Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc

  • USA 30 Days of Night (více)
Trailer 2

Každý rok se město na severu Aljašky na měsíc ponoří do tmy. Letošní zima však přinese i smrt.. Místní obyvatelé nemůžou zastavit to, co přichází. Krvežízniví upíři se vydávají na šílenou žranici. Je to svět, o němž dosud jen snili. Jenom dva lidé stojí mezi hladovými vetřelci a těmi, kdo přežili první krvavý útok. Šerif Eben (Josh Hartnett) a jeho žena Stella (Melissa George) bojují, aby mohli zase spatřit denní světlo. Dokážou městečko zachránit nebo se setmí navždy? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 087)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $39,568,996Tržby Celosvetovo $75,505,973Tržby za predaj DVD v USA $26,877,175 //počet predaných kusov 1,422,435║ Potenciál filmu slušný ale nie úplne využitý, zamrzí hlavne príbehová plochosť a jednotvárnosť, poslabšie vykreslenie charakterov, mierne plus je napätie a nejaké tie lakačky. Určite som ale čakal viac než všedný aj keď príjemný priemer. /65%/ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Just because something stopped Bela Lugosi doesn't mean it can stop these things.“ aneb kašlete na česnekovou plantáž a zřiďte si domácí pěstírnu marihuany.. Má očekávání byla nekompromisně bodnuta dřeveným kůlem přímo do srdce. Logika zamrzlá v permafrostu, nepochopitelné skoky v ději, upíří kvičící jak prase, které vyvádí z chlívku k plnění tlačenky a jejich pobledlý guru plný hlubokých keců, ale plytkých činů. Řemeslně nadprůměrná gore jednohubka s anémií příběhu. Nemáte někdo číslo na zubaře Bena Fostera..? ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

On: "Stop the truck." Ona: "What?" On: "Stop the fucking truck." Pauza. On: "I thought I saw something." Ona: "Get in the truck." On: "What?" Ona: "Get in the fucking truck." ->>> Ou jé, já vím, proč studuju na scenáristu, protože to je tak strašně kůůůl jím být! ------ Můj zájem opadl s odchodem Bena Fostera ze scény, protože to vám řeknu, to je ostudné takto zacházet s tak zajímavě vypadajícím motivem. Některé frustrace si pomocí filmů navozuji schválně a mám z nich orgastické stavy, ale tato frustrace mě teda rozčílila. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Toto nás nemôže vystrašiť.“ – „No, mňa možno trocha áno...“ Hoci som od začiatku vedel, o čo v príbehu pôjde, bol som napnutý, bavil som sa, tešil som sa a možno som sa miestami aj bál, čo je v dnešnej ére (hororov, ktoré nie sú strašidelné) vec, ktorú si vážim. Poctivý upírsky horor (a to upírov nemám rád), ktorý sa môže pochváliť prekvapivo kvalitným hereckým obsadením (predovšetkým strapatý Mark Boone Jr. v nečakane kladnej úlohe), vynikajúcimi „minimalistickými“ maskami (vampíri vyzerajú desivo aj bez toho, že by to maskéri s líčením zbytočne preháňali), príjemne hardcore scénami (sekera) a originálnym umiestnením deja do fascinujúceho aljašského mestečka, noriaceho sa do 3O dní trvajúcej noci. Občasná absencia logiky (naozaj sa v závere pozornosť od horiaceho auta nedala odlákať jednoduchším spôsobom?) mi neprekážala až tak, ako v iných filmoch. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Skvělý horor na který se určitě vyplatí zajít do kina. K dokonalosti ale něco prostě chybí. Možná lepší dialogy a scénář. I přes docela originální přběh jsem se občas docela nudil a atmosféra místy pokulhávala. Josh Hartnett opustil hraní v blboučkých komedií pro teenagery a roli šerifa Ebena jsem si v jeho podání celkem užíval. Dávám tedy nakonec 4 hvězdičky, ale je to tak na 70%. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (22)

  • Aljašské městečko Barrow skutečně existuje. Nachází se na úplném severu USA, jen tisíc kilometrů od severního pólu, a patří k nejstudenějším trvale osídleným místům na Zemi. Dokonce se v něm údajně dějí věci tak podivné, že inspirovaly děj filmu - ostatně stejně jako dlouhé období polární noci, díky němuž obyvatelé Barrow žijí až 60 dnů v naprosté tmě. Filmaři ovšem ve skutečném Barrow nenatáčeli, vytvořili si ho na Novém Zélandu. (virus10)
  • Upíri vo filme hovoria úplne jedinečným a originálnym jazykom. Ten bol vytvorený pre film za pomoci profesora lingvistiky z novozélandskej univerzity. (FromHell)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 30 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Probuďte mrtvé!

Probuďte mrtvé!

04.06.2008

Včera nám tu dělal bu-bu-bu Tim Burton (ve smyslu vyhrožování dalším filmem ve stejném stylu), dnes probudíme pár dalších strašidel. Především je tady adaptace komiksu Stevea Nilese, autora předlohy… (více)

Wolverine: Spojenci a protivníci

Wolverine: Spojenci a protivníci

21.02.2008

Natáčení X-Men Origins: Wolverine je v plném proudu (štáb pod vedením Gavina Hooda se začátkem tohoto týdne přesunul z divočiny Nového Zélandu do civilizované Austrálie) a tak je načase shrnout si,… (více)

Reklama

Reklama