Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mumie se musí zbavit svého prokletí! Při rekonstrukci Louvru je objeven sarkofág se vzácně zachovanou mumií. Odborníci, pod vedením Gleny Spencerové, začnou mumií okamžitě zkoumat a pomohou tak uvolnit fantoma, který se začne v noci procházet po Louvru… cosi hledá. Při stavebních pracích provalí stavbaři díru do domu v těsné blízkosti paláce. Právě v něm zemřela babička Lisy, její jediný blízký člověk. Lisa se dírou dostává v noci do Louvru a setkává se s Belphegorem – Fantomem Louvru, o kterém kolují nejrůznější zvěsti již od roku 1935. Tehdy profesor Desfontaines přivezl z Egypta mumii, která ho stála život. Skeptický ředitel Louvru zprvu odmítá věřit báchorkám očividných svědků – nočních hlídačů, z nichž někteří „na příkaz“ Belphegora zemřou, ale nakonec povolá bývalého policejního inspektora Verlaca, který již před lety vyšetřoval řádění Fantoma Louvru. On, na rozdíl, od ředitele ví, že Fantom Louvru existuje a že o cosi usiluje. Dokud to nezíská, nebude v chodbách Louvru bezpečno... Francouzský film Bélphegor: Fantom Louvru byl inspirován němým filmem režiséra Henriho Desfontainese Belphégor z roku 1925 a slavným stejnojmenným seriálem z roku 1965. Režisér Jean-Paul Salomé obsadil do hlavní role Lisy, do níž se Fantom Louvru vtěluje, krásnou Sophii Marceauovou, a do role jejího partnera Frédérica Diefenthala, známého ze série komedií Taxi. V úloze penzionovaného komisaře se setkáme s charismatickým Michelem Serraultem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

quinnman 

všechny recenze uživatele

Fantom Louvru NENÍ horor! Nepochopení tohoto faktu je možná příčinou tak nízkého hodnocení. Je to tajemný film s výtečnou atmosférou, kterou nenarušují tak "moderní krvavé stříkance". Za to jsem autorům vděčný. Navíc mě film ihned zaujal svou skvělou hudbou mixující egyptské motivy s moderními. Tento film rozhodně stojí za zhlédnutí. ()

Sir Ludvig odpad!

všechny recenze uživatele

Ano, dal som sa zlákať účasťou Soprhie Marceau a v televíznom programe nálepkou mystický thriller. Nebudem vymenúvať prečo je tento film zlý. Napokon, každý aspoň MINIMÁLNE súdny divák ho označí ako "totálnu sračku". Naozaj, toto je prvý film, ktorý neodporúčam pozerať úplne každému. Neverím, že existuje divák, ktorý by hodinu a pol venovanú tomuto filmu nepokladal za úplne stratený čas. To už radšej potom hľadieť do steny... ....ČO MA ALE NA TOMTO FILME ZAUJALO, JE HODNOTENIE CINEMY - 60 PERCENT, RÁD BY SOM VEDEL ZA ČO A AKO TO OBHÁJILI...ALE KAŠAŤ NA TO - POMO SA PRIDAL BRILANTNÝM VýROKOM - "toto je najhorší francúzky film aký som kedy videl" - má to znamenať, že všetky francúzke filmy majú automaticky aspoň 60 percent? -----------Nech je ako je, ak ste to nevideli, vo vlastnom záujme nestrácajte s týmto snímkom čas - nie je totiž natoľko zlý, aby stál za vašu pozornosť. Je to iba priemerný trapas..... ()

Reklama

WolfR 

všechny recenze uživatele

Laciný, nudný, Francouzský snímeček, který se odehrává, povětšinou v muzeu Louvre a hraje tam skvělá Sophie Marceau, která byla asi, ale trošku mimo když vzala tuhle roli. Jak si vůbec tvůrci mohli dovolit dát na tohle nálepku horor?! To fakt nechápu. Naprostá bezatmosférická hovadina natočená televizním patlalem a se scénářem, který zřejmě psala opice. 1 hvězda. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Je až neuveriteľné, koľko nezmyslov a nereálností môže byť v jednom filme. Začína to zaujímavo, no akonáhle sa objaví ten digitálny červený duch, je vám jasné, na čom ste. Ďalej už to je len horšie. Postupne úplne prestávate chápať, čo sa vo filme deje a rozhodne to nie je tým, že by bol dej zložitý. Je dosť zaujímavé, že si Sophie so svojou babičkou len tak chodia v noci do Louvru, bez toho, aby si niečo všimli početní strážnici (buď naživo, alebo aspoň na monitore). A samotný duch a záverečný rituál sa prieči všetkým princípom logiky. Neviem čo z tohto malo vzniknúť – horor, thriller alebo vážny film o histórii, no v konečnom dôsledku to nie je nič z toho. Je nepochopiteľné, prečo sa na to dala nahovoriť Sophie Marceau. Scéna, keď sa plieska o steny... To vážne klesla až tak hlboko? ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak premyslam nad tym, co viedlo Sophie Marceau alebo Julie Christie k tomu, aby si zahrali v tomto filme. Mozno peniaze, ale mozno aj namet filmu, ktory ich zrejme zaujal, avsak keby vedeli, aka blbost z toho vzijde, nie som si isty, ci by tieto ulohy v tomto filme zobrali. Nakoniec pri oboch znamych hereckach su to jedine cierne stvorceky vo filmografiach na CSFD. Reziser Jean-Paul Salomé tento film pokazil tak, ako sa len dalo. Nielenze triky posobili ako z nejakeho lacneho fantasy serialu, ale aj ten nezazivny a nudny dej urobili svoje a ja som sa tesil na zaver filmu. Jednu hviezdicku davam za Sophie Marceau... 02.07.2010 ________ Sophie Marceau - (Lisa) +++ Michel Serrault - (Verlac) +++ Frédéric Diefenthal - (Martin) +++ Julie Christie - (Glenda Spender) +++ Jean-Francois Balmer - (Bertrand Faussier) +++ Patachou - (Genevieve) +++ Lionel Abelanski - (Simonnet) +++ Francoise Lépine - (Suzanne Dupré) +++ Hudba: Bruno Coulais +++ ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo ve francouzském městě Paříž. (GASTON73)

Reklama

Reklama