Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další z mnoha autobusů odváží cestující na dovolenou k moři. O bezpečnou cestu se starají řidiči Karel a Karel, kteří hned na začátku cesty vyzývají cestující, aby se nechovali jako prasata a vraceli hnědé podšálky, čímž většinu cestujících pobaví. Průvodkyně Pamela je velmi milá, až naivní, což baví hlavně dva gaye Ignáce a Oskara, s nimiž cestuje i jejich kamarád, známý zpěvák Max. Jolana, která na dovolenou pozvala své rodiče, je nesebevědomá, ale inteligentní mladá žena se srdcem na dlani. Nejmladšími cestujícími jsou dvě dívky Denisa s Irmou, které s opovržením pozorují nejstarší účastnice zájezdu Helgu a Šarlotu. Mezi cestujícími nechybí ani typická maloměstská rodina, táta Jarda, máma Jituš, malá dcerka a syn Jakub, který si nechal namluvit, že je gay. Jarda s Jituš mají omezené myšlení a jsou přesvědčeni, že homosexualita je nakažlivá, tudíž se od gayů, Ignáce a Oskara, drží stranou. Cestující Vladimír je tichý mladý muž, ale když je Jolaně špatně, podá jí na zvracení svou igelitovou tašku, i se zapomenutými brýlemi. Po příjezdu k moři se všichni ubytují a začnou se pomalu poznávat u moře. Všichni účastníci zájezdu mají o své dovolené nějakou představu, která se ne vždy vyplní... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 040)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Soubor epizod o bandě čecháčků na zahraničním zájezdu - žádný souvislý děj, jen sled scének věnovaný jednotlivým rodinkám a charakterům. Herci většinou obstojní, dialogy chvílemi vtipné, chvílemi křečovité, tak trochu nuda z mého hlediska, ale čekala jsem, že to bude horší. Mírně příjemné překvapení. 59% ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Jedna za vaky Kocurové, druhá za výbavu Leichtové, třetí jen tak z plezíru. Poměrně dobře sehraná volovina, opět se ráchající v bažině čecháčkovství. Vlastně už vím, za co poslední hvězdu dát - za postavu onoho podvodního masturbanta, že mě to nenapadlo dřív? Musím zakoupit kvalitní šnorchl, hodně volné plavky a potápěčské okuláre s předinstalovaným teleskopem. A už zase skáču do kaluže. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Je to celkem dobrá komedie, ale strašně to sráží mizerný herecký výkony většiny těch rádoby herců a hereček co na to byli naverbovaný, ona tam je třeba slušná hláška, ale jak to nějakej retard strojově odříká, tak je z toho akorát tak velký hovno. Naštěstí sem tam najdou i tací(Holubová, Klepl), co to zvládaj a tak sem se i občas zasmál a některý scénky jsou skoro jak ze života a i když mi to nepřišlo úplně přirozeně zahraný, tak to bylo stejnak vtipný, ale po tý obrovský kampani, jak je to strašně skvelý a vtipný a bůh ví co ještě, mi to přišlo dost slabý ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsem se trochu víc zaměřil na český filmy, který jsem dřív v podstatě ignoroval. Účastníci zájezdu jsou zrovna typickej příklad toho, proč se českejm filmům (a obzvlášť komediím) radši vyhejbám. Dost mě udivuje, že film má tady poměrně vysoký hodnocení. Navíc i moji oblíbený uživatelé, od kterejch bych to nečekal, hodnotěj film celkem kladně. Možná je to tim, že se žádnejch hromadnejch zájezdů neúčastnim, ale tohle mi fakt vůbec nesedlo. Několik nezajímavejch postav, který se jmenujou např. Pamela, Max a podobně (asi to má bejt jako kůůl), jede na dovolenou k moři, kde se tak různě válej na pláži a kecaj o nějakejch naprostejch píčovinách. Humor je dost křečovitej, příběh v podstatě neexistuje, nenapadal mě žádnej důvod, proč se na tohle dívat až do konce, takže asi tak v půlce jsem to vypnul a radši jsem šel do jednoho blízkýho baru s obsluhou nahoře bez. Několik piv a pohled na polonahou servírku mi trochu zlepšil náladu, takže jsem se odhodlal kouknout se na ten zbytek. Kdybych věděl, co bude následovat, radši bych v tom baru zustal. Druhá půlka už mi totiž připadala jako epizoda z nějaký Venezuelský telenovely. Jolana by si ráda zašukala s Maxem, ale Maxovi se víc líbí Pamela. Jolana se nakonec dá dohromady s nějakym úchylem. Do toho se Oskar bojí, že ho nechá Ignác a pak tam na sebe žárlej ještě nějaký dvě kamarádky, který se obě zahleděly do místního Myče Bjůkenena. Opravdu to nebylo sestříhaný z nějakýho nepoužitýho materiálu ze seriálů, kterejma nás krmí TV Prima? Než se na tuhle zoufale nevtipnou komedii koukat znovu, to si radši namažu prdel tygří mastí. To s tou tygří mastí a podšálky jsou asi jediný věci, kterejm jsem se zasmál. Na téměř 2-hodinovej film dost málo. A zejtra si asi zajdu koupit arginmax. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Viewegh přepasírovaný přes Vejdělka je mnohem vydatnější než předloha sama. Zatímco příběh v knize neustále někam odbočuje a ve smyčkách se zase vrací, ten filmový příjemně plyne, nastavuje mnohem vlídnější tvář. Místo drsného Ukrajince se vynořuje nesmělý šmírák se zaujetím pro sci-fi, slečně průvodkyně vizualizace výrazně pomohla, Aničce Polívkové to v plavkách sluší. A hlavně - nezapomínejte vracet ty hnědý podšálky, jinak vás ty kelímky budou pálit v ruce a to není žádná sranda! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (40)

  • Podle režiséra Jiřího Vejdělka byl nejhorším okamžikem natáčení "nepochybně ten, kdy se při natáčení na pláž vyvlnily italské komparzistky. Udržet od té chvíle koncentraci mužské části štábu byl nadlidský úkol. Zbytek natáčení byla proti tomu legrace." (NIRO)
  • Pro natáčení Účastníků zájezdu jako celovečerního filmu se tvůrci rozhodli až po úspěchu Románu pro ženy, taktéž natočeného podle předlohy a scénáře Michala Viewegha. (Siriuss)
  • Pro většinu filmu musely být dialogy pořízeny prostřednictvím takzvaných postsynchronů, natáčení kontaktního zvuku bylo většinou nepraktické. Režisér Jiří Vejdělek k tomu řekl: "My bychom kontaktem točili rádi, ale vždycky to při nejlepší vůli nešlo. Film se z větší části odehrává buď v autobuse, nebo u vody, což jsou dvě zvukově velmi nepříjemná prostředí. Hezké romantické šumění moře je jen filmový trik. Kdybychom scénu natočili s reálným zvukem moře, v kině by to nejspíš znělo jako randál z kamenolomu. Navíc jsme chtěli točit v širších záběrech, při kterých se mikrofonista nikam nevejde, a protože herci byli věčně jen v plavkách, nedaly se nikam schovat ani mikroporty... i když mikrofonista tvrdil, že u hereček by to dokázal." (NIRO)

Reklama

Reklama