Reklama

Reklama

Dva roky po překvapivém triumfu na mistrovství světa se sportovní kariéra Alex Delgadové zastavila, když se její partner zranil a musel zanechat krasobruslení. Jejich vztah postupně vychladl a oni se rozešli. Alex přestala závodit a začala vést krasobruslařské kurzy pro děti. Ve stejnou dobu slaví na rychlobruslařské dráze jedno vítězství za druhým mladý, leč poněkud prchlivý bouřlivák James McKinsey. Řadou skandálů a fyzických napadení si vyslouží zákaz startu na blížícím se šampionátu v kanadském Montrealu. Při jednom z rozhovorů pro televizi ho napadne, jak se na šampionát přece jen dostat. Na Alex se obrátí zástupce čínského trenéra Wana s neobvyklou nabídkou. Když však dívka zjistí, že jejím novým partnerem by měl být právě James, odmítne. A protože je zřejmě první dívka, která ho kdy odmítla, nedá jí pokoj, dokud z ní nevymámí slib, že to alespoň zkusí. James se sice učí rychle a oba se ukáží jako vynikající bruslaři, jejich neustálé spory a výbušné povahy jim však nedávají příliš nadějí na úspěch. Brzy poté dojde k dalším konfliktům, zejména když se začnou nečekaně sbližovat i mimo led. James dostane možnost vrátit se na šampionát v kanadském Montrealu k rychlobruslení a Alex se tak ocitá bez partnera... (TV Nova)

(více)

Recenze (50)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá variace na stejné téma. Tentokrát je inovací partner rychlobruslař, jinak příběh kopíruje původní scénář. Děj je téměř identický, jenom stejně jako předchozí filmy této série postrádá jiskru a vtip prvního dílu. Mám krasobruslařský sport moc ráda. Jestli natočí ještě jeden díl, mohla bych jít z fleku za trenérku, už to mám v oku. Jenom mě mrzí, že neumím bruslit. Ale co, do příštího mistrovství světa je ještě rok času a moji vnuci bruslí obstojně. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 5/10 Prostředí 6/10/// +opět Francia Raisa, na oddech je to celkem v pohodě -přesto dějově celkem nevýrazné, neoriginální a nepřináší nic moc nového/// Spíš velký pokles. ON rozhodně není žádný sympaťák, alespoň ne svojí povahou. ONA tu je taky, ale tentokrát romantická linka moc nefunguje. A když už by se divák alespoň těšil na krasobruslení, tak toho si taky moc neužije. Špatné to není. Jen velice průměrné a už to tu třikrát bylo./// Celkem 46%/// ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Čtvrté pokračování dvacet let staré série, stále stejné schéma. Dva sportovci se stagnující kariérou, nemají se rádi, bruslí, mají se rádi, bruslí, pokazí kvalifikaci, rozejdou se, zázračně se dostanou na soupisku mistrovství, dají se zase dokupy. A zda zvítězí se nedozvíme. Mám velkou slabost pro Brendana Fehra, což mě nutí nadnést hodnocení. A to dost výrazně. Další adept na guilty-pleasure. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Tak já doufám, že scenáristé snad už konečně vyhodili ten sáček, ze kterého tyhle čajíky vařili. Protože už je značně vyčpělý. Nad trojkou jsem ještě zamhouřil oči, ale tohle už moc nešlo. Čtvrtá reinkarnace téhož, v podstatě naprosto stejné jako trojka, jen s tím rozdílem kdo se ocitl bez partnera. A tady se jako partner naskytl arogantní sebestředný blb, který byl na přes držku vlastně od první chvíle, co se objevil. Ty zaláskovaný skoky v závěru filmu jsou vlastně od dvojky taky jak přes kopírák, zamilujou se do sebe, neřeknou si to, jeden vidí druhého s jiným/jinou, trucovitě se sbalí a odjíždí, na poslední chvíli se nakonec ale na led dostane a všechno dopadne ziskem nějaké medaile a slibem věčné lásky. Jednou, s přivřenýma očima dvakrát se to dá pobrat, ale tohle už je moc. Navíc si nemyslím, že na takových vrcholných soutěžích soutěžící ruší a znovu oznamují svoji účast či neúčast v programu na poslední chvíli jak se jim zamane, to asi těžko. Sice i na tu okatou hispánskou holku (to je přece typická krasobruslařka☺️) s celkem vysportovaným tělem se kouká hezky, ale tohle už prostě jako celek nějak nefungovalo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mám rád krasobruslení a Ledové ostří toho času znamenalo sympatickou sportovní romanci. Uběhla řada let a historie se opakuje už počtvrté. Další typický americký nevýrazný polotovar zneužívá „osvědčené“ schéma, na režisérské křeslo tentokrát usedl tvůrce kultovní hororové komedie Critters nebo kasovně úspěšných Tří mušketýrů Stephen Herek a zřejmě tam jenom pohodlně seděl a vyčkával na honorář, protože stejně jako jeho předchůdce nepřinesl žádnou invenci, být ještě blíž cílové skupině až tolik práce a úsilí (přiznejme si) nedá!! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel Montrealu v Quebecu v Kanadě. (rafix)

Reklama

Reklama