Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument líčí úskalí z natáčení, přibližuje prostředí za kamerou a nabízí mnohá další pozoruhodná fakta a zajímavosti okolo kultovního britského seriálu Black Adder z produkce televizní stanice BBC. Rozebírá nejen hlavní postavu lorda Černé Zmije ve všech čtyřech řadách seriálu, ale vezme si na paškál i ostatní důležité postavy, které byly součástí tohoto populárního seriálu. (P. J. D.)

(více)

Recenze (11)

kwoky 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled do zákulisí Černé zmije. Bohužel jen kloužeme po povrchu, nedozvíme se tu nic moc nového nebo zajímavého a suverénně nejlepší jsou úryvky ze samotného seriálu. Silně mi nevyhovoval klipovitý střih, kdy skáčeme sem a tam. Na dokument slabý průměr. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Moc příjemné vzpomínání na těžce vznikající ikonu sitcomového nebe, co se v žádném případě nesměla podobat Fawlty Towers. :)) Uvidíte bity z nikdy nevysílanýho pilotu, úsměvný "alternativní konec" Blackadder Goes Forth či Stephena Frye v jeho jihoafrické rezidenci, vzpomínajícího mimo jiné na to, jaké to bylo hrát okolo třiceti generála šedesátníka; a závěrem můžete sami zhodnotit, která scenérie by nejlíp sedla hypotetické páté řadě. U mě by zřejmě vyhrál "homo Blackadder" mezi neandrtálci ... ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Dokument, který namísto bujarého poplácávání po ramenou a stonásobného „well done“ neskrývá, že natáčení dnes již legendární černozmijácké série nebyla vždy procházka růžovou zahradou. Protagonisté dozráli, a někteří i vizuálně (Rowan Atkinson poprvé vypadá jako chlap), jiné bych ani poznat nemusela (zvlášť Richard Curtis by se měl držet svého místa za kamerou). Blackadder je asi jediný seriál, který se s každou sérií zlepšuje. Obvykle tomu bývá naopak. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tohleto rozebírání mi přijde zbytečné a piplání se v tom, jak to vše vzniklo... a pitvání se v něčem, co se povedlo. Asi jsem nepotřeboval znát některé ty detaily, co tam byly řečeny. A nevidět to, o nic zajímavého nebo zábavného bych nepřišel. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vzpomínání na všechny čtyři série za účasti všech herců. Návštěva natáčecích míst, v africké vile Stephena Frye, spousta historek z natáčení a hlavně prozrazení hned několika nápadů pro potenciální pátou sérii. Pro fanoušky povinnost. 100%. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Prijemne a trosku nostalgicke rozpravanie tvorcov a hercov o vzniku, natacanie a konci Ciernej zmije. Potesila kompletna ucast, vratane Rowana Atkinsona a Hugh Laurieho. Vidiet, ze natacanie nebolo vzdy lahke, no i tak sa vytvorilo vytrvale puto medzi jednotlivymi ucastnikmi a vsetci na natacanie viac-menej radi spominaju. A mozno je to tak dobre, ze piata seria uz nevznikla a ani nevznikne. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Moc hezký dokument k jednomu z nejlepších komediálních seriálů, jaké jsem měl kdy tu čest vidět. Vyprávění herců, vzpomínky scénáristů, záběry z natáčení, návrat na rozbořený hrad první série, doposud neviděné záběry, to všechno fanoušek Černé zmije dostane. Já jsem byl maximálně spokojen. P.S.: Docela mě dostává, že i děti na dnešních školách znají tento seriál, musí být v Británii fakt nesmírně populární! :) ()

GordonCZ 

všechny recenze uživatele

Návrat k Černé zmiji po dvaceti letech. V tomto dokumentu dostanou slovo tvůrci i představitelé hlavních postav, takže dostanete možnost nejen zjistit, jak seriál vznikal (a že málem skončil dřív než se pořádně rozjel), ale také názory a vzpomínky právě hlavních protagonistů. Překvapivé pak pro mě bylo vidět Stephena Frye v jeho rezidenci v Africe jak vzpomíná na určité nezapomenutelné momenty ze seriálu. Tonyho Robinsona a Tima McInnernyho bylo asi nejtěžší po těch dlouhých dvaceti letech poznat. ()

Wintery 

všechny recenze uživatele

Hezký návrat k legendě. Tento dokument postupně rozebírá všechny části ságy a sami autoři a herci vzpomínají na natáčení a vyjadřují se k němu.... ()

Humphrey 

všechny recenze uživatele

Černá zmije je pro mě srdeční záležitost. Dokument z roku 2008 je natočený s láskou a úctou, jakou si tenhle seriál zaslouží. Rozhodně doporučuji každému milovníkovi tohoto "majstrštyku" nahlédnout do zákulisí příprav a natáčení. ()

Reklama

Reklama