Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eva Tozer je bohaté a rozmazlené děvče. O svém dědictví se doví, že podmínkou k jeho získání je do dvanácti dní přivézt otce z Asie domů. Právě proto musí cestovat až do Afgánistánu. Nikdo z jejích přátel ji nechce na tuto cestu půjčit soukromé letadlo, a tak se Eva seznamuje s trochu podivným soukromým pilotem Patrickem O´Malleym. Po dlouhém dohadování se se Patrick nakonec nechá na tuto cestu přemluvit. Možná, že na této cestě nakonec najdou i něco jiného... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

helloween93 

všechny recenze uživatele

Rozpačitý film, na jednu stranu jsou tu pěkně nasnímané bitvy a obecně kamera je na slušné úrovni, ale na druhou stranu je slabostí filmu děravý scénář, kdy na sebe celý film pár křičí, aby se do sebe v posledních 10 minutách zamiloval. Navíc scénář ignoruje dovysvětlení, jak se z Číny dostali a co se stalo tomu Angličanovi, který je chtěl odstranit. Taková slabší verze Indiana Jonese. Shlédnuto na AMC. 2* ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jeden z vtedajších pokusov ťažiť z Indyho popularity. Dobový film, neohrozený hrdina, ženská hľadajúca svojho otca, rýchle zmeny exotických lokácií. Problém je v tom, že to nemá ani kúsok nadhľadu, ústredná dvojica na seba 80% času na plátne vrieska (a už po 10 minútach je to neznesiteľné a človek len čaká, kedy sa spolu konečne vyspia, aby bol pokoj) a všetky exteriéry sa natáčali v Juhoške, takže Afganistan, India, Nepál aj centrálna Čína vyzerajú úplne rovnako (presnejšie - rovnako fádne). Vždy som bol naklonený myšlienke, že Selleck by bol možno lepší Jones ako Ford, ale tento film to rozhodne nedokazuje - omnoho sympatickejší príklad je Quigley u protinožcov. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Som rád, že boli v roku 1980 planéty v skvelej konštelácii a zaistili, že Tom Selleck nedostal úlohu Indiana Jonesa, pretože s pravdepodobným fiaskom, by nenarobil nič ani Steven Spielberg. CESTA DO ČÍNY je dôkazom, že by to tak pravdepodobne bolo. Aj keď je v tomto filme 10krát viac explózií ako v DOBYVATEĽOCH, úspech mu to neprinieslo. Prvý hollywoodsky rip off slávneho archeológa, je iba fádne a zdĺhavé dobrodružstvo, ktoré vlastne ani dobrodružne nepôsobí. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem tento film a už při úvodních titulcích jsem doufal, že se to změní v takový čínský Tajný závod. Bohužel jsem se nedočkal lehkého humoru ani náznaků parodie. Tom Selleck hraje velkého muže s velkou chutí k alkoholu, pár medailemi a dvěma dvouplošníky. Bess Armstrong si tohoto bývalého vojáka zaplatí jako společníka v cestě za svým otcem, který se ztratil před 4letyněkde mezi Afghánistánem a Čínou(mě se na to neptejte pár věcí tam je opravdu nešikovných). Jejich let je problematický nejen jeho povahou, ale i válkou odehrávající se pod jejich letadly. Film je nudně natočený, chvélemi zbytečně nepřehledný a scénárista asi při psaní taky hodně pil Jima Beana. Zasmějete se asi při třech momentech a jinak budete číst jakýkoliv časopis jaký doma najdete(jestli v kině neni litujte, že jste na něco takového šli). Romanticky dobrodružný film by v sobě měl mít více dobrodružství, které by mělo být aspon 2x lépe natočené a více romantiky, která by měla být skoro až hmatatelná a vztah hlavních hrdinů by měl být příjemný a ne smutně vnucený. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ked uz to nevyslo s Indym, tak sa nakoniec svojho dobrodruzneho filmu Tom Selleck dockal. Ale vysledok nie je ziadna slava. Prave naopak. Cely film lietaju hlavní hrdinovia v dvoch lietadlach, sem tam niekde pristanu, aby si pokecali s domorodcami a vrcholom filmu je par leteckych subojov. Akonahle Tom Selleck zistil do coho sa nechal upisat, tak stravil cely film nalozeny v liehu s monotonnym vyrazom na tvári. Romanticka linia je tiez uplne nefunkcna. Takze jednu hviezdicku davam iba za roztomilú krasku Bess Armstrong. Vzhladom na to, ze to nie je ziadne orezavatko a aj v akcnych scenach si poradi sama, tak mi tam paradoxne Selleck pripadal uplne zbytocny. Tento film dokazuje ake stastie sme mali, ze sa Indym nakoniec nestal. 2/10. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • Skoro celé natáčení probíhalo v Jugoslávii, kde bylo najmuto několik stovek komparsistů. Zbytek filmováni se odehrálo v Anglii. (Terva)
  • Dvě belgická letadla Stample SV4, která měl štáb k dispozici, dostaly jména Dorothy a Lillian po herečkách sestrách Dorothy Gish a Lillian Gish. (Terva)

Reklama

Reklama