Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Před osmi měsíci byl při akci zvláštního komanda FBI, vedeného agentkou Williamsovou, těžce postřelen gangster Saša Petrosevič, který pracoval pro bosse Sonnyho Eckvalla. Po vyléčení postřelený muž skončil v nově otevřené supermoderní věznici Nový Alcatraz, kterou řídí cynický ředitel Warden, přezdívaný El Fuego. V den, kdy se má ve věznici konat poprava lupiče a vraha Lestera McKenny, přijíždějí šéf vězeňského úřadu Hubbard, soudkyně McPhersonová, která Lestera před sedmnácti lety odsoudila, a další úředníci. Sašu odvedou do popravčí místnosti, protože odsouzenec s ním chce mluvit. Jejich rozhovor je však přerušen výsadkem maskovaných parašutistů, kteří zlikvidují stráže a probijí se do věznice. Vede je Hubbardův zrádný asistent, sociopat Donny Johnson. Jejich dokonalý plán je narušen, když se vrtulník, který je měl dostat do bezpečí, zřítí a uvízne ve střeše nad sálem s celami. Donny se spojí s FBI. Potřebuje se dostat z věznice a hrozí, že bude zabíjet rukojmí, mezi nimiž jsou vysocí státní úředníci. Mezitím Saša likviduje jednoho člena komanda za druhým... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Lahko podvyziveny slon menom Steven Sumo Seagal tentokrat v roli tajneho agenta trojpismenkovej organizacie kdesi v prasivej prdeli ...... ci pardon, ono sa to volalo Alcatraz. Okrem Seagala sa tu ukazal aj cernoch menom Ja Pravidlo, ale hrat nevie - tu si moze so samotnym Styvnom ruky podat. Zaroven sa tymto filmom Half Past Dead zacina odpadova cast Seagalovej tvorby. A uz sa z toho nedokazal vyhrabat. No nic to, filmovy vykal ostane vykalom. Co je na tomto filme dobre? Nic! Keby som mal vypisat vsetko to, co sa mi nepacilo, boli by to litanie tak na 20 - 30 stran. Prosim Vas, chce sa to niekomu citat? Lebo mne sa to nechce vypisovat, len komentar zostrucnim : tento film je rezisersky, herecky a scenaristicky vykal. 0 % ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po trinastich rokoch som nasiel odvahu si znova pozriet film, ktory definitivne znicil Seagalovu kinokarieru. Po predoslej pecke Exit Wounds, ktora bola jeho docasnym comebackom, predstavuje tento film nepochopitelny upadok kvality. V dobe premiery som bol z neho uplne zhnuseny. A stale to je proste zly akcny film. Mohlo by sa to kludne volat Under Siege 3: Alcatraz. Seagal znova predstavuje agenta, ktory sa ocitne v nespravny cas na nespravnom mieste a tak musi v uzaretom priestore (tentokrat väznice) postupne zneskodnit zaporakov, ktorym ide ako inak o prachy. Zapletka celkom kompetentna. Ale jej prevedenie je neuveritelne trapne vdaka mnozstvu imbecilnych postav. Vlastne tu nie je jedina sympaticka alebo nejak zaujimava postava. Vsetci divne prehravaju. Je tu kopa cernochov, ktori sa snazia byt neustale cool. Neuspesne. Nevyrazny hlavny zaporak s trapnou zenskou po boku, Seagal ktory sa tvari, ze sa vo filme ocitol omylom a vôbec sa tam nehodi. Chemia medzi nim a jeho partakom Ja Ruleom vôbec nefunguje. Jedina akotak zaujimava postava je tajuplny Lester. Akcne sceny to tiez nezachrania. Bitky su tu prakticky tri. V dvoch sa bije Seagal a su dost kratke a v tretej sa bije Ja Rule a aj ked so sebou neustale hadze o zem jak opica, tak vyrazne tromfne Seagalove bitky. Okrem toho je tu kopa prestreliek v ktorych sa vystriela mnozstvo nabojov, ale mal som pocit, ze nikto nic netrafi a striela sa len na efekt. Divny pocit z prestreliek definitivne zaklincoval neznesitelny negersky hip hop hapovy soundtrack s ocividne cenzurovanymi nadavkami. Vysvetlenim je PG-13 rating, kvôli ktoremu tu absentuje akakolvek brutalita a zakoncenie bitiek alebo akakolvek smrt nastane mimo zaber. Otrasne. A samotny Seagal v tomto filme nastupil na púť vypasenej svine a definitivne dal zbohom charizme. Proste oproti jeho kinohitom je tento film neporovnatelne horsi. Ale ked sa na neho pozriem optikou jeho sucasnej produkcie, tak ma aj niekolko pozitiv. Seagal uz nie je chudy, ale este nie je tak brutalne vyzraty a hlavne nenosi tu otrasnu briadku, ktoru nasadil v poslednej dobe. Akcne sceny su prehladne zostrihane. Ziadny chaos sa nekona. Technicka stranka je celkovo dobra. Sice sa väcsina filmu odohrava v interiery studia v Nemecku, ale aspon nemusime sledovat otrasne lokacie v Rumunsku alebo Bulharsku. Aspekty, ktore sme predtym povazovali za samozrejmost, dnes vyniknu. Stale je to film, ktory sa neoplati vidiet, ale oproti niektorym sucasnym videosrackam to je majstrštyk. 3/10. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Alcatraz je špatné místo pro špatné lidi. Pokud za jeho zdmi panuje jisté nepohodlí, má to tak být." Ale taky se tam dají sehnat informace o poloze zlatých cihel, takže pro vycvičené komando by jistě bylo hračkou je získat, kdyby za mřížemi nečíhal vynikající bijec, střelec, myslitel, akrobat, radista a pravděpodobně i jogín - tedy vězeň 1137. Mě to tedy neškodně pobavilo a taky mne uhranula sexy teroristka Čtyřicetdevítka, což je od béčkové seagalovky přesně to, co jsem čekal. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle me docela mile prekvapilo. Jeden z tech lepsich novejch Seagalovo filmu. Pribeh neni uplne nejdementnejsi a je pekne sviznej. Seagal vypada sice jako tlustej duchodce, ale aspon je normalne oblecenej a nerika ty svoje obvykly trapny hlasky. Taky se moc nerve, ale spis strili, coz je taky dobre. Skoro 3/4 filmu se tu jen strili a je videt, ze se reziser snazil, aby akce byla co nejvic cool a to se mu povedlo. Nechapu to nizky hodnoceni, podle me to je prumernej akcni film. ()

Apophis odpad!

všechny recenze uživatele

Steven Seagal svého času natočil několik pěkných filmů. Vlasně čtyři, pěkné filmy: Tajný agent Jack T., Těžko ho zabít, Aljaška v plamenech a Glimmer Man. Od té doby se dívám na každý nový film se Seagalem v naději, že se vyrovná těmto čtyřem. Koukám, koukám...ale marně. Jak jsem již zmínil v jiném komentáři, tento záchvat kvality ho poněkud opustil. Ale poďme k tomuto filmu. Scénář tohoto filmu byl "odpad". Herecké výkony, rovněž "odpad". Režie, hádejte...ano, opět "odpad". O hudbě ani nemluvím! CO TO BYLO ZA SLÁTANINU!!? Ačkoliv jsem se opravdu, ale opravdu snažil, nenašel jsem na tomto filmu jediné pozitivum! Žádný kladný bod, nic! A nakonec trapný tik v oku téměř každého "hrdiny", (moment, to asi mělo být mrkání...). Jednoduše, koukat na tuto ... vyžaduje silné nervy a navíc je to ztráta času! Jen tak na závěr pro pobavení: Podle tohoto filmu, vrtulníku, který nejprve narazí do věže a potom proletí střechou stále zůstává funkční nejen kulomet, ale i oční zaměřování... Také vám to připadá zvláštní??? ()

Galerie (71)

Zajímavosti (7)

  • Záběry parašutistů vyskakujících z letadla byly použity z filmu Navy SEALS (1990). (becki_tu)
  • Některé záběry z helikoptéry byly použity z vystřižených materiálů k filmu Skála (1996). (becki_tu)
  • Scénář k filmu byl napsán již před deseti lety pod názvem The Rock (Skála). V té době byl však zfilmován jiný scénář se stejným názvem, a tak tento scénář musel “počkat“ deset let, než byl zfilmován. (becki_tu)

Reklama

Reklama