Reklama

Reklama

Kdysi dávno žili v Evropě chudí, ale šťastní manželé, kteří se synem Fredem bydleli v útulném srubu uprostřed lesa. Když se jim narodil další syn, baculatý, usměvavý Nicholas, chtěl ho Fred milovat a chránit jako nejlepší starší bráška. Jenže jak chlapci rostli, dokonale ctnostný Nick obyčejného Freda ve všem zastínil a často mu svou dobrotou ublížil. Život v bratrově stínu nakonec změnil Fredovu velkorysou povahu ve vzdor, a tak opustil rodinu. Zatímco se z Nicka stal Santa Claus, který s rodiči a manželkou Annette řídí na Severním pólu hračkářské impérium, z Freda je bručoun. Bydlí v Chicagu, nemá rád Vánoce a s rodinou má společné jen to, že nestárne. A možná zanedlouho přijde o trpělivou přítelkyni Wandu. Poslední kapkou bude to, že místo oslav jejích narozenin skončil ve vězení. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci, a tak nakonec Fred zavolá Nickovi a pokusí se z něj vymámit peníze na kauci a půjčku. Nade vše dobrý Nick téměř souhlasí, ale pak zasáhne jeho žena a přesvědčí ho, aby Fredovi peníze slíbil, pokud pomůže s přípravou rozvozu dárků. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (169)

moviesfan 

všechny recenze uživatele

V záplavě současných vánočních komedií jeden film vyniká (tím neříkám, že je nejlepší). Který to asi je??? Jistě, Fred Claus. Za poslední dobu jsou filmy s touto tématikou spíše průměrné a nepříliš zábavné. Fred Claus mne proto nadchl. A čím? Tak například samotným začátkem. Obával jsem se, že po tomto úvodu to dobré skončí. A neskončilo. K mému překvapení následovala skvělá zábava, ve které jsem našel spoustu vtipných scén a zaslechl spoustu vtipných hlášek. Rozhodně nejsem zklamán. Fred Claus mě pobavil. Komedii doporučuji v orig.znění. Tím získá taky pár bodíků navíc. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vcelku prijemna, i kdyz opravdu malicka, zmena oproti klasickejm vanocnim filmum. Nevadilo by, ze to jede podle klasickyho schematu a predem vam je jasny, jak to dopadne. Ta premrstena delka by se taky dala vydrzet (film nenudi). Problem ale je, ze postupne ubejvaj vtipky. A pritom to Vaughn, a to neni zadnej muj extra oblibenej komik, ze zacatku skvele rozjizdi. Sice neni vylozene zlej, coz je skoda, chtelo to znej udelat vetsiho hajzlika, je ale neskutecne uzvanenej a vsechno silene okecava. A Vaughn je v tyhle roli perfektni a dokaze pobavit. Ono celkove se povedlo obsazeni, tlustej Giamatti nema chybu a Spacey se supermanovskym plastikem je paradni. Navic potesi malicky cameo brachy Slye. Takze celkove docela zabavnej vanocni film, kterej ale moh bejt o moc zabavnejsi. ()

Reklama

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to zatím jen v televizi, ale o to nejde jde o to že jsem se skvěle bavil.Musím přiznat že rodinné filmy z Ameriky fakt žeru.Nebo to jsou spíše filmy o vánocích.Tak tedy fakt žeru Americké vánoční filmy.Opravdu perfektní rodinná zábava s duem Vince Vaughn a Paul Giamatti co lepšího v tomto filmu může být?Já se opravdu moc bavil a těším se až to zase uvidím.(nejlépe o vánocích).80% ()

Redík 

všechny recenze uživatele

Snímek s velmi průměrným scénářem, nataženým skoro až na neuvěřitelné 2 hodiny, sází především na vánoční tématiku a osvědčené herce. Jenže to bylo málo! Nestačil na to ani sympaták Vince Vaugh, ani usměvavé krásky Rachel Weisz a Elisabeth Banks, ani roztomilý Paul Giamatti v roli Santy či záporák Kevin Spacey. Nejsem už malý kluk, abych se nechal strhnout jen atmosférou Vánoc a proto hodnotím tak jak hodnotím. ()

Vodny 

všechny recenze uživatele

Máme tady klaďase Santu, jeho zahořklého bráchu a zloducha Spaceyho, který je mimochodem hereckou ozdobou filmu. Ten zahořklý humor je chvílema fajn, ale většinu času mi příliš po chuti nebyl, Vaughn je až příliš ukecaný a stereotypní. Severní pól a celkově výprava mohla být lepší včetně triků se sáňkami. Něco mi v tomhle filmu chybí. Skřítkové se drží docela při zemi a nemá to tu správnou pohádkovou atmosféru. Humoru, kdy ze sebe prskáte jeden výbuch smíchu za druhým se mi nedostává a nebýt toho, že film až nečekaně příjemně odsejpá a má fajn konec, tak bych ho možná ani nedoporučil. Takhle je to celkem fajn záležitost, ale v ničem nenadchne. Mnohem zdařilejší variantou je pro mě Vánoční skřítek s neodolatelným Ferrellem. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Film byl zaslán do některých kin pod falešným názvem "Brotherly Love" (Bratrská láska). (HappySmile)
  • Clyde, kterého hrál Kevin Spacey, dostal od Santy Clause na Vánoce vytoužený Supermanův plášť. Spacey si v roce 2006 zahál Lexe Luthora ve filmu Superman se vrací. Tam má Kryptonian základnu na Severním pólu stejně Santa v tomto filmu. (HappySmile)

Reklama

Reklama