Reklama

Reklama

Hellboy 2: Zlatá armáda

  • USA Hellboy II: The Golden Army (více)
Trailer 1

Nejproblematičtějšího zaměstnance přísně tajného Úřadu pro paranormální výzkum a obranu tentokrát čeká opravdu náročný úkol. Syn vládce podsvětí, princ Nuada, totiž porušil křehké příměří, které panovalo mezi lidmi a jeho říší, čímž nastartoval příslovečné peklo na Zemi. A má být ještě hůř – Nuada se snaží zkompletovat sbírku artefaktů, jež mu mají pomoci oživit Zlatou armádu, nezničitelná mostra, která za pár minut udělají z lidstva ohrožený druh. Aby toho nebylo málo, Hellboye rozptyluje i lehce italská domácnost, kterou má se svou Liz. Tváří v tvář ohrožení světa musí jít rodina stranou, a tak se zaměstnanci nejtajnějšího ze všech tajných úřadů vypraví do tábora nepřítele, aby zastavili Zlo, ještě než se stačí vyvalit na Zem. Vy se vydáte s nimi, a protože vás povede režisér s nedozírnou výtvarnou fantazií, připravte se, že uvidíte, co jste asi ještě neviděli. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 079)

kitano 

všechny recenze uživatele

Del Toro je velmi talentovany a schopny reziser, no jeho filmy sa delia na dve skupiny. V mexiku natocene majsterstriky a filmy natocene v hollywoode. Hellboy 2 patri do druhej skupiny. A iked je Hellboy 2 zabavny, ma skvelu akciu (vinikajuca choreografia subojov), uzasne masky a kostymy, nadherne bizardne prisery a vobec je del Torovsky vymazleny, na rozdiel od mexickych filmov ktore su cirym plodom del Torovej tvorivosti (Faunov Labyrint, Devil, Cronos), Hellboy 2 je film sputany hollywoodskou zeleznou koselou. Po Faunovom labyrinte som akosi ocakaval, ze Hellboy 2 nabura okukane americke postupy. Nestalo sa, no sklamany nie som. Tak ci tak, svojou hravostou, prepracovanostou a laskou s ktorou ho del Toro stvoril, strci vacsinu sucasnych blockbusterov do kapsy. (8/10) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Když ho miluješ, není co řešit, to v případě Rudýho platí vrchovatě. Dvojka je vyrovnanější, vizuálně pestřejší, akčně výbušnější a vtipnější co se postav týká. Hellboyův sarkasmus + výjevy z rodinného života s Liz jsou skvělé, hodně se povedl i Abe. Opět nám ale zlobí scénář, který je řidší než zdrávo a nikde není psáno, že diváky nebude iritovat to okaté ladění na Hobita. Mně ale fantasy háv příběhu zaujal, Guillermo měl alespoň spoustu místa na svoje roztomilé příšerky a kreatury z jiné dimenze. Pořád mi ale připadá, že Hellboy by mohl být i lepší, jen mu vymyslet důstojnější zápletku. Každopádně silné ****, z lásky k upilovaným rohům zaokrouhluji hore háj. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Komiksové adaptácie sú v súčasnosti v kurze. Často však nesiahajú papierovej predlohe ani po členky. Nájdu sa však aj výnimky. Prvý Hellboy ma veľmi milo prekvapil a od pokračovania som teda očakával kvality blízke jednotke. Hellboy 2: Zlatá armáda je výpravnejšia, efekty sú prepracovanejšie a masky sú krásne. Fantázia režiséra je nevídaná. Prekvapuje ma však jedna vec, del Toro šetrí s digitálnymi efektami a miesto nich tu vo veľkej miere vidno nádhernú ručnú prácu. Dodáva to postavám život. Ako sa vyjadril sám režisér : ,,Myslím si, že filmy by mali byť robené ručne. A pokiaľ viete, kedy digitálne efekty použiť a kedy nie, dokážete oklamať aj oko diváka." To moje oklamal a pozerá sa na to všetko naozaj veľmi dobre. Potešil ma aj väčší priestor pre postavu Abeho Sapiena. Oproti jednotke však postava Hellboya zvážnela a už to nie je taký pohoďák ako predtým. Jeho hlášky už tiež nie sú také štýlové. Dvojke chýba najviac ucelenosť a trpí slabým dejom. Záporáci sú tiež horší ako v jednotke. Proste pokračovanie už nie je také štýlové, snaha o viac dramatizácie a vyvolanie emócií sa tak úplne nevydarila. 70% ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Hellboy 2 vznikl coby syntéza Hieronyma Bosche, Julese Verna, George Lucase a dvou subžánrů fantasy – té Gaimanovsky městské (trollí i elfí podzemní města odkazují na Nikdykde) a Barkerovsky temné (dark-fantasy romány Utkaný svět a Imagika). ____ S filmem se pojí jedno zásadní minus (schéma příběhu) a jedno zásadní plus (jeho výplň). ____ (-) Zcela odsunuté vyprávění charakterizuje nejlépe termín „maso na špejli.“ Neboli pochybná mytologie a zúžený rámec, který slouží jen jako nástěnka, na níž Toro připichuje všemožné atrakce v podobě akce, postav, monster a lokací (časově film navazuje, prostorově vytváří mezery a přesuny mezi místy vypouští). Jako bychom se octli v herní adventuře. Ve výsledku tudíž není důležité, kam hrdinové směřují a odkud pocházejí, ale co právě dělají. I proto hraje prim něžná romance / vtípky a „práce“ je odsunuta stranou (protože o ní zas tak nejde). A i proto si Toro může dovolit tak banální vypravěčské finesy, jako že poučená postava vysvětluje něco té méně poučené, i když ve skutečnosti jsou veškeré informace směřovány divákovi. Tak jako v Temném rytíři, i film Hellboy 2 je vysoce „komunikativní“, zahušťuje příběh událostmi, ovšem stále jsme na poli „nižšího žánru“ (akční fantasy komedie). Tudíž se nelze divit, že film tak rychle vyšumí z hlavy. _____ (+) Monstra jsou nejen skvěle nedesignovaná, ale i rozpohybovaná, zapojená do procesu dění a nedosti na tom ovládají blade-ovské kung-fu. Je to dané tím, že Toro se o hardware a next-gen CGI éru nezajímá, pokud to není nezbytně nutné. Naopak si libuje v organických a přirozenějších „soft“ texturách. Jako by s těmi monstry, či spíše beautiful freaky, chtěl být přímo na place a zdráhal se čekat, než mu je grafici vyjedou z počítače. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Tenhle pekelný chlápek je ouplnej dr. House v červeném :-) Arogantnost míchá s nejednou hláškou, dostává se do situacích ze kterých se s přehledem dostává, ale hlavně je to správnej chlap.. V pokračování nám ukáže, že není radno zahrávat si s kouřem, že bychom si měli dávat pozor na skřínky a že chodit po schodech může být i někdy problém :-) Prostě je všechno při starém a náš červeňák si zaslouží být v červeném :-) ()

Galerie (74)

Zajímavosti (38)

  • Protože studio přesunulo premiéru a film "obětovalo" Temnému rytíři (2008), neměl zdaleka takový úspěch, jak se čekalo. (Specs)
  • Abe (Doug Jones) v jedné scéně říká, že nemá slzné kanálky. Později mu však tečou slzy. (Geriel)
  • Vo filme vystúpilo celkovo 32 monštier. Boli vytvorené rôznymi metódami – od prepracovaných bábok a kostýmov až po počítačmi generovaných netvorov. (Biopler)

Související novinky

Netflix chystá seriál Diablo

Netflix chystá seriál Diablo

22.09.2018

Streamovací služba Netflix připravuje animovaný seriál z herního světa Diablo od společnosti Blizzard Entertainment. Projekt momentálně chystá (nebo to alespoň řekl v již smazaném tweetu) scenárista… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Hellboye čeká reboot

Hellboye čeká reboot

09.05.2017

Guillermo del Toro nedávno oznámil, že je třetí Hellboy opravdu mrtvý. Studio Universal mu definitivně řeklo, že o pokračování Zlaté armády nemá zájem, o to překvapivější jsou tedy zprávy, že se… (více)

Hellboy 3 stoprocentně nebude

Hellboy 3 stoprocentně nebude

22.02.2017

Guillermo del Toro před pár týdny probudil naděje na třetího Hellboye. Po twitterové anketě slíbil, že film znovu probere s comicsovým tvůrcem Mikem Mignolou i s Hellboyovým představitelem Ronem… (více)

Reklama

Reklama