Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1971 se spisovateli Cliffordu Irvingovi podařilo vydat jedinečné dílo. Na základě osobních setkání a rozhovorů, sepsal biografickou knihu o Howardu Hughesovi (světoznámý letec, režisér, dobrodruh...). Irving věnoval sepsání knihy naprostou většinu svého času a dokonce knize obětoval i dlouholetý vztah se svou ženou. Získal si tak obdiv mnoha čtenářů, vydavatelů, médií i kolegů. Ale jen do chvíle, než se o těchto pamětech veřejně vyjádřil ohromený samotářský miliardář Howard Hughes. „Nikdy jsem ho neviděl, ani o něm neslyšel... Je to tak fantastické, že to předčí i mou největší představivost.” To, co Clifford Irving vydával za osobní paměti Howarda Hughese, bylo naprosto vykonstruované a smyšlené. Irving tím docílil jednoho z největších mediálních podvodů a skandálů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (87)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Solidně odvedená filmařská práce o zajímavém tématu podle skutečných událostí. Takový malý film o velkém Hughesovi, ovšem bez něj :-) Ústřední herecký tandem Gerea s Molinou dobře funguje a hlavně Gere zase jednou dokazuje, že o něm jako o charakterním herci netřeba pochybovat. Atmosféru doby se podařilo dobře nasnímat a já osobně jsem rád, že se mi to podařilo vidět v kině (i když mi dalo velkou práci přemluvit promítače aby to i přes nedostatek diváků - jejich téměř absolutní absenci - vůbec zpustil). Hudba: Carter Burwell. 70% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Film od režiséra Hačika? S Gerem? No sakra to bude zase něco. TAkže zapínám DVD a první půlhodina nuda s kecáním, druhá půlhodina nic nového jen to co se vlastně děje a kdo je to Irving, další půlhodina a stále nic jen to že Gere začíná panikařit. No a máme tu závěr já se chystám k tomu že to bude smutné, a ono nic. Prostě takový vykleštění i když Gere je tu dobrý a Molina parádní tak jsem u tohohle filmu nic necítil, totálně nic. Jen snad to že jsem se aspon dozvěděl co a jak. Čekal jsem více o hodně. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Tak mě napadá, vzhledem k dodatku, proč to prostě nevydá v Evropě, když mu to nechtěj vydat v USA? ;-) Ale to fňuk.... Film to byl na pohodu, přepisovala jsem si u něj dějepis a stíhala jsem s poklidem oboje, takže nedokážu říct, jestli je nudnej, neboť já jsem se u toho ani chvíli nenudila /viz. D. XoD/. Ale ten konec, kde už nebylo co na přepisování, jsem si docela užila a líbilo se mi, jak se Irving tolik vžil do Hughese. To bylo vážně dobrý, aspoň si nemusím stěžovat na "realisticky pojetý pád do bazénu", jak jsem měla v plánu před tím, než mi to bylo dovysvětleno... :-) Každopádně určitě nebudete litovat, když snímek shlédnete. Třeba se naučíte vymýšlet neprůstřelné báchorky. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Slaběji, nudněji a rozvláčněji zpracované téma jsem už dlouho neviděl. Musel jsem už od nějaké chvíle místy posouvat děj, protože to bylo neskutečně nezáživné a nezajímavé a dlouhatánské vykonstruovávání výmyslů bylo představováno tak zbytečně, že jsem tomu prostě nemohl věnovat celé dvě hodiny života. Neskutečná nuda a plytkost. Snad nejhorší Gereův film. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Taká veľmi príjemná a svižná filozofická hračka na tému podvod. Neprekvapivo sa budeme po filme pýtať, kto je tu najväčší podvodník. Nie kto je podvodník, pretože tí sú tu všetci. Skoro ako podvod mi pripadá tunajší priemer, pretože tak inteligentná zábava nevychádza zpoza dverí Hollywoodu každý týždeň. Že bol potom film prepadákom, je iba smutná realita. Film pripomenie Čistú dušu a v mojich očiach Hallström víťazí. On aj Howard však víťazia vždy, keď natrafia na podobnú oldschoolovú látku a nesnažia sa byť silou mocou in, čoho sme u nich boli viackrát svedkami. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Okrem New Yorku a Kalifornie pracovali filmári aj na karibskom ostrove Portoriko. (MikaelSVK)
  • Vo filme je pripravovaná autobiografia označená krycím menom "Projekt Octavio". Alfred Molina, ktorý si v tejto snímke zahral Dicka Suskinda, stvárnil doktora Otta Octaviusa vo filme Spider-Man 2 (2004). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama