Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V království lidí panuje král Jaroslav (J. Dvořák) s královnou Annou (Z. Vejvodová). Na první pohled je patrné, že se nevyvyšují nad jiné. Jejich děti si hrají běžně s ostatními a dobré jsou i vztahy královských manželů k rodině štolby Petra (P. Motloch). Místem, v němž platí zákony, které není radno překročit, je sousední Lesní země. Jeho panovnice (K. Brtníková) zůstává tajemně v pozadí a lidé mohou potkat pouze správce země Pavučince (J. Vondráček). Král Jaroslav je potrestán za překročení léta tradovaného zákazu a svoji svobodu musí vyvážit darem pro Pavučince. Jakmile zjistí, že by se musel vzdát svého syna, snaží se jej zachránit. Ale něco za něco – Pavučinec si přece jen svou oběť vybere. (Česká televize)

(více)

Recenze (89)

ryccoly 

všechny recenze uživatele

Vcelku podprůměrná pohádka, která nám ovšem nabídne slušné herecké obsazení a líbivé lokace. Škoda, že to jsou asi všechny klady. Námět nebyl špatný, zato hodně špatně uchopený. Přitom by třeba stačilo, kdyby hlavní záporák byl opravdu zlý a vykašlal se na trapné tanečky, kdyby se některé postavy tak otravně nepitvořily a kdyby mezi ústředními postavami byla alespoň nějaká chemie. Hudba neurazí ani nenadchne, co byl ale vážně děs, je kamera a střih. ()

Eleanor05 odpad!

všechny recenze uživatele

Člověk už dneska nemá na pohádky přehnané nároky, zvlášť ne tehdy, když je považuje za pokleslý žánr a nemá je rád, jako já. Ale skutečně jsem se snažila dát tomuto "filmovému skvostu" alespoň jednu hvězdičku, především proto, že v něm hraje Jan Vondráček a Jiří Dvořák, které mám ráda. Nebylo to zkrátka možné. Takhle veskrze pitomou pohádku, aby jeden pohledal! Stupidní příběh, ze kterého je vám nejednou trapně za tvůrce samotné, absurdní nahodilé rozuzlení, pitomý scénář, strašná výprava (levné šaty, některým hercům jsou dokonce velké!), děsná hudba přehlušující dialogy, málo (dobrých) herců, ošklivé interiéry a šíleně přehrávající Jan Vondráček, mi nedávají moc na výběr. ()

Reklama

GIK 

všechny recenze uživatele

Celkem originální pohádka s roztomilými zkárovanými záporáky, jejichž hlavní představitel se jmenuje Pavučinec. Ovšem aby si ho nepletli se nebezpečnou houbou, nechává se raději oslovovat pán z Pavučin. Jeho dva neškodní poskokové patrně utekli z Jedličkova ústavu ještě před dokončením léčby. Sám Pavučinec je ale ještě mnohem vyšinutější výtečník, který patrně ujíždí na koňských dávkách všech možných prašivek, které mu jeho les nabízí. S tímto psychopatem se musí utkat princ, který z jeho spárů s velkým štěstím před lety vyklouzl. Dobře a vtipně zahrané s několika efektními záběry – kupříkladu potok s vařící vodou. ()

Akaja odpad!

všechny recenze uživatele

Já jsem to dokoukala do konce! Když už je něco tak hrozný, že tomu nejde uvěřit, tak nezbývá než to slupnout celý, aby si byl člověk jistej, že se to fakt stalo. Klouzek a výtrusy sem a výtrusy tam byly ok na pobavení, ale ... ježiš to ani nemám sílu komentovat. Nedělejte z diváků blbce - ani z dětí, prosím. ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Čirou náhodou jsem tuto pohádku skouknul v neděli po O v bedně a musim konstatovat, že jsem byl velmi příjemně překvapen. Opět když to porovnám s tím, co do nás pumpuje ČT o vánocích a kazí nám svátky za naše koncesionářské, nekřesťanské poplatky, se skupině ČT Chachar povedl celkem zajímavý počin. Solidně výpravná pohádka, s hezkými exteriéry, příjemnými herci (Vondráček, Dvořák), cameo s Lexou z Comebacku a rovněž neotřelým a nápaditým příběhem, což je při dnešní tvůrčí potenci našich režisérů docela malý zázrak. Nad zdejším hodnocením už jen nechápavě kroutím hlavou. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Když Klárka (Tereza Hladišová) ke konci filmu tančí před Pavučincem s rukama nad hlavou, má v jednom podpaží velkou díru, ve druhém ne. (Clar)
  • Když pronásleduje družina krále Jaroslava (Jiří Dvořák) bílého jelena, dostane král do ruky kuši. V dalších záběrech už ale kuši nikde nemá. (rakovnik)

Reklama

Reklama