodičích a překvapeně zjistí, že jsou ve skutečnosti dvojčata. A když jim dojde, že ani jeden z rodičů si po rozvodu nenašel nového partnera, řeknou si dívky, že dají otce a matku opět dohromady. A protože každá z nich by ráda poznala druhého z rodičů, rozhodnou se začít tím, že si při odjezdu z tábora vymění místo. Zatímco Hallie se vydává do Anglie jako Annie, její sestra se vydává za otcem do Kalifornie. Obě dívky jsou svými nově objevenými rodiči nadšené. Jenže zatímco dojatá Hallie se seznamuje s dědečkem a matkou, představí otec Annie svou snoubenku, nafoukanou vydavatelku Meredith, které jde zjevně jen o Nickův majetek. Když dívka zjistí, že svatba se má konat už za čtrnáct dní, volá Hallie do Anglie. (TV Nova)

(více)

Recenze (326)

Una111 

všechny recenze uživatele

Hlavní myšlenka filmu je přirozená a lidsky pochopitelná: děti touží žít s maminkou a tatínkem i s vlastním sourozencem. Dnes, v době zmatených rodinných vztahů, kdy mnohé děti mají více tatínků, více maminek, více babiček a dědečků, houf sourozenců vlastních, polovlastních i nevlastních, kdy se potulují jako bludné ovce mezi svými rodiči v tzv. střídavé péči a jsou de facto bez trvalého domova (!) a některá ubožátka mají dokonce stejnopohlavní "rodiče", dnes, kdy z těchto důvodů i katolická prestižní škola má ve formulářích uvedeno "1. a 2. zákonný zástupce" místo prostého pojmenování "otec a matka" - dnes je tato myšlenka obzvláště dobrá a důležitá; za ni určitě zvyšuji hodnocení na 3*. Jinak film osciluje mezi brnkáním na city a americkým kýčem. Doporučuji některé jiné z mnoha zpracování této předlohy, v nejlepším případě přímo Kästnerovu nestárnoucí knihu Luisa a Lotka. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. L-O-V-E - Nat King Cole [2:32] ,2. Do You Believe In Magic - The Lovin' Spoonful [2:06] ,3. There She Goes - The La's [2:43] ,4. Top Of The World - Shonen Knife [3:57] ,5. Here Comes The Sun - Bob Khaleel [3:08] ,6. I Love You For Sentimental Reasons - Linda Ronstadt [3:44] ,7. Soulful Strut - Young-Holt Unlimited [3:01] ,8. Never Let You Go - Jakaranda [3:08] ,9. Bad To The Bone - George Thorogood [4:50] ,10. The Happy Club - Bob Geldof [4:06] ,11. Suite From The Parent Trap [7:14] ,12. This Will Be - Natalie Cole [2:49] ,13. Dream Come True - Ta-Gana [3:50] ,14. Groovin' - Pato Banton/The Reggae Revolution [3:53] ,15. Let's Get Together - Nobody's Angel [3:08], ()

Reklama

Clu 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát tři, protože je to celkem neškodné. V paralelním vesmíru, kde bych plýtval čtyřhvězdičkovým hodnocením bych uvažoval i o této možnosti, protože to má příjemnou atmosféru, dobré triky a dá se smát tomu, jak se to mělce snaží být vtipné. Ale když vidím, jak jak je zde ten film nadhodnocený, nemohu jinak. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Já mám pro tento snímek slabost a to především proto, že jsem na něm vyrostla. Vlastně bych ani nemohla spočítat kolikrát jsem ho viděla, jako dítě jsem si ho pouštěla stále. I přesto, že dnes si ho už skoro vůbec nepustím, v televizi si ho nenechám ujít a vychutnávám si celých 120 minut nostalgie. Je to nenáročný, sympatický a milý film, u kterého vždy vypnu. Hezký námět, dobří herci, mladá a ještě nezkažená Lindsay. Dokonce i český dabing je podařený. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Hallie Parkerová a Annie Jamesová (Lindsay Lohan) jsou obě obyčejné malé holky, a dokud se nepotkají na letním táboře, nemá jedna o druhé ani tušení. A už vůbec ne o tom, že jsou vlastně jednovaječná dvojčata - a že jejich rodiče se po krátké známosti (rychlý vztah, svatba, svatební noc, narození dvojčat) rozešli, holčičky si rozdělili. A tak už na táboře začnou spřádat ďábelský plán - dát rodiče opět dohromady. Ale musí pohnout, neboť jejich tatík si našel novou přítelkyni, která je až příliš žhavá do vdávání ... O tom že ve filmu hlavní dvoj-roli hraje Lindsay Lohan jsem samozřejmě věděl, ale přesto jsem si po jejím objevení zpočátku filmu musel vše ověřit. Ta příjemná zrzavá a pihovatá holčička je opravdu tou královnou alkoholových večírků? Past na rodiče je asi jejím nejlepším filmem - ale není se čemu divit, když jej natočila Nancy Meyers, která má na točení příjemných rodinných filmů snad patent. Sice Past na rodiče je jen remakem filmu z roku 1961, ale posazení do současného prostředí filmu určitě prospělo. Kromě samotné Lindsay Lohan (na které film stojí) stojí za zmíňku snad jen Elaine Hendrix, v roli zlé snoubenky. Dennis Quaid i Natasha Richardson vlastně celý film jen postávají a blbě se tlemí (ale to asi scénář vyžadoval). Taktéž nutno pochválit příjemnou hudbu Alana Silvestriho... ()

Galerie (59)

Zajímavosti (39)

  • Dvojičky Hallie a Annie (Lindsay Lohan) dostali mená po dcérach režisérky Nancy Meyers a producenta Charlesa Shyera. Obe si zahrali menšie role vo filme. Postava jednej z nich sa volala Lindsay, podľa Lindsay Lohan. (Karush)
  • Během cesty do studia přejde falešná Annie (Lindsay Lohan) s matkou přechod, který odkazuje na obal alba „Abbey Road“ od Beatles. (Duoscop)

Související novinky

Natasha Richardson podlehla zranění

Natasha Richardson podlehla zranění

19.03.2009

...které utrpěla v pondělí během lekce lyžování na začátečnickém svahu v Kanadě. Ačkoli krátce po pádu tvrdila, že je v pořádku, pracovníci lyžařského střediska naléhali, aby navštívila lékaře.… (více)

Reklama

Reklama