Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jada, žena Harlena Bankse, má zlé sny. Bojí se o manžela, který se živí loupežemi, při kterých bere peníze těm, kteří je získali podvody a zločiny, především drogovým dealerům. Přestože ho Jada žádá, aby nikam nechodil, ještě jednou se vypraví vyloupit trezor, přičemž se bude muset utkat s několika muži. Pak se ale rozhodne, že je načase změnit život. Chce si najít normální práci a nechá se najmout jako řidič obrněného vozu, který převáží peníze. A hned při první akci zjišťuje, že padl do pasti... Jeho šéfem je Max Stevens, který se od začátku Jadě nelíbí. Harlen ale do práce nastoupí. Ve voze s ním má jet jistý Bruno, který tvrdí, že zaskakuje za nemocného kolegu. Jakmile jsou ale kufříky s penězi v autě, Bruno spustí střelbu. Rozpoutá se divoká přestřelka a Bruno přiloží Harlenovi pistoli k hlavě: Harlen tedy ujíždí. Všimne si, že opodál stojí nenápadné neoznačené auto, bezpochyby policie, které je ani nezačne pronásledovat. Hlídkové vozy je zato pronásledují velmi usilovně. Nakonec se Harlenovi podaří uprchnout, přestože je zraněný. Stačí ještě zavolat Jadě, že to byla léčka, a omdlí... Najde ho policejní hlídka a je předveden na protidrogové oddělení, jehož šéfem je agent Saunders. Toho zajímá jen to, kam se poděly peníze, které se nikde nenašly. Harlen prohlásí, že si po silném úderu do hlavy nic nepamatuje. Je převezen do věznice, kde ho brzy navštíví Jada. Tvrdí, že ji někdo neustále volá. I neznámý chce vědět, kde jsou peníze. Zanedlouho se ve vězení objeví i Bruno, kterého Harlen zanechal omráčeného ve voze. S použitím násilí se od něj Harlen dozví, kdo jsou Stevensovi kumpáni: Garrett, Vincent a Taggart. Bruno mu také prozradí, že Max není mrtvý, což mu při výslechu tvrdil Saunders... Harlen upozorní spoluvězně Ice Koola, že se na něj chystá gang Mexičanů, a zachrání mu tím život. Chce za to jediné: aby mu Ice pomohl na svobodu. Ten souhlasí. S pomocí kamaráda, který přiletí s vrtulníkem, se jim to může podařit... (TV Prima)

(více)

Recenze (113)

Yardie 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, proč jsem se na to dodíval. Asi proto, že se mi nic jiného nechtělo dělat. Každopádně - děj je slabý a děravý, resp. docela roztrhaný a "skromný". Herecké výkony v podstatě o ničem, resp. bych to asi odehrál i já. Tempo nulové, jakoby se pořád nic nedělo. Pár těch bojůvek bylo fajn, bylo to takové civilní a nepřehnané. Ale celkově to bylo takové nudné a divné. Howgh! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

To se takhle blíží páteční půlnoc, ještě se vám nechce spát, ale po celém dni jste už utahaní natolik, že se vám už nechce dělat něco důležitého nebo pořádného. Zbývá tedy už jen televize. Vidina je jasná - uděláte si tousty (popcorn, chlebíčky, topinky, bifteky – doplňte dle vašich chutí), fláknete s sebou do křesla a sjedete nějakej film. Prohrabáváte se DVDčkama, přemýšlet se vám samozřejmě už moc nechce, vynecháte tedy Pasoliniho, Godarda či Buňuela a zrak vám padne na starý známý Seagalův ksicht. Dnes zemřeš? Jo, to je přesně film na tuhle dobu, pro tuhle příležitost. Nic těžkého, oddechová béčková akční jízda, kde Seagal (POZOR!) dokonce zvedne nohu do výše pasu. Střílí se tu, bouraj auta, hromady drsných týpků, dost nelogičností (pořád přemýšlím, proč jen, sakra, vyhazovali na konci do vzduchu do skladiště? On to teda výbuch byl pěknej, ale proč, proč, proč?) pár hlášek. Prostě klasika, která se dá. A pokud budete chtít i trochu zaměstnat mozek, můžete dumat, jestli ty souboje, které jsou v přítmí a Seagal je branej pořád jen zezadu, absolvuje sám slovutný Seagal, nebo nějakej záskok. Dávám 2,5. Navíc, Seagala má ráda moje máma (ne že by teda dokázala ocenit jeho ne/herecké výkony, prostě se jí líbí jako chlap) a já přece nepůjdu proti vlastní matce, no ne?:-))) Proto to zaokrouhlím nahoru. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Průměrný akčňák, který nabízí poměrně jednoduchý příběh o mstícím se kurýrovi, který rozhodně nepatří k tomu nejlepšímu, v čem se Seagal v roce 2005 objevil. Děj se drží víceméně ve středním tempu, sem tam se objeví nějaká přestřelka nebo souboj. Kamera je místy neskutečně roztřesená, zejména při záběrech na nějaký Seagalův souboj, ale to je patrně účel, jelikož ve většině akčnějších scén jde vidět, že Seagala nahradil jeho dubléra, což působí velmi vtipně, když si člověk vezme, že se vesměs jedná o jednoduché souboje, běh atp. Na druhou stranu se mi docela líbil humor, o který se stará především Anthony Criss, dodává tak vážnému Seagalovi trochu odlehčení a v některých scénách mě pěkně pobavil. Nejvíc se mi asi líbily scény ve vězení, ty nepůsobí až tak trapně a nelogicky, jako zbytek filmu. Třešničkou na dortu jsou, jak jinak, naprosto tragické dialogy. Zkrátka těžký podprůměr, který si moc fanoušků pravděpodobně nezíská. 2/10. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Dojmy hodně rozporuplné! Rozpočet filmu je rozhodně vidět, FauntLeRoy připravil řadu docela slušných výbuchů a úvodní automobilová honička je svižná a vkusně obtěžkaná zdařilými karamboly. Steven Seagal si tento film viditelně užívá, dokonce občas zahláškuje a vyrobí jednu dvě vtipné scény. Na první pohled se hýbe stále dobře, otázkou ale je, proč je většina soubojů točena v černočerné tmě a to je ještě Seagal(?) zabírán zezadu, resp. pod podivnými a zvláště stříhanými úhly. Jedná se v bitkách skutečně o mistra Seagala?? Bojové scény, ve kterých si jsem Stevenovou přítomností jist, se skládají z jednoho dvou úderů při statickém držení těla, takže pozor! Samotný příběh je pak chaoticky poskládaný, nelogický a táhne se jako sliz. Rozhodně ale nejlepší Seagalův kousek z poslední doby (proto i můj klasický koment, tentokrát žádné vtípky). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Dnes zomrieš!". No veru som aj skoro umrel. Od nudy. Ako Stevenovi Seagalovi pribúdajú roky a kilá, tak jeho filmy klesajú na kvalite. Nikdy nepatril ku hollywoodskej špičke, ale veci, ktoré natočil pred rokom 2000 mali aspoň akú takú úroveň. Avšak teraz to s ním ide dole vodou. Produkuje jeden nízkorozpočtový brak za druhým. Presne taký je aj tento akčný film. Nezaujímavý, nelogický scenár, veľmi slabí herci, hlúpe dialógy, lacná televízna kamera. Ani bojové kreácie stranúceho, obtlstlého Seagala už dávno nie sú to čo bývali. * ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • V záverečnej scéne pri súboji vyhodí Steven Seagal (Harlan Banks) protivníka von oknom. Keď ho vyhadzuje má protivník bundu s dlhými rukávmi, ten čo padá z okna už ale rukávy nemá. (johnsnow)
  • Film se natáčel v Bulharsku a v Las Vegas v Nevadě. (rafix)

Reklama

Reklama