Reklama

Reklama

David Rice jako patnáctiletý žije v Ann Arboru v Michiganu, kde se zamiluje do své spolužačky Millie a dá jí skleněnou sněhovou kouli jako dar. Jejich spolužák, Mark Kobold, Davida šikanuje, vezme mu skleněnou kouli a hodí ji na zamrzlou řeku. David jde na řeku, ale propadne se pod ním led. Proud ho táhne pod ledem, ale najednou se ocitá v místní knihovně, a objeví tak svou schopnost „skákat“ neboli přemísťovat se v prostoru z jednoho místa na druhé během okamžiku. Ohromen svou novou schopností opouští svého násilnického otce a uteče z domova. O osm let později již dospělý David žije na vysoké noze díky tomu, že „skočil“ do bankovního trezoru a ukradl velké peníze. Jednoho dne ho v jeho bytě přepadne Roland Cox, což je velitel Paladinů, tajné společnosti náboženských fanatiků. Ti si slíbili, že vystopují a zabijí všechny „skokany“ (jumpery), protože jejich chování berou jako rouhání. Takové schopnosti, jaké mají jumpeři, má mít pouze bůh... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (838)

Madison 

všechny recenze uživatele

Rozmýšľala som nad 3*, ale keď si spätne vybavím krkolomný dej a neuveriteľne idiotský scenár, nemôžem ináč. Niekedy ma až ubíja pocit, akým inteligentne zábavným alebo premyslene dramatickým potenciálom by podobný infantilný námet mohol disponovať a namiesto toho ho tvorcovia sprznia na "blbústkový" a-k-o-ž-e blockbuster, ktorý divácku chuť ničím neokorení. Nenudí to, chvíľami spomínaná stupidita doslova vyráža dych a okrem pekných efektov to vážne nemá čím nadchnúť. Jednoznačný rozsudok pre scenáristu: za mreže. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Vitajte vo svete mojich guilty pleasures ;-). Scenár je typicky "goyerovský", ale od filmu cieleného na amerického teenagera som nečakal ani takúto vyťaženosť nápadu. Haydenovo herectvo sa obmedzuje na dve polohy: Epizóda II, teda imbecilné úsmevy a zamilované pohľady teľaťa hľadajúceho vemeno; a Epizóda III, teda pomerne presvedčivý hnev a znepokojenie (z čoho vyplýva, že by mal hrať iba naštvaných chlapíkov a nikdy nie komediálne a romantické úlohy). Našťastie od pol filmu už hrá iba Epizódu III, takže je polovicu stopáže znesiteľný. To dievča je nehorázne blbé, ale očné buľvy nezraňuje. Toľko k záporom. Zvyšok je proste fajn a zábavný - Limanova réžia má švih, akčné scény šlapú (hlavne súboj dvoch Jumperov), Jamie Bell prudko zvyšuje priemerný koeficient výskytu sympatických osôb na plátne a tie náznaky epickejšej mytológie jumperov ma vážne navnadili na prípadné pokračovanie. Výrazne ma teda mrzí len jediná vec: že celý film neodohrali úvodné mladšie vydania hrdinov, hlavne nevyužitosť čím ďalej pôvabnejšej AnnaSophie Robb naozaj bolí... Bavil som sa. Určite viac než na mamutoch, keď už to mám zaradiť do vlny tohtoročných jarných popcornov... ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Hayden Christensen, Jamie Bell a příběh o tom, že se dá cestovat i bez dopravních prostředků. Tedy alespoň do té doby, dokud po vás nezačne jít velmi nepříjemný Samuel L. Jackson. To pak je na čase buď rychle zdrhat, nebo to co nejrychleji skoncovat. Námět tohoto filmu mi přišel velmi zajímavý už hned, jak jsem se o něm dozvěděl. Ale pak jsem zhlédnutí tohoto filmu oddaloval. Až teď jsem se k němu dostal a musím konstatovat, že jsem nebyl vůbec zklamán. Tohle je velice zajímavý příběh o tom, že na světě existují jumpeři (skokani) a jejich lovci (paladini). Hayden Christensen si díky tomu, že je jumper, zachrání život, ale když už o své schopnosti ví, tak proč toho nevyužít k luxusnímu životnímu stylu. Ale ne vše není tak růžové. A tak se hlavní hrdina za pomoci dalšího sympaťáka v podobě Jamieho Bella rozhoduje vedoucího paladinů zničit. Je zde snad vše, co si můžete od zajímavého a atraktivního filmu přát. Sympatický hlavní hrdina, relativně zajímavý příběh a nechybí ani vydařené akční záběry. A záběry z nejrůznějších míst celého světa jsou už jen jakousi třešničkou na dortu. Já jsem si tenhle film prostě užil, líbil se mi, a neváhám udělit nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl téma JUMPERovského universa se mi zamlouvalo od chvíle co jsem se o něm doslechl. Námět byl skvělý, ale zdá se, že scénář (kdoví možná i předloha) už ne. Navíc se Limanovi nosná dějová linie rozpadala pod rukama a já jsem nedokázal na to přijít proč. Jakoby se zbytečně nechal unést pamětihodnostmi a krásnými záběry exotických lokací a to radši nechci zmiňovat hloupě konstruovanou milostnou linii místo, aby zkoumal to hlavní proč tenhle film vznikl (samozřejmě tím myslím "skákání" a Paladiny). Herecké výkony taky nejsou nic extra. Christensen jakoby pořád hrál patnáctiletého (buď to bylo schválně nebo byl tak špatný, to je jedno), Rachel Bilson je jen přívěšek a Samuel L. Jackson by udělal líp kdyby si oholil hlavu (aspoň by budil respekt). Snad jen Jamie Bell to všechno ustál bez šrámů na (mé) duši. Ale dost už hany. Je tam opravdu dost dobrých scén, aby to za vidění stálo a jako jarní jednohubka je JUMPER pořád příjemně stravitelný. Pokud ale chtějí přijít s dvojkou, silně doporučuji nového scénáristu. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Hop a je tu ... lidoop. Jenže inteligencí všechny postavy s čestnou výjimkou skokana-freestyle pohodáře Jamieho Bella nedosahují ani k dinosaurům. Christensensův looserovsky rozplizlý charakter se problematicky profiluje ve dvou sférách: zatímco v častých přehlídkách spodního prádla díky svým antické muskulatuře exceluje, ve zbytku se tváří jako štěňátko kokršpaněla v reklamě na Pedigree Pal, které doufá, že za ten žebravý pohled dostane granule. Pamatujete si někdo hru ze základky hop-skok-teď dost? Na Jumpera neskákejte, v té mělké a technicky špinavé kaluži vás čeká jen pokus o zombie romanci ( po tragédii jménem Rachel Bilson dlužím pokornou omluvu i Diane Kruger) a několikero atraktivních lokací, které vám Liman dokonale otráví. Za Jumpera by mu nabančil Jason Bourne i Pán a paní Smithovi. Kam ten Doug spěje...Vnadná reklama, vadný výrobek. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (30)

  • Štáb měl povoleno natáčení uvnitř Kolosea jen na tři dny a pod podmínkou, že žádné vybavení nebude ležet na zemi. Kvůli turistům probíhalo jen od 6:30 do 8:30 a od 15:30 do 17:30 - a jen s použitím přirozeného denního světla. (c.tucker)

Související novinky

Youtube chystá vlastní seriálový obsah

Youtube chystá vlastní seriálový obsah

18.10.2016

V Česku Youtube Red ještě nemáme, v Americe, Austrálii, Mexiku a na Novém Zélandě už si ale vylepšenou verzi Youtube užívají skoro dva roky. Správně tušíte, že se jedná o placenou službu bez reklam a… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Další Tři mušketýři

Další Tři mušketýři

05.04.2010

Úspěch Sherlocka Holmese přinutil studio Warner Bros. pátrat po dalších klasických námětech, které by bylo možné zpracovat podobně osvěžujícím způsobem a přiblížit je současnému publiku. Jedním z… (více)

Reklama

Reklama