Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah není příliš spokojena se svým manželstvím, nudí se a je unavená péčí o tříletou dceru Lucy. Jednoho dne ji náhoda svede dohromady s pohledným Bradem, který žije s energickou manželkou Kathy a chodí na stejné hřiště se synem Aaronem. Dvojice se spřátelí a jejich kamarádský vztah přeroste časem ve vášnivou pletku. Zatímco se Sarah snaží vyřešit své manželství i milenecký vztah, Bradův kamarád Larry se postaví do čela pobouřené veřejnosti, protestující proti návratu stárnoucího pedofilního exhibicionisty Ronnieho, který si odseděl dvouletý trest. Jenže i Larry skrývá vinu, která tíží jeho svědomí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (362)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

K linii Sarah a Brada mě napadá úsloví dr. Plzáka: "zamilovanost je krásný stav, užijte si ho, ale proboha nečiňte v něm žádná zásadní rozhodnutí." Místy syrový a drsný, místy naopak docela odlehčený a vtipný, takový je film o životě zdánlivě spokojených párů na jednom předměstí, kde zpravidla manželé tráví dny v práci a jejich manželky pečují o ratolesti. Přitom se hlavními místy vyžití stávají dětské hřiště, bazén či jakýsi klub čtenářek. Mezi matkami na mateřské se však pohybuje jeden fantom - Brad, který dvakrát neudělal advokátské zkoušky a tak je on tím, kdo pečuje o syna. Pro matky se stává králem plesu a pro Sarah, která sexuálně nezajímá svého manžela, představuje jediného, s kým si na celém předměstí rozumí. Brad zase v Sarah vidí ženu, která si více všímá jeho skutečných přání. Film myslím velmi dobře zobrazuje psychické stavy a pohnutky postav, navíc oplývá velmi dobrými dialogy a herci. Škoda, že Jennifer Connelly nemá více prostoru, ale svým výkonem dokazuje, že není malých rolí (a v jedné scéně je vidět jen velmi spoře oděna v posteli, uh, rázem jsem se nějak nesoustředil na děj :)). Ale je vlastně zbytečné takhle se rozepisovat, zkrátka velmi dobrý film o vztazích a lidech. K maximu chybí snad jen to, že mi v podstatě z postav nebyl nikdo příliš sympatický, resp. že by se choval tak, jak by se chovat měl. Což je vlastně reálným obrazem, takže to objektivně negativum vlastně není. Jen prostě můj pohled je: chlap nikdy nemá zapomínat na rozum a zodpovědnost. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tento snímek s velmi sympatickým párem v hlavní roli mne mile překvapil, neboť se v něm stále něco dělo a byla radost sledovat osudy všech zůčastněných. Na druhou stranu jsem ale od finále čekal rozhodně více, takže se nedá říci, že by mě trochu nezklamal. Jinak si ale myslím, že celkové vyznění filmu je až na tuto menší výtku bezchybné. Navíc jsem si u toho parádně pokecal s přítelkyní v reakci na jednotlivé scény. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $26miliónovTržby USA $5,463,019Tržby Celosvetovo $14,821,658Tržby za predaj DVD v USA $3,666,072 //počet predaných kusov 205,975║ Monotónny, stereotypný život rodičov začne byť zo dňa na deň pestrejší, len treba tomu trošku pomôcť. Režisér Todd Field dokáže vystihnúť presnú dávku napätia medzi manželskými vzťahmi, tak aby nefungovala otravne alebo dokonca presladčene, on proste ide ostro na vec a vystihuje vnútornú podstatu únavnej mysle v partnerských vzťahoch, prípadne u psychicky upadnutých zúfalcoch... Kate Winslet a Patrick Wilson vo svojich úlohách hrajú excelentne, a Jennifer Connelly tam je len na okrasu ale samozrejme, že v rámci príbehu, tak ako ma určenú, napísanú úloha, takže všetko tam funguje tak ako má. "Príbeh vystihujúci život a jeho neresti." Miestami príde až elektrizujúce napätie. /videl v kine: 95%/ ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Môže byť úchyl,dobrý?"... Kvalitne poskladaná mozaika rôznych charakterov. Režisér má réžiu pevne v rukách, tak ako aj rozbor a psychológiu postáv. Film bez akejkoľvek akčnej alebo výrazne dramatickej scény si napriek tomu udržuje pomerne slušné napätie a to hlavne z dôvodu, že medzi postavami to niekedy poriadne iskrí. Film pre náročnejšieho diváka s niekoľkymi zaujímavými a kvalitnými scénami(úchyl v bazéne, prvé podozrenie z nevery pri spoločnom obede v podaní výbornej J.Connelly). Pohľad na T.Wilsona mi stále pripomínal Paula Newmana za mladých čias. Film v nieľkokych scénach sprevádza neutrálny hlas rozprávača, ktorý nemá so žiadnou postavou nič spoločné a tradične kvalitná hudba od Thomasa Newmana. Kvalitná psychologická dráma , niečo pre fanúšikov filmu Americká krása.80%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film, kterému vládnou herci v čele s Kate Winslet. Trochu mě mrzelo, že na mou oblíbenou krásnou Jennifer Connelly, se moc nedostalo, ale i tak je její postava poměrně důležitá a aspoň inteligentní. Celý film ukazuje dvě manželství z trochu jiného pohledu než jsme obyčejně zvyklí. Hlavně konec je velmi překvapující a ukazuje na věci, které jsou v lidském životě důležité a doslova potvrzuje jeden reklamní citát: "Život je otázkou priorit". ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • Snímek Jako malé děti byl nominovaný na tři Oscary, za adaptovaný scénář, herečku v hlavní roli (Kate Winslet) a herce ve vedlejší roli (Jackie Earle Haley). Stejný počet nominací v téměř identických kategoriích získali i na Zlatých globech, jen herce ve vedlejší roli vyměnilo Nejlepší drama. (imro)
  • Do úlohy Brada navrhla Patricka Wilsona sama Kate Winslet. (imro)

Související novinky

Daniel Craig míří do televize

Daniel Craig míří do televize

02.06.2016

Představitel Jamese Bonda stále nepotvrdil, zda si znovu obleče ikonický smoking. Všechno ale nasvědčuje tomu, že je s agentem 007 hotový. Na jedné straně máme setkání bondovských producentů s Jamiem… (více)

Temný rytíř na Divokém západě

Temný rytíř na Divokém západě

05.08.2012

Christian Bale skončil jako ochránce Gothamu (alespoň prozatím to tak vypadá) a poohlíží se po dalších projektech. Adaptace bestselleru Bostona Terana The Creed of Violence ztratila Leonarda DiCapria… (více)

Reklama

Reklama