Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Toto je příběh muže jménem Harold Crick… a jeho hodinek. Harold Crick je muž nekonečných čísel, neustálých kalkulací a pozoruhodně mála slov. A jeho hodinky neřeknou o mnoho víc.“ Po deseti letech usilovné práce je spisovatelka Karen Eiffel téměř na konci své poslední a možná nejlepší knihy. Jejím jediným úkolem zůstává vymyslet, jak zabít svoji hlavní postavu, Harolda Cricka. Karen však nemá ani tušení, že Harold Crick z nevysvětlitelných důvodů žije ve skutečném světě… a najednou slyší její slova. Fikce a realita se střetnou, když zmatený Harold slyší, co si ona myslí, a zjistí, že musí najít způsob, jak změnit její (a svůj) konec. Horší už to nebude je neotřelou komedií o tom, jak vzít svůj dosavadní život do rukou a učinit z něj takový, jaký ho chcete mít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (846)

tron 

všechny recenze uživatele

„Každý občas rozmýšľa o skoku zo strechy.“ – „Ja teda rozhodne o skoku zo strechy nerozmýšľam.“ 24 hodín som rozmýšľal, či dám zaslúženejších 80%, alebo „len“ 60. I za prehnanú dĺžku musím nakoniec dať šesťdesiatku. Nie, nie je to len o dĺžke. Je to aj o zápletke, ktorá je na môj vkus príliš odvážna. Mal som pocit, že mi ňou niekto robí dieru do hlavy. Čo s tým mali hodinky, ako je možné, že počul hlas a žil ako „reálny človek“ a zároveň bol literárnou postavou? Nie, vôbec som to nepochopil. Ku cti tvorcov slúži fakt, že tieto otázky SCHVÁLNE ignorujú, čo je vlastne milé a fajn. Každopádne, je to čertovsky originálne a hravé, väčšinu času ma to bavilo, Will Ferrell super, Maggie Gyllenhaal detto. Som v podstate príjemne zaskočený, „len“ neviem, čo si o tom mám myslieť. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Z tohodle fakt mohla být hrozná nuda, ale nějakým zázrakem jsem místy jen zíral a ani nedutal. Samozřejmě k tomu přispívají sympatické výkony mých oblíbenců, kromě Ferella hlavně Dustin Hoffman, kterého neskutečně žeru a musím si s ním dohonit ještě hodně starších kousků. Doufám, že jednou doženu úplně všechny menší filmy tohodle typu, ale jsem vlastně rád, že je toho tolik a stačí jen hledat. Na zlepšení nálady úplně optimální. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Moc se mi to líbilo, ale zase si nemůžu pomoci a malinko bych to zkrátil. Ne nijak razantně, protože mě to bavilo po celou dobu, jen jsem konec čekal dříve. Jinak je Foster velmi zkušený režisér, který zde rozehrál vtipnou partii s výbornými herci. Půl hvězdy bych přihodil za výborný nápad (nevím, zda šlo o adaptaci, ale i tak...). ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

"Harold Crick lived his life." (his so-called life). Potírání rozdílu mezi takzvaným uměním (literaturou a filmem). Stranger Than Fiction porušuje zpočátku všemožné filmové postupy a klišé, aby se v nich v závěru doslova vyžíval. Forster měl k dispozici vskutku vymazlený herecký ansámbl, s ním se natočit špatný film prostě nedá a hlavně nesmí! ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Když jsem si kdysi snímek Horší už to nebude pouštěl poprvé, šel jsem do něj absolutně nepřipraven. Nečetl jsem zdejší obsah ani komentáře a evidentně jsem přehlédl zařazení filmu mezi fantasy. Věděl jsem pouze, že se mrknu na výborně hodnocenou komedii s Willem Ferrellem. O to větší pak moje překvapení bylo! Samozřejmě pozitivní. Když pominu herecké výkony vysoké úrovně, musím vyzdvihnout především chytrý a zábavný scénář a nápaditou režii. Snímek, při jehož sledování cítíte po těle hřejivý pocit a těšíte se na každou jeho další scénu. No a hlavně je to doopravdy sranda! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (27)

  • Původní název filmu (Stranger Than Fiction) pochází z citátu Marka Twaina: „Pravda je podivnější než fikce, ale je to proto, že fikce je povinna držet se možností; pravda není. (profhubert)
  • Profesor Hilbert (Dustin Hoffman) vytvořil ve filmu pro Harolda (Will Ferrell) dotazník se 23 položkami. Německý matematik David Hilbert přednesl v roce 1900 na Mezinárodním kongresu matematiků v Paříži přednášku, v níž předložil 23 nevyřešených otázek, na které by se měla matematika ve 20. století soustředit. Některé z nich zůstaly nevyřešeny dodnes. (profhubert)

Související novinky

Hoffman miluje Thompsonovou

Hoffman miluje Thompsonovou

09.06.2007

Dustin Hoffman a Emma Thompson si během natáčení Horší už to nebude zřejmě padli do oka. Zanedlouho se totiž spolu objeví v romantickém dramatu Last Chance Harvey. Ale pravděpodobnější možná bude, že… (více)

Reklama

Reklama