Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý astronaut NASA Charles Farmer (Billy Bob Thornton) se odmítne vzdát svého snu podívat se alespoň jednou v životě do vesmíru. Na rodinné farmě si začne ve stodole stavět vlastní raketu, která by ho vynesla na oběžnou dráhu. Jeho „vesmírný program“ samozřejmě vzbudí zájem sousedů, kteří se jeho „kutilstvím“ dobře baví. Další, koho začne Charlesův sen zajímat, jsou novináři, kteří větří skvělý příběh na titulní strany. Na druhou stranu vláda neshledává na stavbě soukromé vesmírné lodi nic zábavného. Naopak považuje Charlesův koníček za podezřelý a postupem času za možné ohrožení, které je nutné zastavit. Jediný, kdo věří v Charlesův sen je jeho manželka Audie (Virginia Madsen) a jeho bývalý kolega z NASA (Bruce Willis). To, co začalo jako neuskutečnitelná fantazie jednoho snílka, začíná získávat reálnou podobu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha těch neuvěřitelných příběhů života, kterým musím fandit od začátku až do konce, protože se na ně příjemně kouká, jsou nadějné, a hlavně vypráví příběh člověka, který i takřka na stará kolena si chce něco dokázat a být slavný po celém světě, což je sen mnoha z nás, ale jen málokomu se podaří splnit. Astronaut v podání Billy Bob Thorntona byl rozhodně ukázkovou rolí, které mu s přehledem jdou, jenom si nedokážu představit, v čem by tento film měl být jinak zvláštní. Herci totiž ve zbylém případě ničím nezaujmou a samotný příběh prakticky taky ne. Ono je to totiž furt jedno a to samé. Tvůrci dají do filmu to, co divák chce vidět a tak to je. Astronaut je průměrný příběh o tom, jak si někdo snaží usnadnit život, o tom jak se svého snu snaží nevzdat celý život až do samého konce, natočen s citem, s umem, ale přecijen s trochu nudným scénářem se prostě nedá nic dělat. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Filmů, kde si hlavní hrdinové plní sny, je tuna. Od závodníků, přes vědce až po herce, zpěváky či jiné umělce. Astronaut v podobě Billyho B. Thorntona letící do vesmíru v podomácku postavené raketě je teda asi to nejabsurdnější, co jsem za ta léta viděl, ale když divák vypne mozek a nesnaží se v tom hledat byť jen elementární logiku, tak dostane příjemnou americkou limonádu s pěkným vizuálem a klasickým poselstvím, kde do poslední chvíle hlavnímu hrdinovi jednoduše nelze nefandit. ()

Reklama

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Příjemný odpočinkový film o splnění snu. Je potřeba jej příjmout s nadhledem (což se mi až tak nepodařilo) a takto nás i pobaví. Přestože tento nenápadný film má velmi kvalitní obsazení, ústřední roli si střihl můj oblíbenec Billy Bob Thornton a menší roli odehrál i Bruce Willis, nemůžu hodnotit tento film lépe, protože hlavní téma o sestrojení vlastní rakety schopné letu do vesmíru, a poté jej i úspěšně absolvovat, mi opravdu přišlo až příliš přitažené za vlasy.(a to zcela pomíjím takové scény jako je start rakety z dřevěné stodoly aniž by lehla popelem atd.) Možná měli tvůrci zvolit realističnější námět o splnění snu a film se mohl třeba jmenovat Horolezec nebo tak nějak, prostě zůstat trošku pevnýma nohama na zemi aby ta pohádka pro dospělé byla uvěřitelnější , což ovšem američanům moc nejde :) ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Na víkendové popoludnie ideálny film, ale inak nič extra. Námet nepôsobí nejako uveriteľne, ale vo filme to ešte ako tak uveriteľné je. V niektorých momentoch však ten film vyznieval dosť hlúpo(napríklad pri nejakých tých patetických preslovoch, alebo tí agenti na záver u Lena...) a tie CGI efekty tiež pôsobia dosť lacno(niekedy až parodicky), ale napriek tomu sa to dalo v pohode dopozerať a film mi jednoducho zdvihol trochu náladu - čo som od neho očakával v prvom rade. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

KDYŽ JSEM BYL MALÝ KLUK, ŘÍKALI MI, ŽE MŮŽU BÝT VŠÍM ČÍM CHCI. ZA VŠECH OKOLNOSTÍ. MOŽNÁ JSEM ŠÍLENÝ, ALE STÁLE TOMU VĚŘÍM. KDYŽ NEMÁME ALESPOŇ SNY, NEMÁME NIC ..... /// Rodinnej filmeček o chlápkovi, kterej předčí všechny ostatní chlápky navlečený do kostýmu klauna. Charles Farmer, vesmírnej kovboj má spoustu dluhů, charakter, úžasnou raketu, milující rodinu a SEN! Všichni optimisté milující šťastné konce a je jim jedno, jakým způsobem se k nim dojde, mrkněte na klasicky americkou blbinu u který by člověk nakonec uvěřil, že tam nahoře může bejt brzy pořádnej hukot. ,,LEŤ, TATI LEŤ!“ Kdo by se nechtěl podívat na místo, kde žijou jeho sny? Normálně jsem se i já, taťka od rodiny, lehce rozvzlykal. Měl jsem (a stále mám) přece taky sen. Ne, nechtěl jsem bejt kosmonautem, ale popelářem. Mám ještě šanci? Asi těžko, nežiju v Americe! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se kupovat raketový palivo. 2.) Chci ukázat rodině, jak vypadá tolerantní žena a matka. 3.) Uvidím, že ke splnění snu nestačí jen snít, ale i dědit. 4.) Mám sen. Sním o ........ (dosaďte cokoliv). /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (36)

Zajímavosti (2)

  • Mark Polish, který hraje FBI agenta Mathise, napsal k tomuto filmu scénář. (Pumiiix)
  • Když manželka odjíždí v neděli do kostela na mši, zavírá dveře auta, které se ale nedovřou. V dalším záběru už jsou zabouchlé správně. (Pepy)

Reklama

Reklama