Reklama

Reklama

Skřítek

Trailer

VOD (1)

Podivín O'Grady získá zlato ve kterém je ukryta moc starého skřítka. Skřítek ho však pronásleduje a snaží se své zlato získat zpět. O'Grady zlato ukryje, chytí skřítka a zavře ho do bedny. O 10 let později kupuje O'Gradyho farmu JD otec Tori. Skřítek nešťastnou náhodou uniká a nerovný zápas mezi skřítkem a lidmi začíná... (Multi Home Video)

(více)

Recenze (95)

helloween93 

všechny recenze uživatele

Zábávná blbina, která je originální svým námětem. Sice obsahuje pár nelogičností a vražd je málo, ale Leprechaun je správnej hláškar. *** ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Těžko říci jestli se tvůrci takhle náhodou neinspirovali starším snímkem 'Troll’ z roku 1986, neboť námětem je podobnost značná. Při porovnání je však 'Leprechaun’ přeci jen zpracovaný lépe, byť se zcela odlišným příběhem. Nějakému skřítkovi byly ukradeny zlaté mince a on je chce prostě zpět. A to je vše. Příběh jednoduchý, avšak v podstatě věci zásadní. Po herecké stránce vyniká hlavně 24letá Jennifer Aniston, u které se jednalo o první film určený pro kina. Předtím působila pouze pro televizi. Jedná se o hororový snímek opředený o legendu, ale neobsahující nic děsuplného. Snímek má spíše zábavnou formu a tu si striktně drží do dnešních dnů. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Leprechaun je pre mna totalnym sklamanim,neskutocna sra*ka,neviem,ci sa to da oznacit ako horor a ako komedia to tiez stoji za ho*no,no a nezmeni to ani Jennifer Aniston,jedna hviezdicka za masku skriatka...:-) ()

domirovec 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem toho od Leprechauna moc nečekal, ale ve finále si myslím že ten film zas tak špatný nebyl. Bylo tam sice hodně scén, které by co se týče opravdového hororového požitku a vystrašení potřebovaly dopilovat a vylepšit, ale na první díl z této někdy průměrné, někdy otřesné a někdy skvělé série si myslím že dopadl dobře. A ano, nejedná se tak úplně o horor, jelikož atmosféra je sice dobrá, a svým osobitým způsobem i poměrně děsivá, ale film je přece jenom spíše komedie než horor a proto se většina scén ve kterých někdo umře nebo je právě našim Leprikónským malým skřítkem naháněn nedá brát vážně. Tohle všechno je také zaplněno poměrně velkou dávkou scén, které staví jedno klišé na druhé a to může docela hodně určitým tipům diváků vadit. Ale zas tak špatné to nebylo.. to ne... 3/5 ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Strašná blbyna, ale blbyna po čertech zábavná. Ten zakrslej hladovej zákeřnej škodolibej a mrtě hláškující skřet se mi prostě líbil. Jednoznačně zábavná podivaná která svůj účel splní na výbornou jen od toho nesmíte čekat něco víc než to je. Takovejhle zábavně šílenej kousek vždy potěší a já byl spokojenej, jelikož jsem se u toho mrtě bavil a o to přeci šlo. ()

pemap 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, zda jsem se měl smát, bát nebo brečet, jaká je to slátanina. Tvůrci to nejspíš zamýšleli malinko jinak, než to dopadlo… Jeden retard vedle druhého a ani ta Jennifer to nijak nespasí! ()

nwx 

všechny recenze uživatele

První 3 díly nemají chybu, top škodolibé oddychovky! Warwick v english originále neskutečný, na oscara. ;) Opomíjené klenoty! ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem zázraky, ale přece je to jen malinko za hranicí přijtelný béčkový debility ( v dobrým slova smyslu ). Skřítek vypadá děsivě a má dobrej vraždící potenciál, kterej se nejpíš rozjede v dalších dílech série. Je to hororová komedie, to bezpochybu, problém je, že ta komediální stránka filmu je blbá a táhne s sebou dolů tu stránku hororovou. No chci vidět co ten skřet bude tvořit dál, takže se chystám na další díly. Doufám, že se to zlepší. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Vychytralý a celkem dost lakomý Leprechaun, dokázal zabavit jinak poměrně unuděný večer. Vždycky se k němu rád vracím. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem to neviděl celé, končilo to v jednu ráno a luxus dokoukat to si v pracovní den nemůžu dovolit, ale to co jsem viděl se mi líbilo. A pěkný byl dialog v restauraci, kde sedí pár, oba mají hlad, on se cpe a ona ne. On jí galantně nabídne trochu ze svého talíře a: "Ne, nechci. Víš co to je?" - "Sekaná." - "Je to nařezaná mrtvá kráva!" - "No a?" - "Maso nejím, mám na to pevný názor, nezabíjím zvířata." Načež on na ní pár vteřin zamyšleně kouká, pak sáhne pod stůl, vytáhne její botu a říká: "Víš co to je? Nařezaná mrtvá kráva. Máš z ní boty." ()

George8 

všechny recenze uživatele

Mají štěstí, že ten leprikon vypadá fakt jak malý grázl, až jsem si ho oblíbil. Proto se odhodlám dát tomuhle průměrnému horroru 3 hvězdy. ()

matoon97 

všechny recenze uživatele

Nebyť Jennifer Aniston, má to u mňa odpad, pretože to do odpadu naozaj patrí. Ľutujem ju, že jej dovolil mozog hrať v tak prihlúplom filme. Ale veď, aspoň ušetrím odpadom! A to som sa na ten film pekne vytešoval! Názov síce nič dobré nehovorí, ale Jennifer Aniston - Tá predsa máva dobré filmy. 2* za Jennifer. 35% ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Nenásilný první díl, který je celkem dobře koukatelný, i když ne moc dějově bohatý a herecky zvládnutý. Hodnocení: 55 % ()

VanBradley89 

všechny recenze uživatele

Ty tři hvězdy jsou vlastně jen za Warwicka Davise, který byl jako Skřítek boží. A každý jeho pobyt na scéně sem si užíval. Kdyby měl Mark Jones koule nechal by Jennifer Aniston pobíhat polonahou a hlavně by nechal strašlivou a pomalou smrtí umřít toho retarda. Pak by z toho bylo pět jak vyšitejch. Bohužel se tak nestalo. Podařilo se mi sehnat celou sérii a už kůli Warwickovi jí prostě musim dokoukat :) Uvidíme třeba mě další díly mile překvapí. Tenhle první byl pro mě mírným zklamáním. ()

martins 

všechny recenze uživatele

Velmi solidně natočený horor s komediálními prvky. Skvělý Warwick Davis, který po filmu Willow v další životní roli, ale ne jako kladný hrdina, nýbrž jako obludný Leprechaun, který vraždí každého, kdo se chce zmocnit jeho zlata(100 zlatých šilinků) a zastavit jej může jen čerstvě utržený čtyřlístek a touha po čištění bot. Nikoliv před 50ti lety, ale před 10ti lety ho starý Grady zavřel v truhle domu. V jedné z dalších rolí začínající Jennifer Aniston. Celkové skóre: 4 mrtví. Film nastartoval sérii, celkem už 7 dílů, s rozdílnou kvalitou. ()

Související novinky

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Reklama

Reklama