Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chris Pratt (Joseph Gordon-Levitt) byl hvězdou středoškolského hokejového týmu. Až do oné osudné noci, kdy za volantem přecenil své možnosti. Po tragické nehodě zůstali dva mrtví spolužáci, zmrzačená přítelkyně a on sám s trvalými následky po těžkém zranění hlavy. Dnes pracuje jako noční uklízeč v místní bance, bydlí v podnájmu se slepým přítelem a bývalým kriminálníkem Lewisem (Jeff Daniels) a snaží se překonávat svůj mentální handicap, projevující se neustálými výpadky paměti. Díky svému zaměstnání se stává snadným terčem bandy, jež chce banku vyloupit. (Televize Seznam)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (121)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že je to z větší části hlavně drama o životě člověka, který má problémy s pamětí. Pokud čekáte nějakou zběsilou akční jízdu, honičky atd., budete zklamáni, protože trochu akce se objevuje jen na konci filmu. Mně absence akce tentokrát nevadila a snímek jsem si docela užil. Zase nějaké veledílo to nebylo, avšak dobře se na to kouká a díky střídmé stopáži děj příjemně rychle utíká. Jde prostě o takovou nízkorozpočtovější podívanou, která člověku nezůstane dlouho po shlédnutí v hlavě, takže je to slušný průměr na tři hvězdy, nic víc, nic míň. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Strašně jalovej konec, ale strašně. Celkově jde vyznění filmu dost mimo mě - měl jsem si z toho vzít, že tragický následky vlastních činů za sebou budeme vláčet celym dlouhym životem? Že se budeme neustále pokoušet si je odpustit; ať už sobě samýmu, nebo navzájem? Ale notak ... jalový! A mimořádně slabej je i ten "thriller ending", kterej to u mnohých z vás zachraňoval. Kde například skončila Luvlee, kam jako jela, proč tam vůbec byla (abych se k tomu filmu vůbec dopracoval, já vim, ale...)? Mně se relativně pozdávaly výkony všech mlaďochů (Gordon-Levitt, Isla, Goode), ale tím to haslo ... s podobně tragickym nádechem jako oné noci hasla světla Chrisova auta. ()

Reklama

Káronoš 

všechny recenze uživatele

Lookout nevyužil možného potenciálu, postižení, jenž hrdina utrpěl nebylo podáno ani tak zdaleka efektivně a "chytře", jak by mohlo být (viz famózní memento). Čekal jsem více zvratů, napětí, klišé, vůbec více mysteriózních vsuvek, ale dostalo se mi průměrného dramatu s mírně napínavou konečnou "rozhodni se" situací a slušnými hereckými výkony. Daniels i Levitt zahráli opravdu slušně a solidní příběh drželi v určitém stupňujícím tempu, Fisherová vše svým krásným úsměvem zpříjemňovala a i pár hlášek celkem ušlo, však o žádné převratné dílo se nejedná a "Lookout" stéká do průměrných (možná lechce nadprůměrných) filmových řek. Jednoduše řečeno: nic pamětihodného a originálního se neudálo, radši si stokrát pustím memento, přičemž si vychutnám to náromnou a maximálně využitou stylizaci zůčastněných postav, což zde drobánek pokulhávalo. Hodnocení: 6/10. BTW: že "peníze jsou moc" je sice pravda, ale jak by řekl Alexander Supertramp "peníze a moc nutí lidi k lžím a přetvářce, to kvůli penězům, jsou lidé opatrní.." -to je však z trochu jiného soudku=) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

O tento film som zakopol viacmenej najmä kvôli Josephovi Gordon-Levittovi, ktorý patrí medzi mojich obľúbencov. No a napokon sa z toho vykľula celkom dobrá dráma, dokonca s krimi zápletkou a aj fajnovou thriller atmosférou. Rozhodne nie som sklamaný a určite som sa nenudil, pretože tento film mal v sebe viac než len ostatné z tohto žánru. Na počiatku bolo poškodenie mozgu, na ktoré potom spoľahlivo nadviazal umelo vyvolaný pocit menejcennosti. A na takom niečom už sa dalo parádne manipulovať. Aby toho nebolo málo tak do Chrisovho života zavíta šarmantná Luvlee (teda Isla Fisher), a manipulácia je dokonalá. Treba oceniť skvelý výber postáv, dokonca aj Chrisov slepý spolubývajúci Lewis vniesol do príbehu ešte lepšiu symboliku. Takže celkový dojem určite nadpriemerný, aj keď na 5* tomu ešte niečo predsa len chýbalo (alebo bolo navyše?). ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ačkoli zdejší hodnocení Komplice ukazuje spíše jako nějaký nevýrazný žánrový nadprůměr (opět bych se spíše přiklonil o objektivnějšímu hodnocení na imdb.com), jde o velmi stylovou a svižnou podívanou se sympatickými charaktery. Pro mne zazářil hlavně Jeff Daniels v roli slepce, kde působil velice sympaticky, ale i Joseph Gordon-Levitt ukazuje co v něm je. Zápletka sice není ničím příliš objevná, ale je zabalená do tak zajímavé omáčky, že se prostě člověk musí bavit. Určitě doporučuji jako skvělý a chytrý thriller. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Hokejový zápas, který Chris poslouchá v rádiu, je utkání NHL ze sezóny 2005/2006 mezi Columbus Blue Jackets a Detroit Red Wings. Komentátor zmíní hráče Pascala Leclaira, Manny Malhotru, Marka Hartigana, Trevora Letowskiho z Columbusu a Roberta Langa, Mikaela Samuelssona, Nicklase Lidstroma,Tomase Holmstroma z Detroitu. (Fugas.cz)
  • Aby Joseph Gordon-Levitt lépe zahrál muže s poškození mozku, skoro vůbec nespal. Místo toho cvičil tvrdě v posilovně, takže během natáčení vypadal dosti dezorientovaně. Také se spřátelil s lidmi, kteří trpí poškozením mozku a přečetl si knihu "The Man with a Shattered World: The History of a Brain Wound". (Fugas.cz)

Související novinky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Neeson vztyčí pár nových náhrobků

Neeson vztyčí pár nových náhrobků

20.05.2012

Božský Liam momentálně natáčí Taken 2 a má spoustu plánů do budoucnosti. Většinou se počítá s tím, že bude pokračovat v tom, co mu jde nejlépe – být ultimátní bad-ass. Výjimkou není ani thriller A… (více)

Reklama

Reklama