foto

Matt Battaglia

  • nar. 25.9.1965 (51 let)
    Tallahassee, Florida, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Matteo Martin „Matt“ Battaglia je americký herec, producent a bývalý hráč fotbalu. Narodil se 25. září 1965 v Tallahassee na Floridě. Je ze tří dětí napůl s italským a napůl s německo-nizozemským původem.

Na Floridě žil do svých tří let. Poté se celá rodina přestěhovala na sever a Matt vyrůstal v malých městech Tucker a Lithonia, Georgia, dvě předměstí na východ od Atlanty. Navštěvoval základní školu Idlewood v Tucker, Georgia a poté v roce 1977 se jeho rodina přestěhovala 15 mil jihovýchodně a navštěvoval střední školu Lithonia High School.

Jako středoškolský atlet zastával Matt funkci kapitána ve školním fotbalovém a wrestlingovém týmu. Ve wrestlingu se umístil na druhém místě šampionátu AAU Southeastern States a kvalifikoval se na národní turnaj. Získal fotbalové stipendium, které ho poslalo na Louisvillskou univerzitu, kde zářil jako fotbalový obránce a kapitán jak v juniorském tak později i v seniorském týmu. V roce 1987 hrál za Philadelphia Eagles. Byl zvolen svými spoluhráči a trenéry nejcennějším hráčem. Jeho hráčská kariéra ale náhle skončila potom, co mu lékaři našli zlomenou klíční kost. Vrátil se tedy na univerzitu, aby dokončil studium zaměřené na podnikání.

Battaglia má za sebou úspěšnou nejen hereckou kariéru, ale ukázal se i jako producent filmových a televizních pořadů. Je držitelem ceny Emmy jako producent. Byl dvakrát nominovaný na cenu Golden Globe jako co-producent. Jako herec se objevil ve více než 90 filmech a televizních show. V roce 2011 výkonně produkoval televizní show LAST SHOT. Byl nominován a získal cenu Emmy v červnu 2012 jako výkonný producent za první vysílací sezónu. Show také vyhrála cenu Emmy za soudní drama. Obojí bylo jeho první nominací a zároveň první výhrou.

Battaglia sloužil jako výkonný producent na filmu BRATŘI, ve kterém si zahráli Tobey Jaguáre, Natalie Portmon a Jake Gyllenhaal pod taktovkou režie Jima Sheridana. V roce 2009 se jako výkonný producent podílel na filmu HRA NA VRAHA. Matt založil svojí vlastní produkční společnost Matt Battaglia Productions, aby mohl produkovat filmy a televizní pořady.

Jako herec se představil v akčním filmu NA POKRAJI SMRTI se Stevenem Sekalem, v UNIVERZÁLNÍM VOJÁKOVI 2 a 3, KISS OF STRANGER, VÁHAVÁ SPRAVEDLNOST a HAVRAN. V televizi je také známý jako seriálový herec. Objevil se v PŘÁTELÍCH (hasič, přítel Phoebe, kterou ztvárnila Lisa Kudrow), několikrát se vrátil do role Drewa Boyda v severoamerické sérii QUEER AS FOLK. Hostoval také v MENTALISTOVI, CSI: NY, CSI: MIAMI, ČARODĚJKÁCH, SBĚRATELÍCH KOSTÍ a dalších.

Matt v současnosti slouží na palubě poradců pro filmový festival GI, který ctí úspěchy a oběti amerických vojáků prostřednictvím filmového plátna.

Jako producent a filantrop v roce1995 spoluzaložil „The Mint Jubilee“ charitativní organizaci pro pacienty s rakovinou. Tato organizace byla vytvořena na památku Mattovi matky Nancy Van Cleve Battaglia, která zemřela na rakovinu v roce 1993. The Mint Jubilee byla jako obrovská událost vysílána ve více než 130 zemích. Matt pomáhal vytvářet a vyvíjet růst značky, aby se stala jednou z nejprestižnějších charitativních akcí na světě, která přilákala celebrity, baviče a hodnostáře z celého světa. Vince Vaughn, Felicity Hoffman, Jim Caviezel, Kid Rock a spostu dalších se zapojili.

Matt se v roce 2006 oženil s Tinou Frazier. Mají spolu dvě děti, Blaze Christian Battaglia a Paxton Rose Battaglia.

Alex "alecki" Ratimec

Herecká filmografie

Filmy

2014 Realita
2012 Madison High (TV film)
2009 Heiße Spur (TV film)
The Perfect Game
2007 Pandemie (TV film)
2006 Hollis & Rae (TV film)
On the Brink
2005 Fantom hlubin (TV film)
2002 Na pokraji smrti
2001 Váhavá spravedlnost
1999 Avalon: Za propastí (TV film)
Kiss of a Stranger
Univerzální voják 2: Nedokončený obchod (TV film)
1998 Univerzální voják: Bratři ve zbrani (TV film)
1997 Havran
1996 Not Again!
1995 Showgirls
1994 Operace "Blue Sky"
1993 Čas pomsty
Chantilly Lace (TV film)

TV seriály

2017 Too Close to Home (TV seriál)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
další epizody (8)
2016 Too Close to Home (TV seriál)
Highway 16 (S01E03)
Alabama (S01E02)
Dangerously Close (S01E01)
Noční směna (TV seriál)
The Thing with Feathers (S03E02)
The Times They Are A-Changin' (S03E01)
2015 Temný případ (TV seriál)
Konečná stanice (S02E08)
Jiné životy (S02E05)
Noc si tě najde (S02E02)
další epizody (4)
2013 Teorie velkého třesku (TV seriál)
Expedice do Bakersfieldu (S06E13)
2009 NCIS: Los Angeles (TV seriál)
2007 Velká láska (TV seriál)
Sláva průkopníkům (S02E12)
Hanlivý nápis (S02E02)
24 hodin (TV seriál)
Day 6: 10:00 a.m.-11:00 a.m. (S06E05)
2006 Žralok (TV seriál)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Vojákova smrt (S01E21)
24 hodin (TV seriál)
Day 5: 8:00 a.m.-9:00 a.m. (S05E02)
2004 Century City (TV seriál)
Kriminálka New York (TV seriál)
2003 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
2002 Co mám na tobě ráda (TV seriál)
Kriminálka Miami (TV seriál)
2001 Off Centre (TV seriál)
2000 Cursed (TV seriál)
Malcolm v nesnázích (TV seriál)
Michael Richards Show, The (TV seriál)
Queer as Folk (TV seriál)
18 kol spravedlnosti (TV seriál)
1998 Becker (TV seriál)
Čarodějky (TV seriál)
Encore! Encore! (TV seriál)
Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
1997 George & Leo (TV seriál)
Přátelé (TV seriál)
Rossův problém (S03E23)
1996 Arli$$ (TV seriál)
Bedtime (TV seriál)
Modrý Pacifik (TV seriál)
Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
Takoví normální mimozemšťané (TV seriál)
1995 Caroline in the City (TV seriál)
JAG (TV seriál)
Maybe This Time (TV seriál)
1994 Thunder Alley (TV seriál)
1993 Diagnóza vražda (TV seriál)
Time Trax (TV seriál)
1992 Odpadlík (TV seriál)
1991 Policie z Palm Beach (TV seriál)
Sibs (TV seriál)
Městečko Twin Peaks (TV seriál)
Slaves And Masters (S02E15)
1990 Městečko Evening Shade (TV seriál)
1989 B.L. Stryker (TV seriál)
Coach (TV seriál)
Pobřežní hlídka (TV seriál)
1986 Matlock (TV seriál)
1979 Knots Landing (TV seriál)
1965 Tak jde čas (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace