Reklama

Reklama

Vlkodav z kmene Šedých psů

  • Česko Vlkodav z rodu Šedých psů (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Vesnice Šedých psů byla pobita temným přisluhovačem Zhadobou, jenž se snažil vzkřísit bohyni Morannu. Ten den měli všichni Šedí psi zemřít, jeden však přežil - syn statného kováře Mezhamira. Ten je prodán do otroctví, aby nadosmrti pracoval v diamantových dolech. Osudem otroka je v dolech zemřít. Chlapec vyroste, přijme jméno Vlkodav a vymaní se z područí otrokářů vybojováním své svobody. Vlkodav započne svou pouť, při které jako první otrok hodlá změnit svůj osud a pomstít vyhlazení své rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (284)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Film dost trpí mizerným začátkem, který je (zejména v bojových scénách) hrozně špatně sestříhaný a nepřehledný, ale postupem času se to dost zlepšuje a dojem je na konec docela dobrý. Rusáci se docela rozmáchli, závěr je nefalšovanej digifest. Východní mytologie je fajn, stejně tak prostředí a herci (i když Vlkodav až moc často čučí jako kdyby neuměl do pěti počítat), ale pořád je z toho cítit takovej ten typickej ruskej přístup k filmařině, což někomu vadit může (mě třeba místy jo). A co si budeme povídat, nahoru to hodně táhne epická hudba. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Čistokrvná fantasy, ktorá ma v sebe tú správnu pohanskú surovosť. Scenár je možno len zlepenec niekoľkých epizód, ale vizuálne sa je na čo pozerať. Vlkodav je jeden z najsympatickejších týpkov s mečom (prípadne, na čo sa pri "našich" predkoch často zabúda s kopijou). Film má bližšie ku CONANOVI ako k LOTRovi, ale aj tak má pôsobivú Jacksonovskú výpravu. Dobrodružná romantika ma aj napriek chybám filmu dostala, podobne ako pri menej vydarenej CESTE BOJOVNÍKA. Fantasy žije... ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, kterak z Conana, Aragorna a Luka Skywalkera uhnětený geroj změní svůj osud, je zbytečně komplikovaný a tím pádem místy nelogický, širokoúhlý obraz zaplňují stále přibývající vedlejší postavy bez sebemenšího vlivu na děj (jen když je koho zachraňovat) a rádoby vtipná vsuvka zhruba v půlce filmu (podivná babice a kolektivní pády do vody) se tluče se snahou o „páněprstenovou“ monumentalitu. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Rusové mají svého Batmana a konečně ten film má smysl. Nedávno mi bylo vysvětleno, proč je princezna při závěrečném boji hrdiny připoutaná řetězem ke kůlu či skále, je to proto, aby se mu nemotala do cesty. Dává to smysl, takže dámy, chcete-li být hrdinným hrdinou zachráněny, připoutejte se prosím. Pokud kdo chce, nechť si klidně odečte hvězdu za netopýra, ale v daném případě nelze jinak. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Kompilát všech možných fantasy filmů, Barbarem Conanem počínaje a Pánem prstenů konče. Naštěstí si z nich bere hlavně to dobré a tak nebýt předigitalizovaného závěru, bylo by tu sice zcela neoriginální, ale přesto asi nejlepší hardcore fantasy za posledních pár let. A ruština tomuhle žánru opravdu sedí. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (4)

  • Vlkodav z kmene šedých psů je uváděn jako druhý nejdražší post-sovětský ruský film. Oficiálně se mluví o rozpočtu 10 milionů dolarů, některé zdroje však tvrdí, že uvedená částka je pouze polovinou skutečného rozpočtu. (Rodriguez)
  • Snímek byl natočen na motivy fantasy série "Volkodav" od ruské spisovatelky Marie Semyonové. (ČSFD)
  • Exteriéry byly kompletně natáčeny na Slovensku. (Arakasi)

Reklama

Reklama