Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Animovaná komedie o nadaném vědci jménem Igor (John Cusack), který je přinucen sloužit jako pomocník doktorovi Glickensteinovi (John Cleese). I přesto, že pouze obstarává všechnu "černou" práci, touží se zařadit mezi uznávané vědce. Zvláště pak vyhrát na každoroční vědecké soutěži Evil Scienci Fair, která přitahuje všechny vědce z okolí. Když Glickenstein zemře dva týdny před začátkem soutěže, neváhá ani chvíli a chopí se příležitosti, aby tak uskutečnil svůj sen. Snaží se vytvořit šerednou kreaturu s ohromnou silou. Místo toho se však ukáže, že to, co vytvořil je ženská bytost s čistým srdcem a on má tak pouhé dva týdny na to, aby z ní udělal krvežíznivou noční můru. (reqiuem)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (111)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Příjemný animák, který mi svou atmosférou zpočátku připomínal Burtonovy animované příběhy. Hlavně skvělé vedlejší postavy (mozek Brian a hláškující nesmrtelný králík toužící po smrti v podání Steva Buscemiho) tahaly tenhle film do vyšší ligy. Boužel, když už tam měli nakročeno, sjel snímek na tu typicky dětskou cestu (jsme přece animák) a ke všelijakému moralizování, které sice extrémně nevadilo, ale na druhou stranu trošičku zamrzelo, vzhledem k možnostem, které tady byly. 6/10 ()

Martin_W 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavé dílo neznámého Anthonyho Leondise. Animace překvapila a vlastně děj celkem taky. Čekal jsem nudnou opakovačku, ve které se šeredný kluk / šeredná zrůda vydá do světa. Samozřejmě, že jsem si dříve přečetl popis, ale tohle bych si o filmu myslel, kdybych ho neviděl.. No a teď už k věci. Igor je příjemný charakter, který doprovází celý morbidní film. Jeho výtvory (Mozek a nesmrtelný králík) ho hezky doplňují a starají se o zábavu pro ty menší. No a zlá "Ev(ilk)a" zase obstarává hlavní děj. IGOR bezpochyby připomíná vymakanější Burtonův Corpse Bride , ale i tak se postará o dobře strávenou hodinu a něco u DVD/Blu-Ray. 84% ()

Reklama

Fingon 

všechny recenze uživatele

I když mě zaujala makabrózní atmosféra parodující Frankensteina (každý Zlý vědec má nějaké německé příjmení) a jsem si vědom toho, že každý takový vědec má svého hrbatého Igora (viz. Zeměplocha nebo Mladý Frankenstein a jeho Eye-gore), Igor mě dlouhou dobu ne a ne chytnout... až do okamžiku, kdy začala Eva "zkoušet." Jestli někoho dostala hláška s Braindead, mně zase totálně rozsekala citace Sunset Blvd. - "Mr. DeMille, I'm ready for my close-up." ()

Balu... 

všechny recenze uživatele

..Věřím, že nebudu jedinej, komu se při shlédnutí připomněl Burton a jeho Mrtvá nevěsta. Leondis (jeho první film, pokud nebudu počítat spolurežii na druhém dílu videoanimáku Lilo & Stitch) Igorovi propůjčil ale narozdíl víc roztomilosti a naivity; pro kindroše hit a pro ostatní cukání v koutku úst při citu pro detail (pro mě za originalitu a nesmrtelného králíka).. ()

CrazyLom 

všechny recenze uživatele

Film disponuje výborným začátek, který ale klesá a klesá, až ve finále klesne snad úplně nejníž. Ohromná škoda, že tvůrci nevymysleli lepší příběh - při troše štěstí nějaký, který by divák nedokázal přečíst po úvodní scéně s Evou. Veselý a šťastný konec mě naprosto znechutil a zkazil dojem, takže druhá hvězdička je za nesmrtelného králíka. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Scamper měl být představen při pokusu o oběšení, když se Igor vrací na začátku filmu do zámku. (HellFire)
  • Basil Poledouris měl původně složit k filmu hudbu, bohužel ale zemřel a nahradil ho Patrick Doyle. (akisha)

Reklama

Reklama