Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mumie se musí zbavit svého prokletí! Při rekonstrukci Louvru je objeven sarkofág se vzácně zachovanou mumií. Odborníci, pod vedením Gleny Spencerové, začnou mumií okamžitě zkoumat a pomohou tak uvolnit fantoma, který se začne v noci procházet po Louvru… cosi hledá. Při stavebních pracích provalí stavbaři díru do domu v těsné blízkosti paláce. Právě v něm zemřela babička Lisy, její jediný blízký člověk. Lisa se dírou dostává v noci do Louvru a setkává se s Belphegorem – Fantomem Louvru, o kterém kolují nejrůznější zvěsti již od roku 1935. Tehdy profesor Desfontaines přivezl z Egypta mumii, která ho stála život. Skeptický ředitel Louvru zprvu odmítá věřit báchorkám očividných svědků – nočních hlídačů, z nichž někteří „na příkaz“ Belphegora zemřou, ale nakonec povolá bývalého policejního inspektora Verlaca, který již před lety vyšetřoval řádění Fantoma Louvru. On, na rozdíl, od ředitele ví, že Fantom Louvru existuje a že o cosi usiluje. Dokud to nezíská, nebude v chodbách Louvru bezpečno... Francouzský film Bélphegor: Fantom Louvru byl inspirován němým filmem režiséra Henriho Desfontainese Belphégor z roku 1925 a slavným stejnojmenným seriálem z roku 1965. Režisér Jean-Paul Salomé obsadil do hlavní role Lisy, do níž se Fantom Louvru vtěluje, krásnou Sophii Marceauovou, a do role jejího partnera Frédérica Diefenthala, známého ze série komedií Taxi. V úloze penzionovaného komisaře se setkáme s charismatickým Michelem Serraultem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Juto 

všechny recenze uživatele

Film nie je nikdy napínavý alebo pútavý na sledovanie, aj preto, že sa zdá, že má problém zvoliť správny prístup. Niekedy film zvolí ľahký a menej seriózny prístup, zatiaľ čo v iných sa očividne snaží byť dobrým strašidelným hororom. To je väčšinou dôvod, prečo film jednoducho nefunguje na žiadnej úrovni. 1/10 ()

quinnman 

všechny recenze uživatele

Fantom Louvru NENÍ horor! Nepochopení tohoto faktu je možná příčinou tak nízkého hodnocení. Je to tajemný film s výtečnou atmosférou, kterou nenarušují tak "moderní krvavé stříkance". Za to jsem autorům vděčný. Navíc mě film ihned zaujal svou skvělou hudbou mixující egyptské motivy s moderními. Tento film rozhodně stojí za zhlédnutí. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu jsem dlouho přemýšlela, co tím chtěli filmoví tvůrci sdělit divákovi. Mě, kromě údivu nad tou stupiditou, nesdělili absolutně nic. Dávám 2 hvězdičky jenom proto, že tam hrála bývalá hvězda JULIE CHRISTIE a mladičká Sophie Marceau, od obou hereček jsem si slibovala více. No ale udělej z blbosti rozum, když ho tam není ani za mák. Trochu efektu tam bylo připomínající "horrorek", ale to je tak určitě vše, co by se o tom braku dalo říci. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Belphégor začíná poměrně zajímavě, ale bohužel jako většina filmů podobného tématu, ke konci ztrací "koule" a je poměrně dost nudný. I když efekty jsou moc dobré, Francouzi určitě uměj, ale tady je talent poměrně promarněnej. KAždopádně musím pochválit Diefenthala kterej je sympatickej a umí své role zahrát bez větších problémů. To samé MArceau která je na svůj věk poměrně sexy. Další super věc je rozhodně kamera která je výborně ostrá a zatraceně pěkně barvitá. No nic Belphegor měl rozhodně navíc než na podprůměrnou blbůstku která se odehrává bohužel jen na jednom místě. Nuda. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ten film začíná dobře, probíhá blbě a končí debilně. Digitální triky zcela shazují celý film a jakýkoliv pokus o atmosféru. Pořád mi vrtalo hlavou proč vlastně vůbec chtěl někdo něco takového natočit a pak mě napadlo jedno. Jen dva roky pře dtímhle někdo natočil Mumii, snaha přiživit se na ni a neudělat to přímo okatě je snad jediné, co mě napadlo jako ucházející důvod. Když víš, že točíš blbý film, obsaď Sophie Marceau. Ten film blbým zůstane, ale alespoň v něm bude na co koukat. Tedy, tu jednu hvězdičku za Sophie. I když se vlastně nemusela nijak moc snažit ji dostat, na rozdíl od filmu si ji zaslouží. Pokud Belphegor, tak raději ty rakouské. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo ve francouzském městě Paříž. (GASTON73)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno