Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah není příliš spokojena se svým manželstvím, nudí se a je unavená péčí o tříletou dceru Lucy. Jednoho dne ji náhoda svede dohromady s pohledným Bradem, který žije s energickou manželkou Kathy a chodí na stejné hřiště se synem Aaronem. Dvojice se spřátelí a jejich kamarádský vztah přeroste časem ve vášnivou pletku. Zatímco se Sarah snaží vyřešit své manželství i milenecký vztah, Bradův kamarád Larry se postaví do čela pobouřené veřejnosti, protestující proti návratu stárnoucího pedofilního exhibicionisty Ronnieho, který si odseděl dvouletý trest. Jenže i Larry skrývá vinu, která tíží jeho svědomí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

k212 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi hlas vypravěče mimo obraz - dodával tomu všemu dění černohumorný až satirický nadhled; líbila se mi koketérie s Paní Bovaryovou a příměstskou povrchní falší; zamlouvaly se mi snad všechny charaktery, které se příběhem třeba i jen mihly; neskutečně jsem si užívala srážení, proplétání a přebírání důležitosti a váhy všech dějových linií; zamilovala jsem si okamžiky, kdy si Kathy uvědomí, že žena sedící u stolu s jejím manželem, není jen sousedka na nezávazné návštěvě, a kdy Ronnie otevře dopis od matky; téměř jsem nevydýchala posledních 10 minut, kdy jsem očekávala drastičtější vyvrcholení o ono bylo nakonec daleko bolestnější... Vlastně je mi z toho líbění a zamlouvání až moc sladko ... tenhle film je nějakým zvláštním způsobem téměř dokonalý. Pojednává o situacích, které se dějí kolem nás neustále, všedně, dokola. Nechci, aby tomu tak bylo, jistě, ale to je jen utopická a naivní touha o nekomplikovanosti lidských vztahů, byť jsou občas tak průhledně ohrané a nepoučitelné. A nejspíš jsem se nezmínila o tom, že tohle dílko je natočeno jako krásný, úžasně barevný a precizní biják. Což je nejspíš pochybná vada na celkové kráse a dokonalosti, alespoň v mých pokřivených měřítcích - brala bych o foust špinavější filmařinu, ale to by potom nebyla taková zábava ... dešifrovat všechnu tu lidskou veteš z předměstí. 85% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, jako muž závidím hlavnímu mužskému hrdinovi jeho problém rozhodnout se mezi okoukanou manželkou ztvárněnou Jennifer Connelly a zajímavou maminkou ze sousedství Kate Winslet. Jo jo, to jsou starosti. Jako malé děti je vztahové drama sympaticky posazené mezi komediální a tragickou polohu a výborně naplňuje funkci vztahového romantického dramatu s řadou zajímavých postav a dobře odpozorovaných scén ze života. Není to sice film, který by patřil ke špičce svého žánru a o kterém by člověk dlouho a zásadním způsobem přemýšlel, ale emocionálně funguje velice dobře. Celkový dojem: 75 %. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Já to říkám pořád, nejlepší zážitky jsou vždycky ty neplánované! Už v dobách, kdy jsem ještě nežil spořádaný abstinenční rodinný život a oddával se mladickým neřestem a bezstarostným jízdám jsem si vždy dlouho dopředu plánovanou velkoopíjecí superpařbu užil mnohem méně než spontánně přepísklou, na několik dní prodlouženou zastávku na jedno malé pivo před odpoledním vyučováním! Na tuhle sebedestrukční dobu neustálých mejdanů, pařeb a flámů velmi rád vzpomínám (i když si většinu nepamatuji) a o co jsem toto životní období měl myslím intenzivnější než je běžné, o to dříve jsem se uklidnil a to že jsem ve čtyřiadvaceti fotřík od rodiny, každé ráno vstávám do práce, splácím hypotéku a v sobotu večer koukám doma na televizi si užívám plnými doušky! Stejně tak jsem si užíval naprosto nečekaný zážitek v podobě nenápadného snímku Jako malé děti. Ano, kdysi jsem o něm něco četl, ale pak se po něm slehla zem a já ho zcela vytěsnil z paměti. Náhodou jsem jsem na něj narazil v programu kabelovky a rád si ho nenechal ujít a vychutnal si příběh jednoho snobského a absolutně spořádaného amerického předměstí ála Zoufalé manželky a Americká krása. Kate Winslet je vdaná žena a matka, její manželství absolutně neklape, seznámí se s ženatým mužem a otcem Patrickem Wilsonem - manželství by fungovalo, kdyby byla snaha ho udržovat, zamilují se do sebe a bezvýchodná a zničující zápletka je na světě. V příběhu zaujímá velmi výraznou pozici s ústřední dvojicí zdánlivě nesouvisející linie sledující osudy místního rodáka, z vězení se navrátivšího sexuálního devianta Jackie Earle Haleyho, proti jehož znovuzačlenění do uzavřené komunity sousedství vznikne organizovaný výbor. Dvě dějové větve se o sebe občas otřou, někdy se vzájemně na okamžik zapletou, celkově se však ovlivňují jen minimálně. Celý film je komentován třetí osobou vypravěče, což lze považovat jako scénáristickou berličku, mě osobně to velmi vyhovuje téměř v každém filmu, dodává to větší hloubku postavám a jejich pocitům, aniž bychom museli koukat na dlouhé záběry zkřivených obličejů a snažit se v nich něco vyčíst. A že by to byl ústupek neschopným hercům se říct taky nedá, že Jackie Earle Haley, Kate Winslet a Jeniffer Conelly umějí hrát výborně a ještě lépe vypadají je prostě fakt. Bez dalších průtahů dávám jednoznačných pět hvězdiček!...po druhém shlédnutí zařazuji do top 30, vskutku úžasné dílo! ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Do tejto snímky som ešte pred vzhliadnutím vložila obrovské nádeje a tie sa, našťatie, vyplnili. Režisér Todd Field nám na podnose priniesol dravú chuť nenávidenej nevery a trpkých osudných právd a my, diváci, len postupne zapadáme do obtiažnych životov hlavných postáv, ktoré si bez rozmýšľania obľúbime a naplno s nimi všetko prežívame. Toto dielo je citlivé nielen svojím dejom, ale aj úžasnými hereckými koncertmi, najmä mojej obľúbenkyne Kate Winslet. Oscarová Jennifer Connelly tu síce hrá len druhé husle, ale svoje herecké nadanie dokázala svetu ukázať i v tých krátkych filmových sekvenciách, v ktorých ju jej filmoví nadšenci môžu vyzdvihnúť až ku hviezdam. Je naozaj pozoruhodné, koľko môže táto snímka prostým ľuďom dať. Ak sa obyčajný človek rozhodne siahnuť po tomto diele, určite ho neodloží s pocitom, že sa duševne ochudobnil. Môžete nadobudnúť pocit, že vás z vášho zakomplexovaného života ktosi vyslobodil, hoci len prostredníctvom dvojhodinového filmu. Je stvorený pre milovníkov nie pochabej romantiky a rozhodne od neho nečakajte láskyplné vzplanutia z pera Danielle Steel. Je to film o bežných ľuďoch, ktorí strácajú a znova nachádzajú, padajú a znova vstávajú. A nikdy... ani v tej najkritickejšej situácii nestrácajú svoje ideály, vďaka ktorým veria na plnohodnotnejší život. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Little children má něco z American beauty a novějšího Daydream Nation, ale přesto je svůj. Vztahová záležitost s podivnou atmosférou a výborným výkonem Kate Winslet, u kterého ale působí rušivě hlas vypravěče a dějová linka se sexuálním deviantem (jehož představitel si vysloužil nominaci jen za to, že vypadá jako slizák a slizáka i hrál, hmm..). Přesto se jedná o výborný vztahový film, který se dostane pod kůži nejspíš hlavně lidem, kteří se někdy ve svém vztahu cítili jako v kleci a chtěli z ní ven... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • Do úlohy Brada navrhla Patricka Wilsona sama Kate Winslet. (imro)
  • V knižní předloze se postava Patricka Wilsona jmenuje Todd. Ve filmu je přejmenován na Brada, pravděpodobně kvůli režiséru Toddu Fieldovi. (Aknah)

Související novinky

Daniel Craig míří do televize

Daniel Craig míří do televize

02.06.2016

Představitel Jamese Bonda stále nepotvrdil, zda si znovu obleče ikonický smoking. Všechno ale nasvědčuje tomu, že je s agentem 007 hotový. Na jedné straně máme setkání bondovských producentů s Jamiem… (více)

Temný rytíř na Divokém západě

Temný rytíř na Divokém západě

05.08.2012

Christian Bale skončil jako ochránce Gothamu (alespoň prozatím to tak vypadá) a poohlíží se po dalších projektech. Adaptace bestselleru Bostona Terana The Creed of Violence ztratila Leonarda DiCapria… (více)

Reklama

Reklama