Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1962, Baltimore, USA. Obtloustlá středoškolačka Tracy Turnblad (Nikki Blonsky) navzdory svým nepřehlédnutelným tělesným rozměrům miluje tanec a sní o tom, že se stane hvězdou televizní taneční show Cornyho Collinse (James Marsden). Na cestě za splněním svého snu ji sice podporuje otec Wilbur (Christopher Walken), ale Tracy musí překonat řadu překážek, které nesouvisejí jen s jejími tělesnými proporcemi: počáteční odpor své podobně tělnaté matky Edny (John Travolta) nebo nenávist televizní producentky Velmy (Michelle Pfeiffer) a její protěžované dcery. Tracy pak dokonce začne bojovat i s rasovou segregací, která ve společnosti vládne. (Damiel)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (298)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marc Shaiman: 1. Good Morning Baltimore - Nikki Blonsky ,2. The Nicest Kids in Town - James Marsden ,3. It Takes Two - Zac Efron ,4. (The Legend of) Miss Baltimore Crabs - Michelle Pfeiffer ,5. I Can Hear the Bells - Nikki Blonsky ,6. Ladies' Choice - Zac Efron ,7. The New Girl in Town - Brittany Snow ,8. Welcome to the 60s - Nikki Blonsky/John Travolta ,9. Run and Tell That - Elijah Kelley ,10. Big, Blonde and Beautiful - Queen Latifah ,11. Big, Blonde and Beautiful - John Travolta/Michelle Pfeiffer ,12. You're Timeless to Me - John Travolta/Christopher Walken ,13. I Know Where I've Been - Queen Latifah ,14. Without Love - Zac Efron, Nikki Blonsky/Elijah Kelley/Amanda Bynes ,15. It's Hairspray - James Marsden ,16. You Can't Stop the Beat - Nikki Blonsky/Zac Efron/Amanda Bynes ,17. Come So Far (Got So Far to Go) - Queen Latifah/Nikki Blonsky/Zac Efron ,18. Cooties - Aimee Allen ,19. Mamm, I'm a Big Girl Now - Nikki Blonsky/Marissa Jaret Winokur/Rikki Lake , ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Tahle ujetá parodie na všechno v čele s vedením, kteří původním filmů jsou tváře, je tak hrozně absurdní, až je to krásné. Zasadit do populární píčoviny vztah k rasismu a obezitě, je neuvěřitelné a já stále koukám a nedokážu uvěřit. Vnímavější divák uvidí nejen krásnou stupiditu, ale i podstatu její, což je prostě krásné a mě se to fakt líbí! ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Komediálně muzikální retro s hvězdami filmového nebe dne minulých a možná i budoucích. Přehlídka vytříbeného humoru, který vedle retro písniček pobaví a zvedne náladu. Což je nejsilnější vlastnost celého snímku, nic vám tak dobře nezlepší náladu jako pár minut sledování cesty Niki Blonsky na trůn nejlépe zpívající baculky v Baltimoru. Velmi příjemné postavy, které krom potvory, hrané úžasnou a stále krásnou Michelle Pfeiffer, potěší každého diváka svým milým vzezřením a humorem. Hvězdy jsou zdě velké. Přes Michelle Pfeiffer, která opět hraje jak nejlépe umí, Christopher Walken, jako vždy příjemně, Johna Travoltu, který je k nepoznání změněn až po miláčka Ameriky, Queen Latifah. Hlavní příběh se motá kolem Nikki Blonsky a překrásné a nejlépe retro stylizované postavy hrané Amandou Bynes. Opravdu je na co se dívat a hromadu příjemných písniček nezkazí ani slabší druhá půlka, v které se už možná nebudete trhat smíchy, ale režisér jemně nakousne vážné téma a to filmu trochu ubere na kvalitě. Přesto jde o zvedač nálady pro každého milovníka muzikálů a retra. Jen do toho, zvony zvoní... ()

Dellamorte

všechny recenze uživatele

Parádna odpoveď na " GREASE " J3V do toho nasiakol nostalgicky , ale Walken má dorazenú tanečnú školu - AHA - http://www.youtube.com/watch?v=Y6MT20SW9Z0 .... ale to fakt má ! ( ako aj Ja ).F..S. odbytok ignoruje ! Každopádne príjemný tanečný večer niekedy otváram práve ním. Milujem ho - vlastne obi3och ! Ostatné už bolo vykecané. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Priemerny muzikal, ktory ma nijak nenadchol, ale pribeh a myslienka filmu sa mi celkom pacili. Cely film som sa snazil pochopit, preco je Travolta prezleceny za tucnu zenu, akoby to mala byt akasi blazniva komedia, ocakaval som nejake humorne sceny, ale nic take tam nebolo a odpovede som sa ani nedockal, takze Tracyinu matku Ednu mohla hrat ktorakolvek herecka, ktora by sa naucila tancovat. Par pesniciek sa mi pacilo, ale zial drviva väcsina na mna nijak nezaposobila a mozno aj preto som sa trochu nudil. Najviac sa mi pacil prichod mojej oblubenej, ale demonickej Michelle Pfeiffer na scenu, ktoru som 4 roky v kine nevidel, okrem nedavno videneho HVIEZDNEHO PRACHU (2007). Zatial je u mna z muzikalov na vrchole rebricku jednoznacne MOULIN ROUGE (2001).... 08.10.2008 ______ Nikky Blonsky - (Tracy Turnblad) +++ John Travolta - (Edna Turnblad) +++ Michelle Pfeiffer - (Velma Von Tussle) +++ Christopher Walken - (Wilbur Turnblad) +++ Queen Latifah - (Motormouth Maybelle) +++ James Marsden - (Corny Collins) +++ Hudba: Marc Shaiman +++ ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • V původním Brodwayském obsazení muzikálu figurovali Marissa Jaret Winokur (Tracy), Harvey Fierstein (Edna), Clarke Thorell (Corny Collins), Laura Bell Bundy (Amber), Matthew Morrison (Link), Kerry Butler (Penny), Linda Hart (Velma), Dick Latessa (Wilbur), Corey Reynolds (Seaweed) a Mary Bond Davis (Motormouth Maybelle). (Galadriel)
  • Trvalo celkem čtyři hodiny, než se každý natáčecí den z Johna Travolty stala Edna Turnbladová. Travoltův kostým vážil něco přes 15 kilogramů. (Siriuss)

Související novinky

Jim Carrey je Ďábel

Jim Carrey je Ďábel

28.02.2009

Hugh Jackman to na Oscarech řekl jasně: „Muzikál je zpět!“ Když nějaký film s rozpočtem 52 milionů i navzdory mizerným kritikám vydělá celosvětově téměř 600 milionů (ano, řeč je o Mamma Mia!),… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Noc v muzeu... s pannou

Noc v muzeu... s pannou

19.09.2007

A zažijí ji Morgan Freeman, Christopher Walken a William H. Macy. Už na základě této důchodcovské sestavy je vám asi jasné, že nepůjde o nic převratně pikantního. Vlastně vůbec The Lonely Maiden má… (více)

Reklama

Reklama