Reklama

Reklama

První světová válka v barvě

(seriál)
  • Velká Británie World War 1 in Colour (více)
Velká Británie, 2003, 5 h 35 min (Minutáž: 47–51 min)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Unikátní záběry, které nabízejí reálný pohled na 1. světovou válku prostřednictvím barevného obrazu. Celá série byla za asistence odborníků a speciálních techniků velmi náročně kolorována. Zaznamenává vývoj války v období pěti let. Obsahuje unikátní, nikdy nevysílané rozhovory s lidmi, kteří ji přežili. (Intersonic)

Recenze (41)

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Mělo by se to spíš jmenovat Britové v První světové válce, naprosto jednostranný pohled hlavně na západní frontu. Navíc se jedná spíše o sbírku vzpomínek k určitým fenoménům a znakům této války, bohužel z jejího průběhu či detailní historie se divák nedozví téměř nic. Nebýt to v barvě tak se jedná o naprosto tuctový dokument, jakých je velké množství. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Veľmi za tento dokument ďakujem! Je to neskutočne dobrá vec, ktorá ľuďom ukáže, čo sa vlastne na začiatku 20. storočia odohralo. Možno tam nie je zachytené všetko, ešte by sa to dalo doplniť o viac dielov, viac pohľadov, ale to, čo je tam popísané je skvelo urobené. Aspoň sa ľuďom ukáže, za čo zomierali naši predkovia a niekedy dosť nezmyselne. Mne osobne tiež. Dať tomu farbu je úžasný čin, ešte raz ďakujem za to! Ak by tam boli vychytané spomenuté muchy, dal by som aj viac, 90% si to však zaslúži! ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Čistě z hlediska formy je to pochopitelně dokumentární klenot. Barevné záběry z té doby působí občas až surreálně. Člověku se ani nechce věřit, že pochodující císařské vojáky s přilbami zdobenými pery, a nacistickou mašinérii dělí jenom dvacet let. Teprve z těchto obrázků jsem pochopil, jak obrovským otřesem byla První světová válka, když dokázala ostře useknou dlouhé devatenácté století, a zanechat po sobě úplně jinou Evropu. A ať si říká kdo chce co chce, ale v černobílém provedení, ani v knížkách to tak nevyzní. Z obsahového hlediska je to už horší. Chyběly mi tam záběry z mnoha jiných bojišť (jsou li vůbec k dispozici), občas by neškodil zasvěcenější komentář, a víc map a nákresů by taky nebylo od věci. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Kdyby jste se zeptali lidi proč byla druhá světová válka, téměř všichni by odpověděli "Kvůli Hitlerovi". Pokud by jste se jich ale zeptali na první světovou válku, nejspíš by většina ustrnula nevědomostí. A právě tento seriál je pro ty co o Velké válce ví velmi málo. Řekne se zde proč začala, jak probíhala co bylo největší překážkou té doby pro velitele a také co pociťovali vojáci na obou znepřátelených stranách díky dochovaným dopisům, které psali svým blízkým. .... HODNOCENÍ: 94% (5*) ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že si technici dali hodně záležet, protože obarvené záběry vypadají naprosto fantasticky věrohodně, jako kdyby byly opravdu natočeny už za války. Co se týče obsahu, tam je to už trošku slabší. Slabší chvíle se střídají se silnějšími, zajímavé jsou rozhovory s přeživšími, naopak mě postupně přestalo bavit poslouchat, co kdejaký voják psal domů, protože tam bylo takových dopisů až přehnaně moc. Na 4 hvězdičky to ovšem stačí. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Oproti šestidílné verzi televizní má verze DVD dílů osm. Přidány byl bonusové epizody " Taktika a strategie" a "Jak se seriál vyráběl". (sator)

Reklama

Reklama