Reklama

Reklama

Půlnoční vlak

  • USA The Midnight Meat Train (více)
Trailer

Nejděsivější jízda vašeho života!
Newyorský fotograf se snaží dopadnout sériového vraha, který stále uniká před spravedlností. Jeho specialitou jsou brutální krvavé útoky v metru, po nichž záhadně mizí... Kdo to je a proč vraždí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (537)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek prozradím, že pokud očekáváte strašidelný, atmosférický a uvěřitelný horor v tradičním slova smyslu, tohle není pro vás. The Midnight Meat Train na mě spíš působilo jako pořádně krvavá komiksovka. Zřejmě to dělaly ty, někdy až příliš okaté, počítačové záběry, možná také časté překračování fyzikálních hranic (chvílemi jak Spiderman). Na druhou stranu příznivci klišé, ale především litrů (i když jen počítačové) krve si příjdou na své. Navíc se divákovi naskytne možnost vychutnat si do detailu opravdu kuriózní scény. Ani celková pointa není nijak hloupá (když se na to pořád dívám s nadsázkou). Jako bonus se tu objeví i trocha černého humoru (viz. scéna Oko), alespoň mně to humorné připadalo. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Dobrá atmosféra a hlavně hrůzu nahánějící, tichý, brutální zabiják, který se s lidmi rozhodně nemazlí. Vinnie Jones je pro tyto role přímo stvořený, roli řezníka odehrál výtečně na obou frontách ;-) Sem tam mě rušily slabé triky, zbytečně moc digitální. Radši bez triků a s pořádnou atmosférou, než ať to za každou cenu musí být co nejvíc cool, tento přístup nemám rád. Krev nevypadala v pár případech vůbec jako krev…a trochu přehnaly filmaři i finále, ale ve srovnání s ostatní horory z roku 2008 je The Midnight Meat Train hodně vysoký nadprůměr, který potěší každého fanouška tohoto žánru. 8+/10* ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmov, kde sa podarila navodiť výborná mysteriózna atmosféra, tá tu tvorí vlastne základ všetkého toho dobrého. Zaujímavá dejová linka hneď od začiatku začne dráždiť nadhodenými, tajomnými otázkami, ktoré nútia diváka nad príbehom premýšľať. Škoda len, že pointa súvisiaca osobitne s hlavným hrdinom, sa dá predpokladať už pomerne skoro. Gore bolo tiež na slušnej úrovni, v každom prípade som niečo tak krvavé v takejto hereckej zostave vôbec nečakal. Koniec však môj celkovo pozitívny dojem dosť naštrbil, rozuzlenie prišlo až moc rýchlo, ľahko a tak akosi nemastne-neslane, vzhľadom na predchádzajúci dej som čakal niečo šokujúcejšie a zaujímavejšie. Pohodlne nadpriemerný mysteriózny horor. 75/100 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že sa horror "Polnočný vlak" (The Midnight Meat Train) snaží byť originálny, nijak zvlášť ma neoslovil. Prostredie podzemnej dráhy v americkom veľkomeste ma vôbec nezaujalo. Nedokázal som sa vcítiť do atmosféry. Scenár sa mi zdal pomerne rozpačitý. A ani konečné rozuzlenie mi nevyrazilo dych. Je pravda, že je tam i niekoľko odvážnych krvavých scén a sadistických výjavov. No ani to nie je pre mňa nič šokujúce. Čo však na mňa najviac zapôsobilo, bol charizmatický mlčanlivý zabiják vo vyžehlenej bielej košeli, s kravatou a drahým oblekom. Brutálny bol i jeho vražedný nástroj - ťažké kovové mäsiarske kladivo, ktorým surovo ubíjal svoje obete. Takže najsilnejšou stránkou tohto snímku je herecký výkon Vinnieho Jonesa. ** ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

No tak tohle bylo exkluzivníííí!!!! Bohudík jsem netušil, že to natočil Kitamura, takže jsem byl od začátku docela překvapen, co se to vůbec na obrazovce děje, bohužel na druhou stranu jsem měl film za něco serioznějšího ... Ale časem jsem pochopil, že tady o serioznost filmu rozhodně nejde, jako spíš o moderní oslavu GORE!!! Vypněte mozek, nic nečekejte, jen se bavte!! Nářez, excelentní gorefest, špičkové herecké výkony a ABSOLUTNÍ zvukový a HUDEBNÍ doprovod!!!! Velice nenáročný horror, ale v poslední době vyloženě skost!! Myslel jsem, že již "tradičním" gore řezničinám odzvonilo, ale tohle je krásně připomnělo a oživilo ... není to splatter, není to exploiter ... tohle je prostě horror-slasher-GOREfest ... Výýborný!!! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Původně měl režírovat Patrick Tatapoulos. (M.B)
  • Náhrdelník, který ve filmu nosí policejní důstojník má stejný symbol jako Mahagonův prsten. (Pumiiix)
  • Ústřední protagonisté Vinnie Jones a Bradley Cooper se narodili ve stejný den, a to 5.ledna přesně deset let od sebe. (Othello)

Reklama

Reklama