Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Několik řetězových reakcí na Zemi má za následek postupné ničení ozónové vrstvy. Teploty po celé planetě prudce stoupají a jsou tak předzvěstí solární kolize se smrtelnými následky pro celé lidstvo. Mike Carr, bývalý policista, nyní zaměstnanec securitní služby na univerzitě, kde probíhá výzkum solárních energií, se dozví o hrozícím nebezpečí a spolu s vědci z místní laboratoře se rozhodne pomoci při záchraně světa. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

baruss 

všechny recenze uživatele

réžia J.P. Howell.. nechápem prečo behali v tých kabátoch pri 57 stupňoch Celsia. Viac rodinné drama ako katastrofický film... Hláškami tento film nešetrí, pár krát sú aj trefné. ("Prečo si si ju vlastne nikdy nezobral?" - "To je na dlhé rozprávanie. A prečo sa ma to vždy pýtaš?" - "Mám rád ako mi odpovedáš.") Trochu ma zarážalo..., že chceli ísť na sever do Arktídy, lebo údajne len tam sa bude dať prežiť. Hm.. Veď Arktída je strašne nestabilná a počas leta rozmŕza : )) kto mi neverí nech si pozrie 118 dní v zajatí ľadu. Otrasný výkon Caspera Van Diena, ktorý hrá vychytralého policajta... Tá jedna hviezda je za hlášky... ()

Jamajdzan odpad!

všechny recenze uživatele

Přestřelky, asteroidy, oteplování planety, výbuchy aut, ulice plné mrtvol, vědecká zhodnocení, gangsteři a poldové… V tomhle filmu najdete snad všechno na co si vzpomenete, bohužel tak katastrofálně zvládnuté, že bych ho zařadil spíše do kategorie katastrofálních než katastrofických a s výkony všech herců je to zrovna tak. Filmům, které jsem byl schopen alespoň dodívat celé dokonce obvykle dávám čestnou * a až objevím aspoň jeden klad nebo důvod ji udělit solárnímu armagedonu milerád to udělám. Inu když se matička země začne nepříjemně oteplovat, pořiďte si auto z mrazákem, které nebouchne na sluníčku, postřílejte všechny sousedy oblečte si bundy a teplé oblečení a čekejte na déšť ;-) ()

Reklama

MickeyStuma odpad!

všechny recenze uživatele

Televizní katastrofický snímek říznutý akční dějovou linkou. Casper Van Dien v roli bývalého policisty (jak jinak) zachraňujícího co se dá. Hlavně lidské osudy. Science & fictions tu poukazuje na další teorii možné katastrofy způsobené vlivem vesmíru. A jelikož je pochopitelně televizní výprava velmi levná, nedá se z výsledku očekávat lecjaké megalomanské dílo. Scénář plný nesmyslů a nelogičností, podtrhnuté úsměvnými hláškami, dává jasně najevo, že se opět jedná o brak, který sice stojí za podívání, ale k opětovnému návratu nijak přesvědčivý. ()

zdendyss93 

všechny recenze uživatele

Film není zas taková tragédie, jak zdejší hodnocení ukazuje. Ano, film je samozřejmě slepený ze všech možných klišé, co jen na světě najdete a už od prvních chvil je vám jasné, jakou scénou bude film končit, ale i tak má něco do sebe. Kdysi jsme na to narazili s kamarádkou v kategoriích odpadu a strašně nás rozesmál název. No a jelikož bylo trošku popito, nebylo o čem...ale překvapivě, žádná hrůza a na herečky je celkem sympatický.. Dobře, možná udělala svoje moje domácí atmosféra, ale i tak :-) nudit se nebudete.. ale neslibuju! ;-) 55% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nazvat Solární armagedonem béčkem by byla pro tento film úspěch srovnatelný s Oscarem pro Caspera Van Diena za hlavní roli:)). Nízký rozpočet možná způsobený současným natáčením dalších tří filmů (Solární útok, Solární rodina a Solární Casper:)), scénář bez hlavy, paty, trupu i krku a v neposlední řadě nechápu, proč když už je snímek tak špatný, do něj nedal pan režisér pár nahých vnadných modelek-hereček... Celkové hodnocení by se zvedlo určitě minimálně o pár procent... Krásná 1* za ten nápad s chlazením auta. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Aj keď vo filme na Zemi panujú extrémne vysoké teploty, trhajúce všetky rekordy, tak mnohé postavy nosia bundy. Navyše, pri takých teplotách by bez dostatku vody takto dlho neprežili, o nejakej schopnosti cestovať alebo bojovať ani nehovoriac. (Hodnotim)
  • Koncom sedemdesiatych rokov sa rozprávalo o rovnomennom projekte so scenárom od Johna Carpentera, hlavnú úlohu mal stvárniť Dolph Lundgren a režírovať to mal John Dahl. Tieto filmy však okrem názvu nemajú nič spoločné. (beso74)

Reklama

Reklama