Reklama

Reklama

Final Fantasy VII: Advent Children

  • Japonsko Final Fantasy VII: Advent Children (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva roky uplynuly od chvíle, kdy se trosky Midgaru staly svědectvím obětí přineseným za nastolení míru. Svět však bude brzy čelit nové hrozbě. Rychle se šíří záhadná choroba. Staří nepřátelé jsou znovu na nohou. A Cloud, který opustil život hrdiny a chtěl žít v samotě, se jim musí ještě jednou postavit...

Velkolepý celovečerní film zpracovaný s absolutním mistrovstvím! Film je pokračováním dějové linie mimořádně úspěšné hry Final Fantasy VII pro PlayStation. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Square Soft nás svojim brilantnými renderovanými animáciami ohúroval snáď už od roku 1997, kedy vznikla práve revolučná videohra FF7 - a od tej doby sú takmer stále rovnaké. To, čo výborne pasuje do videohry ako intro, či cut-scene, pôsobí na plátne trošku toporne, odtažito a... zastarale. Schválne si film posuňte na nejakú pomalú dialógovú scénu, a sledujte pohyby postáv, výrazy ich tváre, vyblednuté pozadia... rovnaké technické spracovanie som videl už pred siedmymi rokmi vo FF8! To, čo ale film zachraňuje (a vyzdvihuje do výšín) je orgazmická akcia so zbesilým strihom, ultrarýchlym nalietavaním kamier, ohromujúcimi efektami, choreografiou súbojov, podporená výborným technickým dizajnom FF sveta. Sekvencia útoku obrovského draka na centrum postapokalyptického mesta, pri ktorom sa zdemoluje hádam každá budova v okruhu piatich kilometrov, proste nemá chybu. Hudba Nobua Uematsa je síce výborne napísaná, keďže je ale takmer výhradne vytvorená na syntetizátoroch, postráda majestátnosť a veľkoleposť. Takže zhnutie - pre potreby videotrhu výborná vecička, do kina by som na to ale nešiel. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Hru sem nehrál a jediný FF co sem viděl byla esence života a to si už pro změnu nepamatuju, takže začátek byl pro mě fakt složitej a to i přes to, že se film snaží většinu věcí vysvětlit a nějak uvést postavy, nicméně mě to moc nepomohlo a byl jsem mírně zmatenej ze všech těch postav, kterých mimochodem přibývá stejnou rychlostí jako přibývaj minuty filmu a z celýho děje taky, krom toho první polovina je mírně uspávající a hudba se taky moc neukázala v dobrým světle. Jenže druhá půlka je už úplně o něčem jiným, plno skvělých soubojů, hudba jednim slovem vynikající a děj se taky trochu rozjasnil, mimoto všemu tomuhle vévodí fakt dokonalá animace. Druhá půlka je prostě naprosto dechberoucí, škoda že první je celkem nudná a že hlavní hrdina je takovej chlapeček ()

Reklama

Vesman 

všechny recenze uživatele

Hru Final Fantasy VII jsem nehrál a z příběhu jsem znal jen základní rysy, takže z Advent Children jsem si musel užívat hlavně špičkovou počítačovou animaci, která v dnešní době skutečně nemá obdoby. Jak už jsem napsal, příběh byl pro mě dost nepochopitelný, ovšem vše nahrazovalo vizuální zpracování a přehršel akčních scén, z nichž bych vyzdvihnul především závěrečný souboj, který stojí skutečně za to. K tomu zní kvalitní hudba od Nobua Uematsa, převzatá z herní série a máme z toho velmi dobrou zábavu za 4*. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

AKIRA+VAMPIRE HUNTER D: BLOODLUST Fantastická nakladačka tak trochu komikosvého razenia so super hudbou, animáciou a primeranou japonskou filozofiou. Asi v polke síce film rezignuje na príbeh, ale akcia je príliš nadupaná, aby ma to pripravilo o skvelý zážitok. Úderná "odpoveď" na priemerné FF:Esencia života... ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Velmi, velmi lutujem, ze som nemal moznost zahrat si hru resp. poznat lepsie background jednotlivych postav, lebo niekedy som sa v pribehu stracal. Avsak neskonale dokonala grafika (az na tie neustale suche vlasy), hudba z rise snov a nadupana akcia, vytiahli u mna FF 7 na velmi silne 4*. PS.dost ma prekvapil ten silny krestansky odkaz na konci filmu. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (22)

  • Film dostal v roce 2005 ocenění "Maria Award" na mezinárodním festivalu Cinema de Catalunya a v roce 2007 ocenění nejlepší animace na American Anime Awards. (Ignus.cz)
  • Cloudovi vzpomínky na Zacka mají původ ve hře „Final Fantasy VII:Crisis Core“, která vyprávý Zackův příběh. (Mayki)
  • Stvoření Bahamut se v sérii Final Fantasy objevuje často, a to tři druhy: Bahamut, Neo Bahamut a Bahamut Zero. Ve filmu je zcela nový druh, Bahamut Sin. (akisha)

Reklama

Reklama