Reklama

Reklama

Skutečný příběh zdravotníka amerického letectva U.S. Air Force, Williama H. Pitsenbargera, jehož statečnost zachránila ve Vietnamu desítky životů. V roce 1966 se poblíž Saigonu odehrála jedna z nejkrvavějších bitev vietnamské války. Během záchranné mise 11. dubna se jednadvacetiletý medik přezdívaný Pits rozhodl dobrovolně opustit relativní bezpečí záchranného vrtulníku, aby pomohl vojákům na zemi. S neobyčejnou odvahou a odhodláním osobně zachránil a dopravil do bezpečí více než 60 mužů 1. pěší divize americké armády. Poté, co mu bylo nařízeno využít místo v posledním vrtulníku, odmítl a zůstal se zbytkem armády uprostřed těžké palby. O 32 let později dostane ambiciózní byrokrat z Pentagonu Scott Huffman na starost dokončení posudku, který má rozhodnout, zda údajné hrdinské činy vojáka Pitsenbargera zaslouží nejvyšší ocenění za statečnost – Medaili cti. Huffman sbírá svědectví armádních veteránů, kteří byli přímými účastníky bitvy. Během jeho vyšetřování vyplouvají na povrch závažné utajované skutečnosti, jejichž zveřejnění může Scotta stát víc než jen kariéru… (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (107)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Velmi pekna a smutna drama,ktora nie je doslovne,ze vojnova,necakajte velke bojove sceny a podobne,je to podla skutocnej udalosti,ktora sa odohrala pred viac ako tridsiatimi rokmi vo Vietname,kde sa jeden letec zachoval ako hrdina a zachranoval zivoty vojakov,ktorych ani nepoznal a nemusel to ani urobit,no urobil a zomrel pri tom,no nebol za to oceneni najvyssou cenou za statocnost a tak sa toho ujme po tak dlhej dobe jeden clovek z ministerstva obrany,aby to vysetril,herecke vykony su na urovni,cele to pekne ubieha a dve hodiny su raz-dva fuc,aj som si poplakal pri sledovani tohto filmu...:-) ()

Lacike

všechny recenze uživatele

Neskutočne nezáživný príbeh o posmrtnej zmene vyznamenania pre dávno mŕtveho vojaka. Je to síce natrieskané starými hviezdami vo vedľajších úlohách, ale samotný prípad mi pripadal rovnako nezaujímavý a jeho význam nepochopiteľný ako pre hlavného hrdinu, ktorý sa ním musí nedobrovoľne zaoberať. Po trištvrť hodine som to vypol. ()

Reklama

fisus 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapuje to nízké hodnocení tady (65%) a celkem malý počet hodnotících (169). Mě osobně tenhle příběh pohltil a bavil. Nečekejte žádná válečná jatka nebo spoustu akce. Je to jen příběh jednoho vojáka, který se obětoval pro jiné a to je vždy lákavé téma pro hollywoodské filmaře. Za mě poctivé 4 hvězdy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $2,949,212Tržby Celosvetovo $3,331,111▐ Námet a teda dráma o vojnových veteránoch zaujme, slušné obsadenie, občas to šuchne o emócie ale určite v zručnejších rukách by sa z toho dalo vyždímať viac. /60%/ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Na radny valecny film to neni spatne.Ma to silny a nezapomenutelny pribeh z vietnamske valky a nasledujici prekvapeni.Z minulosti se vynoří pár silnějších motivů, třeba osudové předstírání smrti na bojišti nebo jeden chybný výpočet zrodivší masakr, zato však současnost včetně jímavého sblížení vyšetřovatelovy rodiny s rodiči mrtvého medika u společné modlitby už vyloženě atakuje hranici vyděračského kýče. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • V skutočnosti sa na evakuácii ranených podieľala helikoptéra typu Kaman HH-43 Huskie, nie vietnamskou vojnou preslávená Bell UH-1 Iroquois. (MikaelSVK)
  • Název The Last Full Measure odkazuje na významný projem Abrahama Lincolna. Lincolnova krátká řeč byla pronesena při inauguraci Národního vojenského hřbitova v Gettysburgu, čtyři a půl měsíce poté, co armády Unie porazily Konfederaci v bitvě u Gettysburgu. (Michnak)
  • Součástí závěrečného ceremoniálu bylo rovněž povýšení Williama H. Pitsenbargera (Jeremy Irvine) na hodnost štábního seržanta. (Michnak)

Související novinky

De Niro s Malkovichem v produkci Petra Jákla

De Niro s Malkovichem v produkci Petra Jákla

16.02.2021

Po skončení natáčení Jana Žižky se režisér a producent Petr Jákl začal více věnovat zahraničnímu filmovému trhu. Po svých producentských počinech Best Sellers s Michaelem Cainem, Axis Sally s Alem… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Reklama

Reklama