Reklama

Reklama

Epizody(10)

Od osudné chvíle, kdy předstíral vlastní smrt, uběhlo už deset let a Dexter Morgan (Michael C. Hall) se ukrývá daleko na severu. Prosluněné prostředí kosmopolitního Miami vyměnil za ospalou atmosféru malého městečka hluboko v mrazivých lesích státu New York. Pod falešným jménem Jim Lindsay pracuje jako prodavač v místním obchodě se sportovními a loveckými potřebami. A dokonce i pro něho platí rčení, že pod svícnem bývá největší tma. Zatímco Dexter úspěšně potlačuje vnitřní temnou touhu propadnout vraždění, udržuje romantický vztah s šéfkou policie Angelu Bishopovou (Julia Jonesová). Ale ta není jedinou ženou jeho nového života. Dextrova sestra Debra (Jennifer Carpenterová) je sice dlouho po smrti, ale v bratrových představách žije dál a často s ním rozmlouvá. Přesto se zdá, že hlavní hrdina drží věci pevně v rukou. Dokud se mu na nich nečekaně neobjeví nová krev. Když do městečka dorazí za záhadných okolností jeho dospívající syn Harrison (Jack Alcott), Dexter se začíná bát, že dědičný „temný pasažér“ uvězněný hluboko v jeho nitru znovu udeří. (TV Prima)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (166)

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak konečně mám všech devět sérií Dextera za sebou. Byla to fakt neskutečná jízda, přátelé! Závěrečný přírůstek na to šel chytře, po těch letech změnil slunné a atraktivní prostředí floridského Miami za zasněžené a odlehlé městečko Iron Lake ve státě New York. A já jsem tuto změnu přivítal s otevřenou náručí. V nové deváté řadě se mi líbil ten modernější styl, pořád se zde vyskytovaly monology Dextera a z minulosti si to bralo dost, ale pociťoval jsem jisté inovace. Záporák zde konečně po kratší odmlce naháněl hrůzu, ono býti sériovým vrahem mladých dívek zní už na papíře dost mrazivě, ale hlavní představitel tohoto antagonisty zde po herecké stránce rozehrál mistrovskou šachovou partii. Asi patřím do menšiny, ale postava Harrisona na mě vůbec nepůsobila rušivě, ba naopak fungovala jako bezchybný katalyzátor jednotlivých vedlejších linek. Jinak závěrečné díly nabídly podívanou, kdy se atmosféra dala doslova a do písmene krájet. Jasně, pár nelogičností spatřilo světlo světa, na druhou stranu to rozhodnutí autorů, jak zakončit příběh této diváky milované postavy, považuji za zdařilý. A to je hlavní. Za mě 8/10 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z mého pohledu to vypadalo tak, že měli tvůrci po celou devátou sérii problém s udržením setrvalé kvality. Jednotlivé epizody na mě působily značně odlišným dojmem, což se odrazilo na jejich hodnocení, a vše dokonalo to holé neštěstí, které na mě bylo vypuštěno v podobě finálního dílu. Můj výsledný dojem po shlédnutí deváté řady je, i přes hodnocení vyjádřené hvězdičkami, takový, že tato záležitost neměla být natočena. Závěr osmé série mě opravdu naštval a sotva po deseti letech vychladnu, přijde ještě horší pecka. / Poučení: Chceš si užít parádní seriál? Dej si Dextera a vynech osmou a devátou řadu. ()

Reklama

asinus 

všechny recenze uživatele

Dexter si návratem po osmi letech ostudu tak tak neuřízl, za tu štrapáci ale tenhle comeback nestál. Michael C. Hall je pořád naprosto senzační. Bohužel už někde od šesté/sedmé série to bylo v podstatě jediné pozitivum seriálu a platí to i nadále. Až do konce jsem doufal, že za myšlenkou na Novou krev stál nějaký slušný nápad, jak napravit hořkokyselé rozuzlení osmé série. No, nebyl. A troufnu si říct, že ani na papíře to tak nemohlo vypadat. Celý děj apendixu pohání příliš neuvěřitelné náhody a příliš idiotské chování protagonistů. A úplně ve stejném duchu tvůrci v tentokrát už definitivně poslední epizodě tak nějak bez výrazu vyškytnou také definitivně poslední hřebíček do rakve kdysi sympaticky provokativního seriálového počinu. Jestli je to lepší než předchozí zakončení, tak jenom o vlásek. 50 % z nostalgie. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Tvůrci několik let čekali, přesunuli Dextera z Floridy pěkně do chládku a ve finále natočili něco, co se nezdráhám nazvat kočkopsem. Prostě takový to pokračování, který je pořád koukatelný, s relativně slušnou akcí, ale zoufale tomu chybí ta inovace a drajv, která Dextera doprovázela několik prvních sezón. Ty poslední za moc nestály a tahle to rozhodně nijak nevylepšila. Ani s tím hloupým, ale aspoň jasným koncem. A pokud si kladete otázku, tak jako já, proč bylo tohle pokračování natočeno, tak absolutně netuším. Na to se budete muset režiséra zeptat sami. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlastně tady nevidím žádný výrazný kvalitativní posun oproti předešlým dvěma skomírajícím řadám. Dexter už definitivně ztratil svou původní identitu zvráceného ale zásadového zabijáka, který jedná vždy chladnokrevně a logicky. A tím zmizelo celé kouzlo. Kdyby mě alespoň nemučila protivná postava neustále držkující Debry... ()

Galerie (238)

Zajímavosti (14)

  • Zbraň, kterou Dexter (Michael C. Hall) zandavá do držáku u sebe v obchodě, je malorážka CZ 457 České zbrojovky Uherský Brod. (veronikajel)

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Reklama

Reklama