Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jada, žena Harlena Bankse, má zlé sny. Bojí se o manžela, který se živí loupežemi, při kterých bere peníze těm, kteří je získali podvody a zločiny, především drogovým dealerům. Přestože ho Jada žádá, aby nikam nechodil, ještě jednou se vypraví vyloupit trezor, přičemž se bude muset utkat s několika muži. Pak se ale rozhodne, že je načase změnit život. Chce si najít normální práci a nechá se najmout jako řidič obrněného vozu, který převáží peníze. A hned při první akci zjišťuje, že padl do pasti... Jeho šéfem je Max Stevens, který se od začátku Jadě nelíbí. Harlen ale do práce nastoupí. Ve voze s ním má jet jistý Bruno, který tvrdí, že zaskakuje za nemocného kolegu. Jakmile jsou ale kufříky s penězi v autě, Bruno spustí střelbu. Rozpoutá se divoká přestřelka a Bruno přiloží Harlenovi pistoli k hlavě: Harlen tedy ujíždí. Všimne si, že opodál stojí nenápadné neoznačené auto, bezpochyby policie, které je ani nezačne pronásledovat. Hlídkové vozy je zato pronásledují velmi usilovně. Nakonec se Harlenovi podaří uprchnout, přestože je zraněný. Stačí ještě zavolat Jadě, že to byla léčka, a omdlí... Najde ho policejní hlídka a je předveden na protidrogové oddělení, jehož šéfem je agent Saunders. Toho zajímá jen to, kam se poděly peníze, které se nikde nenašly. Harlen prohlásí, že si po silném úderu do hlavy nic nepamatuje. Je převezen do věznice, kde ho brzy navštíví Jada. Tvrdí, že ji někdo neustále volá. I neznámý chce vědět, kde jsou peníze. Zanedlouho se ve vězení objeví i Bruno, kterého Harlen zanechal omráčeného ve voze. S použitím násilí se od něj Harlen dozví, kdo jsou Stevensovi kumpáni: Garrett, Vincent a Taggart. Bruno mu také prozradí, že Max není mrtvý, což mu při výslechu tvrdil Saunders... Harlen upozorní spoluvězně Ice Koola, že se na něj chystá gang Mexičanů, a zachrání mu tím život. Chce za to jediné: aby mu Ice pomohl na svobodu. Ten souhlasí. S pomocí kamaráda, který přiletí s vrtulníkem, se jim to může podařit... (TV Prima)

(více)

Recenze (113)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po druhom pozreti znizujem na jednu hviezdicku. Nielenze sa to absolutne nemoze rovnat s kino Seagalovkami, ale nema to ani na tie lepsie video Seagalovky (Pistol Whipped). Na prvy pohlad to vyzera celkom posobivo a vypravne, ale len do chvile kym si uvedomite, ze tie najlepsie sceny su dopovane zabermi z inych filmov. Asi najviac to zamrzi u celkom slusnej nahanacky v ktorej lietaju auta vzduchom jak v tych najlepsich flakoch od producentskeho dua Pepin/Merhi. Ale kaslime na vykradacky. Mozno si ich nevsimnete a potom si tu scenu uzijete. Horsie je to uz s bitkami. Väcsinou sa odohravaju v tme, takze nielenze nevidite kto sa bije (tomu ze sa bije samotny Seagal snad uz nikto neveri), ale ani ako sa bije, takze si ich vobec neuzijete. Seagal osobne sa dostaví len v par chvilkovych potyckach v ktorych predvedie maximalne jeden chvat na bitku (zvysok odskace kaskader), lenze k prehladnosti a tvrdosti jeho rannych opusov to ma daleko. Nakoniec som si nechal pribeh, ktory je neprehladnym zlepencom viacerych prilis nesuvisiacich epizodiek. Zaujme v nom len snaha znova sparovat Seagala s rapperskou hviezdickou, z čoho vyplývaju pokusy o komicke popichovanie medzi nimi. Obcas sa im nejaky vtip podari. Takze to je jeden z mala plusov. A este ma napadla jedna vec. Zo Seagalovej nadvahy ma uz dlhsi cas nebavi robit si srandu, ale tentokrat neskutocne vtipne vyznievaju sceny z väznice, kde skoro vsetci chodia bud v tielkach alebo uplne hore bez a jedine Seagal ma na sebe tricko a bundu. Fakt nenapadna snaha o zakrytie jeho nadvahy. :-) 2/10. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Blbost scénáře stejně jako jakoukoliv logiku u Today You Die pitvat nebudeme, protože na to by nám tři Á trojky nestačily. Stručně shrnuto, Stevie ve své bohulibé snaze každému pomoci nejen svými moudry, ale i činy, vezme kšeftík převozu peněz (známe to, děláme to, chápeme to :-) a vona je to bouda, která ho vede k naprosto nechtěné demolici všeho, co s bankovním vozem potká, atd. Naštěstí je tady ta jako se to někdy podaří guilty pleasure rovina, kterou si zde budete užívat náramně, protože Stevie je tady hodně upovídaný, "kreativní" a nezapomíná ani na svůj black support, který mu v mnoha nesnázích už kejhák zachránil. Další úspěšná revenga a nebojte lobotomie to zatím ještě není. 35% ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

I Steven SEAGAL se okouká a pokud nepřinese nic novějšího, tak je hodnocen špatně. Ale já bych přece jenom chtěla připomenout okamžik, který mě přímo rozchechtal. Na Seagala je poslán "bojovník", který zřejmě ovládá bojová umění a skáče a dělá přemety před Harlanem (Seagal), aby jej ohromil. Ten 20 vteřin kouká a pak bez jediného slova jej 2 ranami zastřelí a je po "umělci". Mě to přišlo tak originální a bezvadné, že jsem se srdečně a hlasitě chechtala. To je ovšem asi tak vše, co bylo v tomto filmu NOVÉ. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást kladnými a pozitivními hodnoceními. Steven Seagal není zpět a rozhodně nenatočil novou pecku hodnu srovnání s Glimmer Manem nebo nedej Bože s Exit Wounds. Tohle je film podobný všem natočeným od „Na pokraji smrti“ (což považuji za poslední jakž takž slušný film). Jediným, čím snad vybočuje ze skupiny těchto těžkých céček, je to, že nálada celého filmu je pohodová (což není kupodivu dáno pouze raperským nádechem filmu), Seagal se usmívá a snaží se hláškovat (což vyzní vyloženě trapně), bojových a střeleckých scén je více a celé to nevypadá zas až tak levně. Ale tím stěžejním – námětem, příběhem, hereckým projevem, akcí, střihem i režií je to opět ono už asi klasické Seagalovské céčko. Opět se některé scény vynořují jakoby odjinud a nenavazují na sebe, někteří hrdinové mizí, aby se znovu objevili v nečekaný okamžik. „Mistr“ si tentokrát zahrál jakéhosi „dobráka“, který bohatým bere a chudým dává (prostě je prachsprostým zlodějem, který své hostitele klidně i postřílí), a když své milující a oddané ženušce slíbí, že už toho konečně nechá a bude pracovat poctivě, zaplete se do čehosi velikého s velkým balíkem peněz, dostane se do vězení, v němž si zjedná respekt rychlými dlaněmi při pár potyčkách, získá nového černošského přítele, zdrhne z vězení a společně s černým kámošem všem natrhnou prdel včetně vysoce postaveného fízla, který v tom všem hraje prim. Úvodní bojová scéna vypadá docela slibně a po dlouhé době to alespoň vypadá, že velký „Mistr“ opět bojuje (což se mi při záběrech zezadu během různých krkolomných pohybů nechce věřit), ovšem nenechme se mást, kamera zabírá jen tak, aby všechny souboje byly jako prováděné Seagalem. Brzy nato upadne film do tak děsné nudy (obzvláště ve vězení, kde jsou scény totálně o ničem), že po dějové stránce je snad horším než Černý úsvit a Země krvavého slunce. Naštěstí závěr je přeci jen slušně akční a hlavně nechtěně vtipný při závěrečných scénách se Seagalem a malou uzdravenou holčičkou. To jsem se vážně styděl i za filmaře, jak trapnou a ubohou scénu mohou natočit. Na závěr snad jen malou poznámku. Pokud někdo napíše, že tímto filmem Seagal ukázal, že je schopen točit slušné béčkové akční filmy, nevím, kam dal oči. Stevie už opravdu nemá co ukázat a všechny filmy z poslední doby jsou jen to samé omílané do kola a nevěřím, že by to mohlo být lepší. Bohužel. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nepoznám nikoho s menom ´seriem ťa´.“ Či už je Steven Seagal unavený alebo jeho fanúšikovia zomreli alebo mu kariéru naozaj zničilo FBI, faktom je, že na jeho video filmy sa dá pozerať len s privretým okom a so spomienkou na časy, kedy bol kuchárom Casey "Kurva" Rybackom a ráznym policajtom Nicom. Problém s video filmami (nielen Stevenovými) je už v rozpočte. A keďže seagalovky stoja (vždy stáli) na akcii, je smutné pozerať sa na akciu za málo peňazí. DNES ZOMRIEŠ! nie je až taký otrasný film, ako bol Van Dammeov bratislavský TEROR VO VLAKU (2002) – ale nemá k nemu ďaleko. Predovšetkým kvôli mátožnému Seagalovi, na ktorého sa nedá pozerať. Ak si k tomu prirátame kuriózne videoklipové scény, akciu skôr smiešnu ako uchádzajúcu a trápneho Afroameričana ako verného spolubojovníka (kde je starý dobrý Keenen Ivory Wayans? Alebo aspoň DMX!)... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v Bulharsku a v Las Vegas v Nevadě. (rafix)
  • V záverečnej scéne pri súboji vyhodí Steven Seagal (Harlan Banks) protivníka von oknom. Keď ho vyhadzuje má protivník bundu s dlhými rukávmi, ten čo padá z okna už ale rukávy nemá. (johnsnow)

Reklama

Reklama