Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na americkém velvyslanectví v Uruguayi sledují tajnou základnu skrytou ve vodní přehradě. Zde se nachází podzemní laboratoř a vojenský diktátor se svými lidmi. Přijíždí záhadný Adrian Lehder, zvláštním přístrojem ovlivní mysl lidí na velvyslanectví a ti se vzájemně postřílejí. Zahyne i velvyslankyně... Americký vojenský výsadek je vyložen v Uruguayi, aby pátral po Lehderovi. Jedna civilistka se je brzy pokusí zabít, pak je obklopí cizí vojáci. Mysl jejich plukovníka Sharpea je však záhadně ovlivněna a při přestřelce dává pokyn, aby se američtí vojáci vzdali. Poté jsou zavlečeni do tajné přehradní laboratoře a Lehder je použije pro své pokusy s ovlivňováním mysli... Na americkou letadlovou loď je přivezen vězeň Chris Cody, bývalý plukovník, a je požádán, aby Lehdera odstranil. Cody chce svůj tým – muže z námořnictva, kteří jsou také ve vězení, a je mu vyhověno. Doktorka Susan Chappellová podá Codymu zkreslené informace a Codyho tým spolu s agentem Fletcherem odlétá zneškodnit Lehdera a zajistit jeho laboratoř. Cody se cestou zbaví agenta Fletchera – je to Lehderův spojenec. Přibere další členku svého týmu – Damitu. V tajné laboratoři se zatím Lehder společně se svými muži a Fletcherem zbaví vojenského diktátora a jeho vojáků... Codyho tým se přesouvá k přehradě a hodlá osvobodit americké vojáky z prvního výsadku. Rozpoutá se téměř válečná bitva. Codyho muži úspěšně opustí přehradu a všichni odplouvají v ponorce. Zde doktorka Susan předává Codymu CD z laboratoře, na kterém jsou tajné informace. Také ho informuje, že zajatí vojáci jsou Američané z prvního týmu. Lehder jim ale „vymyl mozky“, teď z nich jsou nepřátelé, pro které není cesty zpátky. Záhy se první tým snaží zneškodnit ponorku a částečně se jí zmocní. Susan o všem informuje americkou armádu. Ta se však rozhodne ponorku po vynoření zničit, protože na ní jsou i „nepřátelé“... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Spomínam si, že v  rámci konkurenčného boja komerčných TV staníc v Čechách nasadili proti sebe v lukratívnom sobotnom hlavnom vysielacom čase tento trhák a EXPENDABLES. Z možnosti voľby som sa takmer nespamätal, ale napokon som v rámci odporného televízneho zlozvyku medzi nimi neprestajne prepínal - a čuduj sa svete! - nebol to až taký rozdiel! Je až neuveriteľné, čo všetko dokázali napratať do tohoto akčniaku...  a dokonca sa odvážim povedať, že to mohol byť dosť dobrý film  keby na tom niekomu záležalo... ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Slibný námět o šíleném "vědci", který si libuje ve vymývání mozků, to zní docela slibně. Ovšem nenechme se zmást, opět nás čeká snímek plný nereálných místy až sci-fi scén, špatných dialogů a s totálně nulovou atmosférou. Děj těžce průměrný, přímočarý, který se víceméně nijak nerozvíjí. Seagal je zde v mírně defenzivní roli, kdy si střihne pár nudných soubojů a přestřelek a jinak jenom občas něco plácne a tváří se u toho neuvěřitelně tragicky. Ostatní herci těžce průměrní a nevýrazní. Snad jen hlavní padouch Nick Brimble celkem ujde a zejména Vinnie Jones, který si zde střihnul dost výraznou vedlejší roli a jeho souboje a přestřelky mě moc bavily. Celkově je film takový podprůměr, kdyby neměl tolik akčních scén, přestřelek a zajímavý námět, nestál by ani za shlédnutí. 3/10. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak teda krom akčního žánru bych rád napsal, že se taky jedná i o sci-fi prvky. Celkově je film dobře zpracován. Po nástupu Seagala ve filmu začíná skvělá akce. Pak menší mezery. Zase akce, celkově je film zvláštně pojatý, trochu mi nesedí ta rozkouskovanost. Jednou se děje to a pak zase to. Ale přesto se člověk nenudí. Potěší nejvíc konec. 80% = **** ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak ani tenhle akční thriller mě nedokázal pořádně zaujmout. Seagal už je poslední dobou z formy a podle toho vypadá i samotná kvalita jeho posledních filmů. Tady ho musel zachraňovat skvělý Vinnie Jones, který byl jasným tahounem celého snímku. On a jeho mluva (činy) mě dokázali alespoň párkrát rozesmát. Přiznám se, že začátek a konec filmu mě docela zaujal, ale jinak to byla celkem nuda. K dobru připočítám schopnost tvůrců vybírat pěkné herečky. Akční scény a přestřelky byly nudné, střih a kamera velice slabé a triky „hnus“. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Roztomila pohadka o tom, jak tezkotonazni medved Steven kosi uruguayskou armadu, teroristy i dvojite agenty. Ano, dvojiti agenti tu hraji zasadni roli, protoze vse stoji a pada na jakemsi ovladani mysli, tudiz se z akcniho filmu stava hodne beckova sci-fi. Divat se na to ale da, vylozene jsem se nenudil, jen byl scenar misty hodne zmateny a prekombinovany...nastesti tempo je docela rychle a nedovoli vam si vsechny ty nelogicnosti zapamatovat (ponorka na mori hned vedle prehrady?? vybombardovani ponorky, na ktere byli zachraneni zajatci??). Celkove mi to prislo jako mix Con Air s bondovkou (komando veznu, intriky a sileny vedec...), ovsem tech "ovladnutych mysli" bylo az prilis...clovek se ztracel, kdo pracuje pro koho, az nakonec zjisti ze vlastne vsichni pracuji spis sami za sebe, a ze jde pravdepodobne jako vzdy o prachy (jakesi miliony dolaru tu chvili byly, ale nakonec je nikdo neziskal). Misty je to slusne brutalni a trochu skoda za trapne triky v prvni pulce filmu (prehrada, ponorka)...kdezto napr. demolice helikoptery na konci byla velmi slusna :) Jako bezmyslenkovita pif pif jednohubka se to da.... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Při nehodě taxíku v závěru filmu je vidět, že nikdo není připoutaný. Střih na Henryho Aligátora (Vinnie Jones) to dokazuje. Při dalším střihu scény nárazu jde vidět, že je připoutaný a pak opět hned není. (JEDNATEL)
  • Hlavný hrdina Chris Cody (Steven Seagal) sa objaví až v 11. minúte. (ČSFD)
  • Aj keď sa príbeh odohráva v Uruguaji, v opere visí na stene obrovská vlajka inej juhoamerickej krajiny, Argentíny. (beso74)

Reklama

Reklama