Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Před osmi měsíci byl při akci zvláštního komanda FBI, vedeného agentkou Williamsovou, těžce postřelen gangster Saša Petrosevič, který pracoval pro bosse Sonnyho Eckvalla. Po vyléčení postřelený muž skončil v nově otevřené supermoderní věznici Nový Alcatraz, kterou řídí cynický ředitel Warden, přezdívaný El Fuego. V den, kdy se má ve věznici konat poprava lupiče a vraha Lestera McKenny, přijíždějí šéf vězeňského úřadu Hubbard, soudkyně McPhersonová, která Lestera před sedmnácti lety odsoudila, a další úředníci. Sašu odvedou do popravčí místnosti, protože odsouzenec s ním chce mluvit. Jejich rozhovor je však přerušen výsadkem maskovaných parašutistů, kteří zlikvidují stráže a probijí se do věznice. Vede je Hubbardův zrádný asistent, sociopat Donny Johnson. Jejich dokonalý plán je narušen, když se vrtulník, který je měl dostat do bezpečí, zřítí a uvízne ve střeše nad sálem s celami. Donny se spojí s FBI. Potřebuje se dostat z věznice a hrozí, že bude zabíjet rukojmí, mezi nimiž jsou vysocí státní úředníci. Mezitím Saša likviduje jednoho člena komanda za druhým... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Ridick 

všechny recenze uživatele

po dlhsiom case som aj ja mal tu cest pozriet magnum opus stevena seagala, ktory po lovcovi policajtov dostal druhy, a to mozem jasne deklarovat, ze velky dych a chut do prace. k tomu mu bolo dodanych par bubakov naviac, pretoze producenti dostali vieru, ze seagal je opat na vyslni. ale chyba!!! peniazky su nenavratne fuc a steven az prilis velmi vydychol, az sa takmer zadusil. nastastie, steven ete dycha a vyraba kultove ultrashitove vypalovacky pre svojich hardcore fanusikov ako som ja. inac spat k filmu. jednou velmi nepochopitelnou vecou je pre mna obsadenie ja rula a jeho tvrdych vyrazov tvare. taktiez sa pytam, co vlastne pohltil cely rozpocet? smutne si musim odpovedat, ze sa to asi nikdy nedozviem... no to je vlastne jedno, pretoze reziser, ktoreho meno som pocul prvykrat (a to si myslim, ze som vo filmoch zbehly), sa pokusil zamotat cely dej, aby divak rozmyslal nad zapetkou a nebol len v nemom uzase nad "bayovskou" coolovou akciou. je to strasne smutne skonstatovanie, no uprimne, ale veru sa mu to nepodarilo ani v jednej minute filmu. bojovnici, ako vystrihuty z matrixu, ktorych jediny uder vas posle peknych par metrov dozadu, priblbli vazni a spravodlivost v ich rukach a konecne velke finale s moralnou pointou a najdenim boha a penazi robi celkovo tento zaujimavy kusok opat a raz, sice nadpriemernou, ale predsa len srackou hodnou ryhcleho zabudnutia... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Toto že je akcia pre veľké plátno? Poznám XY videobéčok, ktoré by si to zaslúžili viac ako toto dielo, ktoré nemá ani kvapku invencie či originálnych nápadov. Je to síce malinký krôčik od fiaska, ale ak sa budete baviť na úkor tvorcov, ktorý to zrejme mysleli naozaj vážne, keď sa ich myšlienkové pochody rozhodli natočiť ultracoolový superakčňák, budete spokojný. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Dajte mi helikoptéru, lebo začnem plniť vrecia na mŕtvoly.“ (Pseudo)tvrdého rapera Ja Rula by som bol schopný ako-tak (skôr ako) akceptovať v trápnej komickej roličke natvrdnutého poskoka, ktorého stále všetci kopú do zadku a nakoniec mu niekto vystrelí mozog z hlavy. Ako tvrdého grázla z ulice, pri najbližšej príležitosti používajúceho streľbu obojruč? Ani náhodou, bejby. A Seagal? Ten tentokrát vyzerá mimoriadne fyzicky odpudivo. Takže renomé hercov zachraňuje aspoň drsňák Morris Chestnut (Jaskyňa, dvojky Anakondy a Prepadnutia v Pacifiku). Tým ale klady končia (no dobre, musím ešte spomenúť pôsobivú dekoráciu zhavarovanej helikoptéry a samopal zaseknutý v hermeticky sa uzatvárajúcich dverách, ale na 95-minútový film troška málo, nie?). Akcia je idiotská, sci-fi vložky bizarné (Alcatraz budúcnosti?) a dialógy silené („Poďme sa spolu porozprávať.“ – „So sviňami sa nerozprávam.“). ()

Drnqonovic 

všechny recenze uživatele

A tohle už je dno, ze kterého se Steven nevyhrabal. Vypadalo to, že po Lovci policajtů přejde s úspěchem na novou vlnu, ale to by nesměl mezi filmy nabrat asi 100 kilo. Všichni se u toho tváří ultradrsně, ale předvádí kulový, Steven je až na třetí koleji, bojové scény předvádí rovnou ve tmě (kde to vypadá, že vězně bije Alfred Hitchcock) a vůbec! Pobavilo mě, že záporáka hrál černý poskok ze dvojky Přepadení, inu, kdyby ho tam Steven nechal umřít, možná by měl o starost míň. Tento film byl pro mě poslední se Seagalem v hlavní roli a znamenal smutný konec jedné akční legendy. Minutu ticha, prosím. ()

adams89 

všechny recenze uživatele

Po ještě docela slušném Lovci policajtů přišel Steven Seagal s filmem, nad kterým většina jeho fanoušků (tím myslím i sebe) pouze ohrnula nos. A to také plným právem! Steve nám totiž trošku přibral na těle a to se u hrdiny akčních filmů hnedka promítne. A nebyly to jenom Seagalovy špeky, co film potopilo. Nepočítáme-li propadáky typu Patriot nebo Tajný agent Jack T., tak tohle byl do té doby ten nejhorší scénář, v jakém si zahrál. Příběh se odehrává v legendární věznici Alcatraz, stejně jako filmy Útěk z Alcatrazu či Skála, ale v porovnání s nimi působí docela směšně. Akční scény mají do áčkové kvality taktéž hodně daleko a několik těch dobrých hlášek výsledný dojem určitě nespraví. Vše ještě podtrhují občasné zpomalovací záběry kamery, které jsou tak typické pro nízkorozpočťáky. Na pokraji smrti byl první zatlučený hřebíček do Seagalovy rakve - a že jich tam teď ale má hodně.30% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (7)

  • Scény z vězení byly natáčeny ve starém STASi vězení v Berlíně. (becki_tu)
  • Scénář k filmu byl napsán již před deseti lety pod názvem The Rock (Skála). V té době byl však zfilmován jiný scénář se stejným názvem, a tak tento scénář musel “počkat“ deset let, než byl zfilmován. (becki_tu)
  • Některé záběry z helikoptéry byly použity z vystřižených materiálů k filmu Skála (1996). (becki_tu)

Reklama

Reklama