Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mumie se musí zbavit svého prokletí! Při rekonstrukci Louvru je objeven sarkofág se vzácně zachovanou mumií. Odborníci, pod vedením Gleny Spencerové, začnou mumií okamžitě zkoumat a pomohou tak uvolnit fantoma, který se začne v noci procházet po Louvru… cosi hledá. Při stavebních pracích provalí stavbaři díru do domu v těsné blízkosti paláce. Právě v něm zemřela babička Lisy, její jediný blízký člověk. Lisa se dírou dostává v noci do Louvru a setkává se s Belphegorem – Fantomem Louvru, o kterém kolují nejrůznější zvěsti již od roku 1935. Tehdy profesor Desfontaines přivezl z Egypta mumii, která ho stála život. Skeptický ředitel Louvru zprvu odmítá věřit báchorkám očividných svědků – nočních hlídačů, z nichž někteří „na příkaz“ Belphegora zemřou, ale nakonec povolá bývalého policejního inspektora Verlaca, který již před lety vyšetřoval řádění Fantoma Louvru. On, na rozdíl, od ředitele ví, že Fantom Louvru existuje a že o cosi usiluje. Dokud to nezíská, nebude v chodbách Louvru bezpečno... Francouzský film Bélphegor: Fantom Louvru byl inspirován němým filmem režiséra Henriho Desfontainese Belphégor z roku 1925 a slavným stejnojmenným seriálem z roku 1965. Režisér Jean-Paul Salomé obsadil do hlavní role Lisy, do níž se Fantom Louvru vtěluje, krásnou Sophii Marceauovou, a do role jejího partnera Frédérica Diefenthala, známého ze série komedií Taxi. V úloze penzionovaného komisaře se setkáme s charismatickým Michelem Serraultem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Francouzské filmy jsem vždy měl rád, i když je pravda, že spíše ty ze sedmdesátých a osmdesátých let. Zejména tehdejší komedie či snímky s legendární Belmondem u mne vystřelily vždy k nejvyšším příčkám. Novější počin z roku 2001 s názvem Belphegor: Fantom Louvru jsem si doma pustil zejména kvůli herečce, která obsadila hlavní roli. Tou byla rozkošná Sophie Marceau, i když v tomto filmu mi připadal nějaká vyzáblá. Daleko větším průšvihem byl ale děj snímku, který neměl hlavu ani patu. Střihači asi nasávali ve studiu hodně silné francouzské víno, scénárista se držel pouze otřepaného klišé a nic zajímavého nevymyslel, triky na mne vůbec nepůsobily, takže mi fantom nepřipadal strašidelný ale spíše jako maminka, která mi přišla dát do postele dobrou noc a celkově mne kromě krásné Sofie nic nezaujalo. Vše začalo roku 1932, kdy byla v Egyptě objevena mumie vysokého starověkého hodnostáře - pokolikáté už - a její objevitel ji dovezl do Evropy a sám při cestě lodí zemřel, stejně jako její posádka. Střih a přenesli jsme se do přelomu tisíciletí a do pařížského muzea v Louvru. Zde po letech mumie ožila, když se muzeum rekonstruovalo a duch mrtvého se přesunul do těla Lisy, kterou si zahrála Sofie. Kráska tak získala nadpřirozené schopnosti a po nocích se toulala po Louvru, přičemž zabila několik strážných, kteří se fantoma neúspěšně snažili chytit. Mrtvý egypťan sbíral různé artefakty, potřebné k tajnému rituálu, díky němuž se měl odebrat v pokoji konečně do říše mrtvých. Byl jsem tedy zvědav, jestli se podaří fantomovi v klidu odejít, nebo zda to někdo odskáče - ať už Lisa nebo mladík Martin, kterého si zahrál také známý francouzský herec Fréderic Diefenthal, nebo hlavní vyšetřující policista Michel Serrault nebo třeba ředitel muzea Jean-François Balmer, kterého jsem si pamatoval zejména z filmu Policajt nebo rošťák s Belmondem. Bohužel ani slušné herecké obsazení nezachránilo úplně špatný scénář, laciné efekty působily směšně a děj skomíral tak dlouho až umřel. Vlastně se mi kromě Sofie líbily jen ukázky z výstavby Louvru s typickou pyramidou a jinak nic. Zkrátka Belphegor: Fantom Louvru je ztracených 93 minut vašeho života a ode mne získal jen jednu belphegorovu hvězdu *. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

tenhle film jsem viděla kdysi, a jsem ráda,že jsem se k němu dostala i dnes.Proč?Protože má tak akorát fantasy.Líbila se mi babička Lisy a je škoda že ji nechali zemřít moc brzy.Líbily se mi efekty,žádné flákání divákem o zem....jakože padne když vidí všelijaká monstra .Užívala jsem si kameru.Statické záběry, kdy nevypustí na plac kameramana s kamerou na rameni  a ten se tam plácá jako by měl tanec sv.Víta......a lovíte  herce v prostoru.Užila jsem si úžasný český dabing.Kdy po dlouhé době nepřeřvala hudba a ruchy mluvené slovo!A nakonec krásná Sophie a sympaťák Diefenthal  si sedli.A dokonce byli profíci i ti co dělali v pozadí křoví.A namixované ozvučení. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak premyslam nad tym, co viedlo Sophie Marceau alebo Julie Christie k tomu, aby si zahrali v tomto filme. Mozno peniaze, ale mozno aj namet filmu, ktory ich zrejme zaujal, avsak keby vedeli, aka blbost z toho vzijde, nie som si isty, ci by tieto ulohy v tomto filme zobrali. Nakoniec pri oboch znamych hereckach su to jedine cierne stvorceky vo filmografiach na CSFD. Reziser Jean-Paul Salomé tento film pokazil tak, ako sa len dalo. Nielenze triky posobili ako z nejakeho lacneho fantasy serialu, ale aj ten nezazivny a nudny dej urobili svoje a ja som sa tesil na zaver filmu. Jednu hviezdicku davam za Sophie Marceau... 02.07.2010 ________ Sophie Marceau - (Lisa) +++ Michel Serrault - (Verlac) +++ Frédéric Diefenthal - (Martin) +++ Julie Christie - (Glenda Spender) +++ Jean-Francois Balmer - (Bertrand Faussier) +++ Patachou - (Genevieve) +++ Lionel Abelanski - (Simonnet) +++ Francoise Lépine - (Suzanne Dupré) +++ Hudba: Bruno Coulais +++ ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Laciný, nudný, Francouzský snímeček, který se odehrává, povětšinou v muzeu Louvre a hraje tam skvělá Sophie Marceau, která byla asi, ale trošku mimo když vzala tuhle roli. Jak si vůbec tvůrci mohli dovolit dát na tohle nálepku horor?! To fakt nechápu. Naprostá bezatmosférická hovadina natočená televizním patlalem a se scénářem, který zřejmě psala opice. 1 hvězda. ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Asi se tu každý díváme na něco jiného. Já měl tuhle hororovou komedii hrozně rád. Netuším, jak to zní v dabingu, ale v originále jsem se skvěle bavil. (Hlavně tak zírám na to, jak tu tu lidi hodnotí... to snad muselo mít stejně kvalitní dabing jako Buffy. Což by ovšem zcela vysvětlovalo všechny reakce.) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo ve francouzském městě Paříž. (GASTON73)

Reklama

Reklama