Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva muži na vzdálené základně v zamrzlé divočině vyprávějí tři propojené příběhy o tom, jak se o Vánocích zbláznila technika (Netflix)

Recenze (103)

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doteraz najlepší diel tohto seriálu obsahujúci tri príbehy, ktoré do seba dokonale zaklapnú. Konečne to pôsobí, že technologický gadget, ktorý sa kritizuje slúži príbehu a nie, že príbeh umelo vystavaný okolo gadgetu. Najoriginálnejší mi pripadal druhý príbeh. Taký opak všetkých tých príbehov o tom, keď si stroje uvedomia sami seba a stanú sa hrozbou. Najemotívnejší je záver. Skvelé bolo, že v každom príbehu nám predstavili nejaký gadget, ktorý v tom nasledujúcom využili v ešte väčšej miere. No a príbehy obidvoch ústredných postáv boli strhujúce. Jon Hamm znova dokonalý ako slizký parchant. Akurát pochybujem o tom, že by niekedy dovolili, aby si ľudia mohli druhých bloknúť dlhodobo. To je z psychologického hľadiska na úrovni samotky z čoho by sa nejeden zbláznil. A nič na tom nemení ani to, že tentoraz som to Hammovi prial. Jeden bodík strhávam za záver v ktorom nechali nezmyselne dlhé roky trpieť kópiu, ktorá za nič nemohla. Veď za ten čin mali potrestať len vinníka. Ale to je len drobný kaz na tomto skvelom diely. 9/10. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé koncepty propojené hodně nefunkčně a často kontraproduktivně. Předně dávkování informací je hodně mizerné, takže vše odhadneme zbytečně brzo - dokonce i závěrečný zinger je patnáct vteřin před tím, než ho vidíme realizovaný, vysloven jednou vyšetřovatelek. Opravdu tvůrci tak moc podceňují diváky? I kdyby, tak dobrý filmař musí umět vodit za ruku tak, abysme si toho nevšimli. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniální díl, 3 futuristické příběhy(kopírování mysli, sledování lidí přes čipované oči a blokování lidí v reálném světě), které nejsou až zas tak nepodobné realitě. Má to pomalejší tempo, které je ale tak zajímavě pojato a odvyprávěno, že to vůbec nevadí. Ke konci se všechny storky navzájem propletou a divák je po 74 minutách mentálně vyšťavený jak po návštěvě psychologa. Black Mirror si prostě jede svoje a v nápaditosti jednotlivých dílů mu asi nemůže nic konkurovat. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hoci sa jedná o dva rozdielne príbehy spojené v jednom, sú rozprávačsky podané bezchybne. Pre mňa najlepší diel druhej série. Má to v sebe znova akúsi zžieravú naliehavosť. Ukazuje to ľudí vo veľmi nedobrých farbách a zároveň to pôsobí veľmi atraktívne. Hamm a Spall vo svojich postavičkách bezchybný. ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl posunul úroveň nejen série, ale i celého seriálu o pěkný kus nahoru. Napadlo mě, že je to námět na celovečerní film. Snímek jeho stopáž NAŠTĚSTÍ skoro má. A vše, co poskytne, využije do mrtě. Po tomhle díle začnu seriál doporučovat ještě víc. Hodnocení z původních 4 u série zvednu na 5. Teď si je zaslouží. A tenhle díl taky. JEDNOZNAČNĚ. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (9)

  • Zhruba v polovině epizody, kdy Matt (Jon Hamm) jí opečený toast, si z něj v jednom záběru ukousne, ale v dalším záběru je toast celý a poté je zase nakouslý. (gavosh)

Reklama

Reklama