Reklama

Reklama

Život sportovního redaktora Erika Kermana (Josh Hartnett) lze přirovnat k napínavému zápasu - rychlý rozjezd, mnoho překvapivých zvratů a dramatický závěr. Jednoho dne se však rozhlédne a zjišťuje, že byl ze středu dění postupně vykázán na střídačku. Záchrana přichází jako blesk z čistého nebe. Jeho příběh na titulní stranu se mu začíná rýsovat před očima…Erik věří, že našel zapomenutou boxerskou legendu Roberta Satterfielda (Samuel L. Jackson),o kterém si všichni myslí, že je mrtev. Strhující příběh „šampióna“, který skončil na ulici, vynáší jeho pohasínající hvězdu na výsluní. Bohužel je jen otázkou času, kdy se ukáže, že jeho touha vystoupit ze stínu úspěšného otce, byla silnější než snaha ověřit si fakta. Z honu za úspěchem se stává osobní výprava, kde je zkoušce podroben reportérův vztah k rodině i jeho životní priority. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

70%. Není to tak špatné. Sice nic závratného, ale Jackson hraje šíleně (jeho hlas mi vubec nevadil, spíše mě bavil). Je to, ale toršku nedotažené, nicméně jako oddychovka dobré. O sportovní film se určitě nejedná, spíše se to pohybuje na hraně dramatu a rodinného filmu. Mělo se to ale zaměřit na jedno nebo druhé, pak by to bylo zajímavější. Takto to působí rozpolceně a neuceleně. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh o lidskosti, zodpovědnosti, porozumění a hlavně nástrah života. Citové drama se nese v pomalejším hávu což může leckoho nudit, ale velice silný příběh rozhodně předčí všechna očekávání. Moralita vynáší na světlo soukolí všech neduhů a snažení něco v životě udělat a upozorňuje na překážky i omyly doby a v sobě samém. Možná je takovéto zobrazení děje pro někoho složité, ale na druhou stranu je tu zase vše podstatné a hlavně důležité. Snímek je tak na hranici ponurosti a dramatu s tragédií života. Na jedné straně sportovní novinář snažící se udělat článek pro potěšení svého šéfa a dokázání svých kvalit a na straně druhé bezdomovec s nálepkou bývalého boxerského šampiona se kterým se ani obyčejný člověk nemazlí. Snímek vede k zamyšlení po všech stránkách. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Pištící Samuel L. Jackson a dumající Josh Hartnett. Ani po pomalu se vlekoucích dvou hodinách nechápu tu dokola omílající spojitost vztahů otce se synem napříč generacemi. Některá moudra jsou po lehkém zamyšlení dost pitomá a sám film jich pár stihne i vyvrátit. Příběh to není špatný a druhá hodina aspoň nabere trochu na dramatičnosti. Filmu by slušelo víc emocí, ale novináři asi musí být bez emocí a objektivní, tak se to bohužel asi přeneslo do filmu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, ale hrozně naivní film. V podstatě všechno, co se před námi odehraje, má jediné poselství- "dělej všechno tak, aby tvůj syn mohl být na tebe pyšný". Josh Hartnett hraje dobře a asi jen těžko se dá shazovat výkon Samuela L. Jacksona, i když to jeho pískání ala slavík v krku si mohli tvůrci odpustit. Vadily mi ale věci, nad kterými zjevně nikdo nepřemýšlel- bezdomovci obvykle docela smrdí, netřeba popisovat proč tomu tak je. Nezdálo se ale, že by blízkost Champa (třeba v autě, u oběda, na boxu) nějak urážela Harnettův nos. A pak to šílené moralizování, které v podstatě vyplnilo druhou půlku filmu. Zkrátil bych to o dvacet minut a vystříhal všechny (rádoby) slzotvorné scény Erika se synem, hlavně tu ptákovinu ve škole. Po šedesáti minutách jsem si říkal, kam to sakra teď může pokračovat, čím ještě příběh může překvapit. A hle, opravdu to nabralo nečekaný směr, když Champ nebyl vlastně Champ. Z ženských postav bych vyzdvihl krásnou Rachel Nichols, která ale bohužel nedostala moc prostoru a ani zamýšlený románek s Erikem nakonec nevyšel. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Velice dobře udělaná oddechovka na kterou se velice dobře koukalo. Možná trošku varování pro všechny naše minulé olympijské medailisty a mistry světa, kteří už teď často žijí v docela krušných podmínkách...ale to jen tak na okraj. Co člověka zaujme je fantastický výkon S. L. Jacksona, kterého byste sotva poznali a to nemluvím jen o vzhledu, ale i o jeho projevu. Pro mne příjemné překvapení.... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • V budově společnosti Showtime je možné vidět plakáty jejich úspěšných seriálů Dexter (od r. 2006) a Tráva (od r. 2005). (Stanley619)
  • Při dialogu v čase mezi 9:17 až 11.00 je na ploše monitoru v pozadí prohlížeč Seznam. (ČSFD)
  • Předlohou pro postavu Erika Kerna (Josh Hartnett) byl novinář Los Angeles Times John Joseph Moehringer. Případ s falešným Bobem Satterfiledem nakonec neměl nijak závažný dopad na jeho kariéru. Moehringer se v roce 2000 stal dokonce držitelem Pulizerovy ceny. (Candice)

Reklama

Reklama