Reklama

Reklama

Final Fantasy VII: Advent Children

  • Japonsko Final Fantasy VII: Advent Children (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva roky uplynuly od chvíle, kdy se trosky Midgaru staly svědectvím obětí přineseným za nastolení míru. Svět však bude brzy čelit nové hrozbě. Rychle se šíří záhadná choroba. Staří nepřátelé jsou znovu na nohou. A Cloud, který opustil život hrdiny a chtěl žít v samotě, se jim musí ještě jednou postavit...

Velkolepý celovečerní film zpracovaný s absolutním mistrovstvím! Film je pokračováním dějové linie mimořádně úspěšné hry Final Fantasy VII pro PlayStation. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Audiovizuální nářez určený výhradně fanouškům hry, vlastně něco jako opožděné outro k Final Fantasy VII. Příběh je velice prostý (nikoliv však hloupý) a slouží jen jako spouštěč pro strhující a vynalézavé akční scény, které i při několikátém sledování dokáží stále vyrážet dech, a na kterých je pozoruhodné, že si i přes často zběsilý střih zachovávají přehlednost. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Co se technické stránky týče je to brilantní podívaná. Ale příběh mě nijak neoslovil. Asi proto, že se mi do něj celou dobu nedařilo proniknout. Druhá polovina filmu je naštěstí soustavná řežba, takže se divák ani moc nestihne nudit. Myslím, že je tp určeno spíš pro fanoušky herní série. Stařší film Final Fantasy se mi líbil mnohem víc.Ani nevím co by mohly mít tyto dva filmy, krom názvu, společného. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nedá se srovnávat Advent children s Esenci života. V případě Advent children konečně vzal vše do svých rukou otec, matka a všichni příbuzní.... Tetsuya Nomura. Na filmu je to proklatě vidět a z každého animovaného políčka každý cítí fantazii a atmosféru jedné z největších sérií hráčské historie. K příběhu nepotřebujete žádné podrobné znalosti FF, ale bez těchto znalostí vás určitě minou některé narážky k celkovému příběhu FF. Já nejsem žádný znalec o FF toho vím poměrně málo, ale většina majitelů Playstationu vám vyjmenují všechny speciální údery všech postav. Hlavně v japonsku se jedná o opravdu velké šílenství okolo celé série. Film je velmi akční a spád má neuvěřitelný. Jen doufám, že nejde o poslední dítě ze stáje Tetsuyi Nomura-i. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak sem prave skouknul tenhle "film" a dostal sem naprosto mega davku nudy, takle sem se u filmu uz pekne dlouho nenudil. Ze zacatku to vse vypada v klidu, nejaky to shrnuti udalosti, aby byl clovek krapet v obrazu, jenze behem deseti minut uz jsem byl absolutne v prdeli. Nejen, ze jsem se neskutecne nudil a chtelo se mi spat, ale absolutne sem nechapal, kdo je kdo nebo o co jim de a do toho tu vsichni neustale jen kecali trapny dialogy. A to se delo hodinu. Pak se nastesti zaclo bojovat, kde najednou odnikud prilitlo dalsich cca deset postav, aby to dej jeste vic zamotalo a zacli se rubat. Souboje jsou udelany hezky, akorat jsou dost neprehledny. Verim, ze ti, co hrali hry, si to asi uzijou, ale ja takle jen znudene 90 minut koukal na hopsajici panacky. Navic mi prislo, ze ty sceny na sebe ani nenavazujou, jakoby nekdo vytipal animovany vsuvky ze hry a spojil to do jednoho filmu. Puvodne sem chtel dat odpad, ale nakonec sem se rozhod pro 2*, za slusnou animaci a pekny souboje a za povedenou hudbu. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Příběh byl pro mě, jakožto člověka který nehrál ani jednu Final Fantasy hru, sice napoprvé docela zmatený, ale faktem je že o něj vůbec nejde. Hlavní jsou tady skvělé akční scény zabírající takřka celý film a úchvatné vizuální zpracování, které překonává všechno co jsem kdy v počítačové animaci viděl. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (22)

  • Film je součásti Kompilace Final Fantasy VII, která mimo něj obsahuje ještě původní hru Final Fantasy VII (1997), krátké animované filmy Final Fantasy VII: Last Order (2005) a On the Way to a Smile: Episode Denzel (2009), PSP hru Crisis Core: Final Fantasy VII (2007), PS2 hru Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII (2006) a mobilní hry Dirge of Cerberus: Lost Episode: Final Fantasy VII (2006) a Before Crisis: Final Fantasy VII (2004). (Raztubyl)
  • Oblečení i vlasy Tifi Lockhard se od hry změnilo, podobně jako u Clouda či Yuffie. U Tifi to prý bylo z toho důvodu, že v sukni nemohly být vytvořeny její bojové triky bez toho, aby divákovi neukázali její spodní prádlo a fanoušci by pak film neoznačovali jako echi (Japonské animované seriály, kde často ukazují převážně dívky ve spodním prádle). Její vlassy pak byly zkráceny z důvodu obtíží při animaci a simulaci jejich pohybu. (Mayki)
  • Ve filmu se objevuje sirotek jménem Denzel, o kterého se starají hlavní hrdinové hry Tifa a Cloud. Ani v jedné části pvodního filmu z roku 2005 však nebylo řečeno, jak se k nim dostal. Když byl film v roce 2009 uveden na Blu-ray, byla k filmu přidány krom nových scén také Denzelova vzpomínka na jeho nalezení a krátký snímek On the Way to a Smile-Episode: Denzel (2009), kde Denzel vzpomíná na svůj předchozí život od smrti rodičů až po jeho nalezení u kostela. (Mayki)

Reklama

Reklama