Reklama

Reklama

Gekidžóban Hagane no renkindžucuši: Šambala o juku mono

  • Japonsko 劇場版 鋼の錬金術師 シャンバラを征く者 (více)

Obsahy(1)

"Shambala, tajemný svět propojený s tím naším. Svět ve kterém platí rozdílné zákony než v našem, přesto svět, kde se lidé rodí a umírají." Edward Elric žije v Mnichově a píše se rok 1923. Nemá žádnou možnost použít své schopnosti, neboť ty v tomto světě nefungují, přesto však stále doufá, že se znovu setká se svým bratrem Alfonsem. Brzy potkává tajemnou romskou dívku Nou a velice rychle se zaplétá s organizací Thule, jejíž úmysly na pozadí vzrůstající nacistické moci v Německu rozhodně nevypadají mírumilovně. Thule touží otevřít bránu mezi oběma světy - tímto i Amestris, kterou nazývají Shambala. Film popisuje události dva roky po posledním díle seriálu a tentokrát se dočkáme lepší animace i všech starých známých. Příběh na pozadí ekonomického kolapsu po první světové válce, plný témat jako odpovědnost, přátelství, nenávist a pýcha. (kaspar)

(více)

Recenze (59)

K.a.r.i.n 

všechny recenze uživatele

„Musíme zmizet. Tenhle hrad brzo vybouchne.“ „Proč?“ „Protože ho vyhodím do vzduchu.“ Ed s Alem se vrací v plné síle a s nimi i ostatní – znovu se setkáváme s Winry, Royem Mustangem s novou "prestižní" hodností desátníka, státními alchymisty a samozřejmě homunculy, kteří mají ovšem v alternativním světě poněkud jiné role (aneb jak se ze záporáka stane filmový režisér), cameo Dante, Lust a Scara nemělo chybu. Nechybí samozřejmě spousta akčních scén, charismatický záporák a nějaké to morální poselství. A jako bonus anime verze Hitlera :). Co se týče konce příběhu, tak ten asi psali přímo pro mě - SPOILER po tom otevřeném konci seriálu jsem ten happy end potřebovala. KONEC SPOILERU. Jako skalní fanoušek FMA dávám samozřejmě plný počet. "Plukovníku... s tou páskou vypadáte jako pirát." ()

janovrom 

všechny recenze uživatele

Přestože si nepotrpím na happy endy, tak mám pocit, že neprávem připravili bratry Elricovy, Winry a jejich přátelé a zasloužený dobrý konec a život spolu. Závěr mi trhal srdce - kam se hrabou novodobé romantické (Twilight) filmy nebo drama. Je důvod proč se dívám na anime: naprostá většina z nich prostě vtáhne do děje a silně na diváka působí. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Precízne nadviazanie na Fullmetal Alchemist seriál, ktorý aspoň podla mňa, bol o málo lepší ako práve Conqueror of Shamballa. Aj napriek slušnej animácií mi tu trochu vadil nemecký svet a pomenej rozvité fantasy prvky. Čo však môžem na druhú stranu pozdvihnúť, bolo posledných 40 minút, ktoré naplnili presne to, čo som od tohto pokračovania očakával. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Zakončení originální FMA série, která klidně mohla zůstat otevřená aneb návrat všech starých dobrých postav v novém kabátě/světě. Tento film jsem velmi dlouho odkládala, protože jsem se bála, že se budu nudit, ale překvapivě jsem ho zvládla bez nějakých větších záseků nebo rozkouskovávání. Po audiovizuální stránce skvělé, po té příběhové - nenadchne, neurazí. Každopádně už samotný nápad s paralelním světem je zajímavý. Nejsem fanatický fanoušek tohoto anime, takže dávám pěkných "pouhých" 6/10 ()

Procker 

všechny recenze uživatele

Bomba, snad ještě lepší než seriál. Občas jsem byl dokonce velice emotivně rozložený a to bych rozhodně nečekal. Pro příznivce seriálu nutná záležitost, snad si nenecháte ujít, jak to všechno dopadne? Co víc říct? Všechno bylo dotažené do puntíku. Škoda jen, že už se asi All s Edem nikdy nepodívají na druhou stranu a MY kvůli tomu příjdem o další pokračování:) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Německá skupina okultistů Thule zmiňovaná ve filmu má základ ve skutečném uskupení. Tato skupina stála za zrozením základních principů Nacistů a jejím členem byl i Adolf Hilter. (HellFire)
  • Tibetští budhisté věří, že Shambhala, někdy také uváděná jako Shambala, je mystické království zahalené sněžnými pahorky Himalájí. Říká se, že až se Země ocitne na pokraji zkázy, zjeví se král Shambaly se svou armádou, vyženou zlo a nastolí Zlatý věk. (HellFire)

Reklama

Reklama