Reklama

Reklama

Troy Bolton a Gabriella Montezová se potkali o zimních prázdninách na soutěži v karaoke. Uvědomují si, že se asi znovu neuvidí, protože každý žije v jiné části USA, přesto si vymění telefonní čísla. Krátce poté je Gabriellina matka vedením své firmy přeložena do Nového Mexika a Gabriela tam nastupuje do školy. Jaké je její překvapení, když zjistí, že do stejné třídy chodí Troy. Ten je její přítomností mile překvapen, a když na škole ohlásí konkurz na připravovaný muzikál, oba dva uvažují o tom, že se přihlásí. Jejich konkurenty jsou sourozenci Ryan a Sharpay Evansovi, populární muzikálová dvojice, která již od svých dětských let pravidelně obsazuje hlavní role ve všech hudebních školních projektech. Ryan a Sharpay ale nesnesou pomyšlení, že by mohli být někým překonáni, a plánují, jak se soků zbavit. (TV Nova)

(více)

Recenze (359)

novoten 

všechny recenze uživatele

Po deseti minutách jsem šílel strachy o své smysly a volal napomádovaného Travoltu zpátky s čímkoli, co by bylo méně připitomělé než parta z East High. Nikdo jim totiž nevysvětlil rozdíl mezi uvolněnou atmosférou a přeslazeným cajdákem. Ale světe div se, chvílemi se objevila nadsázka a holkám to i přes hereckou nemohoucnost sluší a zpívá, což je s mojí obrovskou srdeční slabostí pro popové ploužáky rána pod pás. Nakonec jsem se přistihl, jak přiznávám, že na střední nikdo není génius a dělá kraviny a chová se přesně jako hlavní hrdinové - aspoň jednou v životě. A pocity z úvodu se převrátily natolik, že soundtrack ve specifických náladách s radostí poslouchám dodneška a v hodnocení už jsem vesele překročil běžné trojhvězdí. Nikdy neříkej nikdy. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Muzikál ze střední, pro děti ze základky. Spousta gelu, parfémů, přípravků proti akné, okořeněné vydatnou vrstvou make-upu a laku na vlasy. To co běhalo po place nebyli herci, ale nová vánoční sada od Mattela. Tento film je naprosto uchylná blbost a Disney už neví, co natočit. Dříve to byly kvalitní filmy nebo pohádky, dnes jsou to ubohé představení "nadherných" mladých lidí, kteří mi byli tak protivní, že bych skákal radostí, kdyby je někdo ve filmu sejmul. Mimochodem Zac Efron není herec, pouze "homosexuál", kterého doufám v "normální" roli nikdy neuvidím (omlouvám se homosexuálům za přirovnání k Zacu Efronovi). 10% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Disney muzikál so svojimi hviezdičkami, ale na druhú stranu to podľa mňa nebolo tak hrozné. Nájde si to svojich fanúšikov a myslím si, že spevácke čísla sú dobre zvládnuté. Problémom je len príbeh, ale v rámci Disney... nie je to také strašné. Má to svoje momenty, ktoré si viem užiť ako napríklad Olesyu Rulin v role Kelsi a pár vtipných scénok. Cekovo je to podobné ale ako v prípade Ghost Cat. ... ak si poviete, že príbeh ste videli miliónkrát ale očakávate to vopred... dá sa na to pozrieť raz... možno aj dvakrát. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

V celku příjemná romanticka komedie, která je velice krásně přeslazená a to až moc. K tomuto snímku jsem přišel jak slepej k houslím. Vůbec jsem nevěděl o co jde. Ale jsem docela rád, že jsem to viděl. Našlo se pár vtipných scén. Dobrá hudba a to je divné, že se mi líbila. Takovouto hudbu nemusím, ale tady se mi hodně moc líbila. Scénář je samozřejmně okoukaný a naprosto předvídatelný a vy víte, jak to celé dopadne. Zac Efron a krásná Vanessa Anne Hudgens jsou krásný pár ale jsou neuvěřitělne přeslazení, až se mi z nich zuby kazily. Ovšem, jejich výkony je solidní. Není to nic světoborného ale celých 90 minut jsem se opravdu dobře bavil. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Vcelku nevinná disneyovská vymývárna mozků se snesitelným Efronem, cute Vanessou Hudgens a snad milionem více či méně vyleštěných ksichtíků, jimž pravověrní rockeři a punkeři nikdy nepřijdou na jméno. Bravíčkáři si nadělají blahem do gatí, "normální" teenageři to v klidu přečkají a ani muzikáloví fandové neutečou se slzami zklamání v očích. Jasan, je to povrchní hovadina bez vyššího smyslu, ale to snad od "Mickey Mouse" nikdo nečekal. Zkrátka guilty pleasure jako trám. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (29)

  • Film si odnesl největší úspěch v historii kanálu Disney Channel, jeho premiéru sledovalo 7,7 milionů diváků. (Halloween9)
  • Film se měl původně jmenovat ''This School Rocks Like No Other''. (Handle)

Související novinky

Disney představil svoji streamovací službu

Disney představil svoji streamovací službu

12.04.2019

Studio Disney konečně odhalilo detaily o své chystané streamovací službě Disney+. Ta se oficiálně spustí 12. listopadu a bude dostupná zatím pouze v Americe s tím, že se brzy rozšíří i do zbytku… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Reklama

Reklama