Reklama

Reklama

Jednoho dne Horton zaslechne vzlykání o pomoc, které k jeho překvapení vychází z prachového smítka poletujícího vzduchem. Horton brzy zjišťuje, že smítko je domovem Kdosic, městečka obývaného malinkými obyvateli s velikými problémy. Je na Hortonovi, aby překonal všechny nástrahy džungle a své nové kamarády ochránil. (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (353)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Připomnělo mi to milovaného "Grinche" (Kdovíci, Jim Carrey, vypravěč), a i když to ani zdaleka nedosahuje jeho kvalit, jedná se o příjemnou podívanou. A navíc bych řekla, že je "Horton" jedním z mála animáků, které jsou zaměřeny spíše na děti než na dospělé (viz. minimum "dospěláckých" vtípků), což už je dnes unikát. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Neskutečně slabý animák, který nemá pořádný děj, dobré postavy, vtipné momenty ani chytré citace. Potenciál Jima Carreyho nikde, Stevea Carrella jakbysmet. Jenom několik trapných eskapád a politický podtext dobrý film neudělá. Nebýt té parádní anime sekvence, zabijáka Vlada a resuscitace Johna Powella, šel bych ještě níž, byť to už ani moc nejde. ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Je to hodně dětské, ale když je předlohou Dr.Seuss, ani se nedá čekat nic moc jiného. Na víc si to vyloženě nehraje, tedy kromě anime sekvence, u které se dá upřímně pobavit. Na rozdíl od sequelů Doby ledové je to skutečně o něčem, i když slovní vata může dřív či později unavovat. Z děje si už moc nepamatuju, ale malý svět (stejný jako v Grinchovi?) byl fajn a Jim Carrey se se Stevem Carrellem setkal od dob Bruce Almighty. Kdyby novodobé přemnožené animáky pro děti vypadaly nějak takhle, v poho. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Dnešní konkurence je tak silná a obrovská, že by bylo nefér dát Hortonovi 5*. Přesto musím říct, že děj je moc pěkný, ač jednoduchý. Chyběly mi tu vtipné hlášky a trocha více stylu. Animace špatná rozhodně nebyla. Moje hodnocení je někde mezi 3 - 4*, ale jelikož mi přijde film docela podceněn, dávám 4. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatický, graficky krásný a předloze věrný filmek, jenž velmi překvapí. Oproti Kdovíkům v Grinchovi, se mi tihle hrozně líbili, to samé o tlustém Hortonovi. I přes fakt, že letošní rok na čáře animovaného filmu vyhrává Wall-E a Kung-Fu panda, tenhle malý filmek je krásně zpestření dne a dokáže zvednout náladu. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Jim Carrey ovlivnil i to, jak bude Horton vypadat. Na začátku měl mnohem menší tlamu. V podáni Carreyho se ale změnil ve slona velmi upovídaného a s tím se změnila i velikost jeho tlamy. (Amplifier)
  • Hortonovo motto, že "člověk je člověkem a je jedno jak je velký", si do své kampaně přivlastnili aktivisté z hnutí proti potratům. (Siriuss)
  • Titulní píseň filmu v českém dabingu nazpívali členové sboru Touch of Gospel. (joktuk)

Související novinky

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama