Simon WestKamera:
Peter Menzies Jr.Hudba:
Jim DooleyHrají:
Camilla Belle, Tommy Flanagan, Lance Henriksen, Tessa Thompson, Steve Eastin, Clark Gregg, Kate Jennings Grant, David Denman, Madeline Carroll (více)VOD (2)
Pro Jill Johnson (Camilla Belle - The Ballad of Jack and Rose), která si chtěla přivydělat hlídáním dětí, to měla být ideální práce. Rodiče pryč. Lednice plná k prasknutí. Děti uložené v posteli. Pak ale zazvonil telefon a zlověstný hlas se ptá: “Zkontrolovala jsi děti?” Jill přepadá panika. Zamkne se, rozsvítí světla, zatáhne závěsy a volá na policii. Ta telefonáty prověří a poté Jill sděluje nepříjemnou zprávu. Volající se nachází uvnitř v domě. A tak jde k smrti vystrašená dívka nahoru zkontrolovat děti a její pohodový večer se pomalu mění v nervy drásající zlý sen plný úzkostného napětí, hrůzy a děsu. (oficiální text distributora)
Hádam nikdy som nedal jednoznačnejšie tri hviezdičky ako teraz. Škoda, keby mal film takú úroveň ako posledných dvadsať minút, bola by to paráda. Slabo využitý potenciál skvelých nápadov použitých vo filme(dome), ako napríklad samozapaľovacie svetlá atď. Aj napriek na horror len dvom vraždám má celkom slušné ľakačky(prebehnutie mačky), ktoré sú však len akýmsi vedľajším spôsobom nahnania strachu, nie priamo zimomriavkovým pocitom hrôzy z vraha. 60%. ()
Začátek pěkný, barák pěkný, Camille pěkná… kde se jen stala chyba, že nemůžu dát víc než průměrné hodnocení? Už vím… Simon West. Absolutně nic proti němu nemám, právě naopak, doufám, že se mu letos (2012) podaří vrátit se ve velkém stylu s The Expendables 2, protože akční filmy točit umí. Už víte, proč mi právě jeho jméno tolik vadí? Tohle není akční film a bohužel, on jiné filmy (zatím) točit neumí. Po celých 87 minut prakticky hraje jedna a ta samá "thrillerová" melodie. Což o to, někdy to dodává tu správnou atmosféru, ale po většinu filmu to nefunguje a vám přijde, že se režisér snaží zbytečně tlačit na pilu. Taky logické díry s alarmem, scenáristické berličky v podobě služebné a syna (ospravedlní některých zbytečných scén typu "tak to bude jeden z nich") no zkrátka a dobře… Camille je sympaťanda a pořád tam běhá, sem tam je atmosféra dobrá a co je hlavní, stopáž je opravdu akorát. Tohle mi stačí, abych tomuto filmu dal 60 %. Určitě vím, že druhá projekce z mé strany nehrozí. ()
Ono to není vyloženě špatný, většina film umě bavila, některé motivy to mělo dost zajímavé, ale jinak to je další z těch hororů (i když tohle je hlavně thriller), co jsou čistě průměrné, na víc nemají ani náhodou, už jenom tou kupou nelogičností, co tam je. Taky tam je dost klišé, ale koukat se na to docela dá. Jak jsem psal, je to prostě čistý průměr. 3* ()
Uz dlouho jsem nevidel neco tak hloupeho. Strili se jedno hororove klise za druhym, Camillia Belle zmatene pobiha s telefonem po baraku, vrah se u toho schovava za kvetinace a neni schopny tu holku proste zabit, pricemz se chova jako klasicky idiot typu -proc bych se za ni ty dva metry rozbehl, kdyz se muzu blizit krokem stolete babicky a dat ji tak sanci aby zdrhla za dvere, zabouchla je, zamkla, smichala fofrem pisek, vodu a cement a dvere jeste radsi zabetonovala-. A samotne finale? Pokud film preventivne vypnete, prijdete pouze o dve vrestici decka a koupel v jezirku (mimochodem to jezirko je primo v centru luxusni vily. Zasrani prachaci :-) ) 40%. ()
Priemerný horor, do určitého momentu však príjemne napínavý. Námet tiež nebol najhorší(aj keď teraz si niesom istý či to nebol remake a nechce sa mi to hľadať:)). Záver, to už bolo len typické klišé na klišé. Hororového fanúšika to však myslím neurazí(ak teda nie ste hladný po krvi, lebo tej sa tu veľa nedočkáte...). ()
- Překrásný dům, ve kterém se děj odehrává, není bohužel skutečný. Exteriéry byly natočeny v Franklin Canyon Park a Beverly Hills. Samotný interiér je dílem Traci Kirshbaum. (em.redrum)
- Pohyby a postavou „vrah“ připomíná kultovního T-1000 z filmu Terminátor 2: Den zúčtování (1991). (Fenk)
- Přestože "vetřelce" hraje skotský herec Tommy Flanagan, hlas v telefonu patří Lanci Henriksenovi. (Cheeker)