Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Zvrácené příběhy a děsy napříč epochami nepřestávají překvapovat v zatím nejvíc nepředvídatelné řadě téhle převratné antologie. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (90)

atiratha 

všechny recenze uživatele

V šesté řadě jsme došli do fáze, kdy se z Black Mirror - antologického seriálu o tom, co nám současná i brzy budoucí technologie může vzít, dostáváme do Věřte, nevěřte nebo Krajních mezí. S výjimkou první epizody jsou všechny příběh stavěné tak, aby hrály na nostalgickou strunu. Proč se Beyond the Sea odehrává v jakési alternativní minulosti? Takový příběh by byl klidně možný i v blízké budoucnosti, ba uvěřitelnější. O Mazey Day už se toho napsalo hodně. Vlkodlačí plot twist, to do Black Mirror vážně nepatří. No a Demon 79 už vysloveně vplouvá do teritoria Twilight Zone. Joan is Awful možná není nejlepší epizodou BM, kterou jsme tu kdy měli, ale alespoň používá známé elementy - možnost diváka ztotožnit se se situací, kdy nás technologie přivede existenčně do úzkých. Nejedná se o vysloveně špatné nebo špatně natočené příběhy, ale převážně nejde o Black Mirror. Na šestou řadu jsme čekali dlouho, ale asi nastává čas už BM uložit k ledu. ()

Mimesis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V šesté řadě se mi nejvíce líbila ta epizoda, jak nám představila dvě kamarádky - Petru a Annu. Zápletka je jednoduchá, Anna si půjčí Petřin telefon (bez jejího vědomí) a projde jí zprávy na Facebooku. Během toho ale zjistí, že Petra je ve skutečnosti sériová vražedkyně. Místo toho, aby šla na policii se rozhodne, že o tom vytvoří true crime seriál pro Netflix a celé to končí plot twistem, kdy se ukáže, že Anna je ve skutečnosti mimozemšťan a poučení z příběhu je, že technologie a Netflix jsou zlo. Ne, sorry, takový díl v šesté řadě není a celé jsem si to vymyslel. Nicméně kdyby tam takovýhle díl byl, asi by mě to nepřekvapilo. Charlie Brooker zhruba jede takovýhle WTF style. ()

Reklama

Pet 510 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle serie se fakt moc nepovedla. Od Black Mirror mam pomerne vysoka ocekavani, pri nejmensim cekam, ze nam alespon nektere epizody prinesou mind fuck moment, idealne jeste s  presahem do aktualniho spolecenskeho tematu. To nenastalo ani u jedne epizody tehle sezony, ktera nam prinesla sice poutavy, ale predvidatelny a prumerny pribeh bez presahu at best (2,3) a pomerne nudny a celkem debilni pribeh at worst (1,4,5).  Nejde ani tak o to, ze by klasicke black mirror prvky nebyly pritomne, ony tam byly, ale pracovalo se s nima spatne. Loch Henry treba nabizi aktualni tema fascinace true crime, ale pracuje s nim tak povrchne, ze na konci divaka nemrazi a nedonuti ho premyslet na tim, ze hltat dokumenty o seriovych vrazich je tak trosku fucked up. Joan is Awful a Beyond the Sea se zase ocividne snazi o mind fuck moment, jenomze to hrozne rozbourava predvidatelnost a taky ohranost pribehu. V tomhle ohledu se mi vlastne docela libila Mazey Day, protoze takovou chujovinu jsem aspon necekal. Celkove tahle sezona zabavi, ale neprinese momenty, o kterych bych mel tendenci nejak dal premyslet. ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti starším sériím trochu slabší várka, ale stále to mělo své kouzlo. Nejvíc mě zaujaly epizody Loch Henry a Beyond the Sea, další tři byly v jistých etapách takové rozpačité a často jsem váhala nad tím, jaký z toho mám vlastně dojem. Tak jako tak, bavila jsem se, i když občas i s dost přivřenýma očima nad některými dějovými zvraty. Diváci si v komentářích často stěžují na chybějící logiku, ale je to snad pořád sci-fi seriál, nevím, co od toho někteří čekají za zázraky, co se realističnosti týče... Tak co, bude i sedmička? ()

jim_clark65 

všechny recenze uživatele

Je vidno, že po prebratí NF to ide od desiatim k piatim, zatiaľ bola pre nich vrcholom jednoznačne len ich premiérová tretia séria. S4 je dosť rozporuplná, krátka, do istej miery nudná a priemerná. Po S4 som dúfal, že sa zlepšia resp. ak vôbec bude nejaká ďalšia séria, bohužiaľ prišiel zdá sa na psa mráz = S5 "nie je" Black Mirror. Aby som to trocha poopravil, je to BM len z časti, 2/5 epizód zapadajú do konceptu viac typického pre túto sériu príbehov. A z týchto dvoch, aspoň ako-takých epizód, je jedna epizóda celkom kravina (čo sa týka princípu príbehu) a druhá epizóda je skôr taká "výplň", ktorá by medzi ostatnými lepšími epizódami (v lepších sériách) vôbec nevytŕčala z radu ale skôr by pekne zapadala a držala krok, suma sumárum priemerne dobrá epizóda. Ostatné epizódy pôsobia, akoby boli vyňaté z iných žánrových epizódnych seriálov, niečo podobné, ako Beyond belief alebo Tales from the Crypt, ale taktiež samo o sebe pôsobia dosť šablonovito priemerne (najmä E05 a E06 sú neuveriteľné hľúposti, ktoré by mali patriť akurát tak do Scobby-doo). ()

Galerie (74)

Zajímavosti (27)

  • Název titulu „Junipero Dreaming“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na epizodu San Junipero (2016). (jirikzaboj)
  • Na začátku epizody se objeví místo klasického intra, které všichni fanoušci dobře znají, logo „Red Mirror“. Je to proto, že Black Mirror se obvykle zaměřuje na vize dystopických budoucností a důsledky nových technologií, zatímco tento příběh má důležitý nadpřirozený prvek, kterým se vrací k hororům ze 70. let 20. století. Tato epizoda je podle hlavního tvůrce Charlieho Brookera téměř nezařaditelná, a proto se rozhodli pro odlišné označení. (UhLee)
  • Pořad „Finding Ritman“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na postavu slavného herního vývojáře Colina Ritmana (Will Poulter), která se objevila v interaktivní epizodě Black Mirror: Bandersnatch (2018). (jirikzaboj)

Reklama

Reklama