Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento příběh se odehrává ve Španělsku 17.století za panování krále Filipa IV., slabého a manipulovatelného panovníka. Alatriste (Viggo Mortensen) slouží Jeho Výsosti jako voják ve Flandrech a v mírových časech jako nájemný šermíř v Madridu a Seville. Miluje krásnou Maríu de Castro (Ariadna Gil), nejproslulejší herečku své doby. Slíbil svému umírajícímu otci, že se ujme mladého Iniga Balboa (Unax Ugalde). Marně se jej však pokouší zachránit před vojenskou službou a také před panovačnou a zneklidňující Angelicou Alquézar (Elena Anaya)! Příběh je plný intrik a zrady, krvavých soubojů a velkolepých bitev, lásky a nenávisti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (118)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celkovo je ten film o ničom, ale dajú sa v ňom nájsť zaujímavé myšlienky. Napríklad, že Španieli si myslia, že všetci Portugalci sú Židia. Alebo teda vraj si to mysleli. No a najlepší bol určite výrok: "Tu vždy niekto kradne viac, ako treba." Toto je nadčasová myšlienka jak sviňa a tak za toto a kostýmy aspoň dve hviezdičky. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Kapitán Alatriste je z pohľadu premrhaného potenciálu veľký prúser. Veľmi som sa tešil na kvalitný historický veľkofilm navyše zo zaujímavého prostredia Španielska začiatku 17. storočia a španielskej inkvizície. Po 140 minútach občasných šermiarskych súbojov a plytkého politikárčenia prekladaného suchopárnou vatou som sa postupne prepracoval ku konečnej bitke (jedinej) a s koncovými titulkami som sa sám seba pýtal: Čo nám vlastne týmto chcel "básnik" povedať? Čestne priznávam - netuším. ()

Reklama

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem maličko víc od tohoto zdánlivého velkofilmu, který láká na poměrně zajímavé údobí španělských dějin sedmnáctého století, z počátku je děj dynamický a plný zvratů, ovšem další část filmu je nezajímavou pletichou politiky a neurčitých vztahů aktérů, kteří se potkávají v opuštěných uličkách Madridu, aby zde rozplétali další části děje. Zajímavou a vítanou částí filmu, je obléhání Bredy. Je velmi kvalitně vyvedeno taktické obležení celého města, které se po marném několikaměsíčním pokusu se ubránit - vzdalo. Kapitán Alatriste je nezranitelný chodec celým dějem, který jen málokdy sundá klobouk, aby tak diváka překvapil něčím nečekaným. Politické pletichy a poměrně zdlouhavé dialogy a děj nakonec z filmu udělají spíše podprůměrnou záležitost. Posledních 20min je trochu jako probudit se, když už jste na party sám - nic už se nedá zachránit. Celkově tedy film nijak nezapůsobí, ale ani neurazí. Hvězdička za obléhání Bredy, druhá za vojenské taktiky a poslední za pokus chytit část údobí války o španělské dědictví. škoda, že není za co dát dvě zbývající, ale to by se kapitán musel snažit trochu víc. ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Trailer vypadal zajímavě, ale skutečnost je celkem jiná .. vše bylo fádní a nudné bez kapky výrazu určitě díky délce filmu. Pro mě to byl poněkud "uzívaný zážitek" bez jakékoliv výrazné akce či zážitku s velkým množstvím postav, v kterých jsem se přestal orientovat v celém tom zmateném ději. Docela velké zklamání na tak velký rozpočet od španělů. Filmový Aragorn by se měl začít dát na jiné role než westerny a podobné kovbojky. Alespoň 1 hvězdička za to, že filmaři tento děj dokázali natočit! ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Průměrný film který potěší jen španělské patrioty a aktivní milovníky historie-což jsem sice já, ale až tak se mě tolik nelíbil. Film jse sice co se týka vojecké reality prý velice přesný (alespoň co jsem vyslechl od lidí co společně děláme bitvy z doby první poloviny 17. století), ale nic moc natočený. Režisér si pomáhá při vypravování s tou nejjednoduší možností-vždy dá titulek kde se to zrovna odehráva a po jaké době od poslední scény. Díky tomu je film totálně rozsekaný. Po technické stránce je povedený. I ten příběh stojí za to, aby byl vypravován. Bohužel je Kapitán Alatriste po většinu doby děsivě nudným filmem o jednom komplikovaném hrdinovi. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • S celkovým rozpočtom 24 miliónov eur ide o najdrahší španielsky film. (MikaelSVK)

Související novinky

Kolty versus dekolty

Kolty versus dekolty

18.08.2007

Viggo Mortensen už v Oceánu ohně a Kapitánovi Alatristem dokázal, že s kloboukem na hlavě vypadá ještě lépe než v kápi elfského pláště. A když mu navíc u boku proklatě nízko visí kolt, je to ještě… (více)

Reklama

Reklama