Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zia to má těžké: nechala ho přítelkyně, rodiče mu nerozumějí a – no jo, zrovna spáchal sebevraždu a teď žije „na onom světě“. Je to svět plný podřadné práce, sešlých barů, bývalých přítelkyň a nefungující dopravy. Jen co se v něm Zia octne, získá dva nové přátele: mazaného rockera ruského původu s podivným šarmem a inteligentní sexy naivku, která chce dokázat, že je tady omylem. V rozpadávajícím se oranžovém kombíku, který drží pohromadě pouze díky lepicí pásce, vyrazí společně na cestu, kde potkají neodolatelného Knellera (Tom Waits), který je provede poslední verzí Utopie. Film plný nečekaných zázraků a absurdního humoru ukazuje, jak je lidský život ve skutečnosti vzácný a nepředvídatelný. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Milý a pohodový snímek se skvělými herci (vede dokonale "šarmantní" Rus Eugen). Zde zobrazená verze posmrtného života je sympatická a skoro i tak nějak "věrohodná", leč kvůli pozměněnému závěru nedám plný počet (film je adaptací povídky "Pizzeria Kamikaze" od izraelského spisovatele Etgara Kereta - a ta originální verze by mi zde seděla víc). ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film jsem narazila úplnou náhodou (přes pár fotek na hádejfilm.cz) a jsem za to vděčná. Další povedený nezávislák s parádní Sossamonkou, excelentníma postavama ve vedlejších úlohách a už méně excelentním hlavním hrdinou, který moc charismatu nepobral. Nevím, čím mi ten film pořád připomínal Interstate 60, možná to bylo tím cestováním, možná právě neobyčejnýma postavama, možná slepým hledáním přítelkyně, jen ten fantasy svět mrtvých sebevrahů tady nebyl tak propracovaný, jak by mohl být (de facto náš svět ochuzený o to dobré, ikdyž né o všechno), každopádně se mi film líbil a ráda se mezi sebevrahy ještě někdy podívám. ()

Reklama

SkyHawk 

všechny recenze uživatele

Netradiční příběh o tom, do jakého světa se dostanete, když už nebudete chtít být na tom našem. I když ani spíše ne. Tenhle svět nám dělá jen takovou kulisu pro odvyprávění romantického,ale rozhodně ne klasicky romantického, příběhu. Bohužel i tak mi film přišel spíše průměrnější. Herecké výkony, ač sympatické, nebyly zrovna oslnivé a vtipu mohlo být povícero. Občasné hluché scény nejdou snad žádnému filmu přidat k plusu, a proto mé hodnocení 3* nepřekračuje. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Kam půjde duše mrtvých, pokud si vzali život sami? Do pekla, nebe nebo na šedé zamlklé místo bez úsměvu, kde musí pokračovat dále v existenci. Třeba. A třeba je to místo prapodivných úkazů, setkání a skvělých road tripů. Wristcutters mají takové zvláštní tempo a dávkování děje, které zavání dost "indie/alternativ" stylem. Ale herci a jejich postavy to táhnou jistým tempem k něčemu, co se moc dobře sleduje, i přes svou lehkou podivnost a povrchovou lacinost. Sledování Wristcutters ale chce trochu přivřít oko - buďte příliš důvtipní, a rozdrolíte příběh i svět mezi prsty a stěží si jej vychutnáte. Buďte málo, a unikne vám ta sympaticky melancholická poetičnost děje a jednotlivých scén. Tak či tak, napněte plachty a zkuste, co vám do nich Wristcutters přinesou. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Že se někdy dočkám komedie o sebevraždách, to jsem fakt netušil. Ono to teda moc vtipný nebylo, ale takový jakože v pohodě. Já bych to teda natočil trochu bláznivějc, ale to bych se asi nedostal k závěrečný scéně. Shannyn Sossamon, nápad, natočení, hudba a pointa dávaj dohromady čtyři solidní hvězdy. Jinak taky už jsem párkrát nad sebevraždou uvažoval a možná by si jistý lidi uvědomili, jak moc mě ranili...no nic. Každopádně až se na onom světě ocitnu já, chci svět, kde si budu moct dát panáka a cigáro s Kurtem Cobainem a Ianem Curtisem. Tak! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Vyobrazenie postavy ruského hudobníka Eugena je inšpirované spevákom skupiny Gogol Bordello Eugenom Hutzom. Pár songov od tejto skupiny je možné si vo filme vypočuť. (toi-toi)
  • V záverečnej scéne je možné počuť skladbu “Szomorú Vasárnap“ (“Ponurá nedeľa“) od maďarského skladateľa Rezső Seressa. Táto skladba sa po celom svete preslávila ako hymna samovrahov. (Astaroth666)
  • Celý film je doprovázen písněmi skupiny Gogol Bordello. (Aurorka)

Reklama

Reklama