Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatelka Bobbi Andersonová najde v lese podivný předmět. Pokouší se jej vykopat ze země a postupně objeví zvláštní stavbu. Mezitím se v nedalekém městečku Haven začnou dít nepochopitelné věci. Někteří obyvatelé pociťují mimořádné schopnosti, jiní bez vysvětlení mizí. Mnozí se musí podívat do tváře smrti pořádně zblízka. Zkázonosné moci odolává pouze milenec Bobbi, ale ani on nedokáže z Harvenu uniknout. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pane bože, jak já se nerad opakuju...! Ale o Tommyknockerech se dá napsat v podstatě totéž, co o převážné většině televizních adaptací kingovek. Zklamání bylo veliké a blížilo se tomu, co jsem zažil po shlédnutí filmu To. Nicméně, zatímco To je kingovskou knižní špičkou, Tommyknockeři patří jen k lepšímu průměru, takže nechám dvě hvězdičky a 30 % celkového dojmu. Tommyknockeři jsou jedinou knihou Stephena Kinga, kterou lze považovat za téměř čistou sci-fi, což je průšvih, protože sci-fi narozdíl od hororu vyžaduje rozpočet, který by takovému Bradu Pittovi stačil víc než na týden skromného živobytí. Výprava i triky jsou odbyté i na poměry televizního dílka, za většinu herců se mohlo ušetřit, protože kompars vytažený někde z hospody by to za pár panáků zahrál stejně. Scénáristovi bych nezaplatil ani korunu, neřku-li dolar, protože děj kopíruje knihu až otrocky. Bohužel děj u kingovek nehraje obvykle velkou roli, rozhodující je atmosféra a brnkání na city, a to u Tommyknockerů úplně schází. Zatímco román se dá považovat za celkem nápaditý příspěvek do scifistického žánru, pak filmovým Tommyknockerům radím vyhnout se obloukem. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Žádné překvapení. Kingův nápad opět zahrabán hluboko mezi jednorázovky. Přitom to mělo tak dobrou první půlku, kdy se kladl důraz hlavně na charaktery a vůbec i děj byl slušně našlápnutý. Pak jsem si ale pustil druhou část a nestačil jsem zírat. Pochopil bych, jestli měli tři části a druhou se třetí museli zkrátit na jendu. Ale tak to asi nebylo. Uspěchaný a nelogický chaos ve druhé půli, pročež hlavně za tu první dávám 60% = 3/5 ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Který kokot tomu dal tak hloupý český název? Samotnou knihu bych určitě nezařadil mezi mou desítku nejoblíbenějších Kingovek, přesto ji mám docela rád. Myslím si, že King je natolik schopný autor, že by filmoví tvůrci k jeho dílu měli projevovat trošku úcty a citu, tohle si King a jeho Tommyknockeři vůbec nezasloužili. Viděl jsem jakousi vykuchanou dvouhodinovou verzi, ale co si pamatuji i ta tříhodinová za moc nestála. Takhle vykuchat sice nijak úchvatný, ale přesto alespoň obstojně odvyprávěný příběh, udělat z toho rychlokurz v pěti minutách, při němž herci ne že by neuměli, ani nestíhají hrát. No fuj. Nejvíc mě sralo, jak se již od samotného začátku ten film snažil být strašně napínavý, každou další scénou, každým střihem, zvukem se snažil diváka přesvědčit - to bude pecka, uvidíš. A pak vole hovno, nula, nula, nic. Pravda, když se před kamerou objevili ufoni, řekl jsem si aspoň něco. Jedna z nejhorších filmových verzí Kingova příběhu. A pokud nemáte rádi jasně zelenou barvu, ani se na to snad nedívejte. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Videl som trojhodinovú verziu a práve tento film až takú dĺžku rozhodne nepotrebuje. Preto je velmi rozťahaný a často aj nudný. Neviem koho môžu vystrašíte výpary z rúžu, ale efektnosť tiež nie je silnou stránkou tohto filmu. Kingovu knihu som nečítal, tak neviem ako veľmi sa jej držal režisér, ale toto bola fakt riadna slabota. Mal som film rozdelený na dve časť a tá prvá je prakticky o ničom. Len ľudia v meste sa začínajú správať čudne, ale že by to tam aspoň zaujímavo mordovali, to nie. Filmu chýbal rozhodne väčší náboj a aj keď v tej druhej časti sa to konečne rozuzlilo, ale ani tá neponúkal výsostnejší výsledok. A aj tí mimozemšťania vyzerali ako z krajných medzí. Keby sa aspoň trocha zapracovalo na trikoch a na atmosfére vykopávok, filmu by to trocha pomohlo, ale tiež by to nebola žiadna sláva, ale tento výsledok je ešte horši. Herecky to tiež nebolo bohviečo a postava blondínky s rúžom ma po čase začala riadne iritovať. Strata času to nie je, ale druhýkrát tento film vidieť nepotrebujem. Slabé 2*. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Na televizní film slušně zpracovaná adaptace Kingova rozsáhlého románu. Film má svá slabá i silná místa. K těm prvním patří snaha o zachycení charakterů jednotlivých postav na poměrně malé, časově omezené ploše - ve svých románech King věnuje popisu jednotlivých osob mnoho stránek a používá jejich příběhů k budování atmosféry specifické pro jeho knihy. Vykreslení těchto postav ve filmu pak trpí povrchností, což je velké mínus totožné snad pro všechny filmové adaptace Kingových děl. K silným místům patří tísnivá atmosféra filmu, vzniklá izolací městečka a přeměnou jeho obyvatel. Za zmínku stojí zejména scéna výbuchu nápojového automatu, popř. pokusu hlavního hrdiny o útěk. Lepší 3*. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama