Reklama

Reklama

Mladá včela jménem Barry se nechce bezmyšlenkovitě zapojit do pracovního procesu. Když vylétne z úlu a rozhlédne se po světě, zamiluje se do sympatické květinářky Vanessy. S její pomocí zažaluje u soudu lidské firmy za vykořisťování, ale po vyhraném procesu musí napravit důsledky obousečného vítězství. (HBO Europe)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (353)

Adman 

všechny recenze uživatele

Snad ne, nevěřím vlastním očím a vlastní duši. Film si mě získal! Naprotsto mě odzbrojil dětský smích, který se ozýval ze sedaček všude okolo. Po 5 minutách jsem byl v ději až po uši a nemohl jsem se z něj vyhrabat. Včelí hlody nebraly konců příběh stále gradoval, malebné přostředí z animátorských představ a do toho náš hrdina Barry B. Benson. Ničeho se nebojí a bojuje za spravedlnost. Fešák, kabrňák a hlavní postavička jak má být. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Klasický dreamworksovský výrobek, který už nemá čím překvapit, ani když ústřední nápad i scenář pochází z hlavy Jerryho Seinfelda. Většinu popkulturních narážek mladší publikum nepochopí (právnická hantýrka, včelí show Larryho Kinga) a i klasické vtípky tu nejsou servírovány přímo pod nos. Celkový příběh je dokonale rozladěn a výrazně by prospělo pár škrtů scénáristovy propisky mezi postavami i jednotlivými, chabě poslepovanými scénkami. Výsledek: krystalicky čirý 3D průměr... ()

Reklama

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som si myslel, že ma čaká nadpriemerná komédia. Seinfeldov humor mi vyhovoval, včelí i ľudský svet bol pestrofarebný a lákavý, dokonca mi až tak nevadila ani tá hrubá animácia. Zvrat k nižšiemu hodnoteniu som čakal keď sa včielka zoznámil s kvetinárkou, no i tu to Seinfeld scenáristicky zvládol. Potom ale prišiel súdny spor a násilné moralizovanie ako aj detinské správanie dospelých postáv posunuli Bee Movie len na priemernú ani nie detskú ani nie dospelácku komédiu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Včelí Film.... co je to víc? Příklad "okurkověsezónního" animáku, jakým se velká studia během roku jen tak nějak udržují ve formě? Nebo doklad všeobecné inflace animovaných filmů, kdy už se považuje za dostatečné sehnat zvučná jména, aby poskytla své zvučné hlasy "a to máte snad fuk čemu, hlavně že to sype, no né?" Obojí je pravda, ale zdaleka nejvíc se jedná o urážku práce všech scénáristů, kteří se kdy snažili dát svým příběhům nějakou vnitřní logiku. A o urážce inteligence diváka se nezmiňuju jen proto, že jde o pohádku primárně pro děti. I když... fóry o Stingovi, Rayu Liottovi, Larry Kingovi, a vlastně celá část se soudem pro nejmladší diváky být nemůžou. Jenže pro rodiče to taky nebude, protože něco tak idiotského, afektovaného a absurdního (bez už naznačené souvislosti s nějakou logikou) by neuspělo ani na afterparty Českých Lvů kolem třetí ráno. Ano, jsou tu i izolované povedené vtipy, ale když si ve čtyřicáté minutě říkáte, že už by to mohlo skončit, a ono se vám při závěrečných titulcích - jejichž podkres je jen tak BTW sprostá vykrádačka ani ne tak známějšího bráchy Harryho, jako Trevora Rabina a jeho Remember The Titans - zdá, že místo hoďky a půl uběhly hodiny nejmíň dvě, tak je něco opravdu špatně. Ale sakra, v animovaném filmu, kde se nasype pyl na strom zašlý kvůli vysouzené lenoře včel, a on okamžitě obrazí zelení a veselými barvičkami, není špatně jenom "něco". A na závěr se sluší říct, že ani ta animace není žádná první liga. Takže výsledek je takový, že tady vlastně nefunguje vůbec nic. 30%, maximálně... a už nikdy, nikdy víc. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Škoda malinko pomalejšího začátku, kdy se seznamujeme s životem v úlu, protože v pozdějších fázích už je radost pohledět. Sice jsem si na konci filmu připadal jak zfetlý z těch žlutočerných proužků, ale o to lepší zážitek:-) Příběh je pro malé děcka, ale dost se mi líbily různé vtipné maličkosti, jako komáři, brož a vůbec celé to dění okolo včel:-) Dobré odpoledne, mluví k vám váš kapitán. Slečna Vanesa Kvítková v řadě 24 nechť se prosím dostaví do kabiny. A fofrém...:-)70% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Jerry Seinfeld prozradil, že když obědval v domě Stevena Spielberga, nejprve zmínil nápad na tento film jako vtip, ale Spielbergovi se ta myšlenka velmi zalíbila. (HappySmile)
  • Zatímco v běžném animáku se vyskytuje v průměru kolem třiceti mluvených rolí, v Panu Včelkovi jich napočítáte pětasedmdesát. (Siriuss)
  • Známy spevák Sting si vo filme strihol cameo, keď hral samého seba. (ČSFD)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Reklama

Reklama